HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controle hondenbelasting

Controle hondenbelasting (10-04-2018)

Dit item is verlopen op 23-05-2018.

Heb je één of meer honden? Dan moet je daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. De komende tijd is er weer een controle op de hondenbelasting in Ermelo.

In Ermelo wordt hondenbelasting geheven. Er wordt een uitzondering gemaakt voor bijvoorbeeld de hulp- en blindengeleidehond. De hoogte van de hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat je hebt. Je vindt de tarieven voor hondenbelasting via www.ermelo.nl/hondenbelasting.

Controle aan huis

De controle is bedoeld om te onderzoeken of je hond is aangemeld voor de hondenbelasting. De controleurs bellen bij je aan en stellen enkele vragen om te controleren of je een hond hebt. Zij vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Je hond online aanmelden

Heb je één of meerdere honden en heb je nog geen aangifte gedaan? Dan kan dat eenvoudig online via www.ermelo.nl/hondenbelasting. Hiervoor heb je wel een DigiD-inlogcode nodig. Je kunt ook aangifte doen via het aangifteformulier.