HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controle toeristenbelasting

Controle toeristenbelasting (17-05-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.

Overnachten er mensen op uw bedrijf, in uw woning of op uw terrein en betalen ze (in welke vorm dan ook) voor die overnachting? Dan bent u verplicht om daar toeristenbelasting over af te dragen aan de gemeente als deze mensen van buiten de gemeente komen.

De komende maanden wordt in de gemeente Ermelo gecontroleerd op overnachtingen en toeristenbelasting. Het tarief voor toeristenbelasting is vastgesteld op € 0,95 per persoon, per nacht. De belasting mag doorberekend worden naar degene die overnacht.

Aangifte doen

Biedt u gelegenheid tot overnachting, bijvoorbeeld via airbnb, Stichting Vrienden op de fiets of arbeidsmigranten, en draagt u (nog) geen toeristenbelasting hiervoor af aan de gemeente? Meld dit dan schriftelijk bij de heffingsambtenaar van de gemeente Ermelo of via een e-mail naar m.rijnberk@meerinzicht.nl.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op met Monique Rijnberk van team belastingen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 085 110 81 09 of mail naar m.rijnberk@meerinzicht.nl.