HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controle hondenbelasting

Controle hondenbelasting (22-08-2017)

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

Heeft u één of meer honden? Dan moet u daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. De komende tijd is er weer een controle op de hondenbelasting in Ermelo.

In Ermelo wordt voor het houden van één of meerdere honden belasting geheven. Uitzonderingen op deze regel zijn onder meer de hulp- en blindengeleidehond. De hoogte van uw hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u heeft. Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2017 € 65,50 voor de eerste hond en € 131,00 voor een tweede hond. Voor de derde hond moet € 196,50 worden betaald en voor elke volgende hond € 262,00.

Controle aan huis

De controle is bedoeld om te onderzoeken of uw hond is aangemeld voor de hondenbelasting. De controleurs bellen bij u aan en stellen enkele vragen om te controleren of u een hond heeft. Zij vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Uw hond online aanmelden

Heeft u één of meerdere honden en is daarvan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u dit hier alsnog online doen op www.ermelo.nl/hondenbelasting. Hiervoor heeft u wel een DigiD nodig. Heeft u geen DigiD dan kunt u aangifte doen door middel van het downloaden van het aangifteformulier.