HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controle hondenbelasting

Controle hondenbelasting (23-10-2018)

Dit item is verlopen op 04-01-2019.

Heb je één of meer honden? Dan moet je daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. Je hoeft geen belasting te betalen voor een hulphond, zoals een blindengeleidehond of gehandicaptenhond. Wij controleren de hondenbelasting het hele jaar door.

Controle aan huis

De controle is bedoeld om te onderzoeken of je hond is aangemeld voor de hondenbelasting. De controleurs bellen bij je aan en stellen enkele vragen om te controleren of je een hond hebt. Zij vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Tarieven

De hoogte van de hondenbelasting hangt af van het aantal honden dat je hebt. Het tarief per hond per jaar bedraagt dit jaar € 66,60 voor de eerste hond en € 133,20 voor een tweede hond. Voor een derde hond moet € 199,80 worden betaald en voor elke volgende hond € 266,40. Wijzigt het aantal honden bij je thuis? Vergeet dan niet om dit aan ons door te geven. De belastingplicht wordt daardoor namelijk hoger of lager.

Je hond online aanmelden

Heb je één of meerdere honden en nog geen aangifte gedaan? Dan kun je dit alsnog doen via www.meerinzicht.nl/belastingen. Je kunt hier een formulier downloaden of digitaal versturen met gebruik van DigiD. Je kunt ook telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via (0341) 56 73 21