HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Controle hondenbelasting

Controle hondenbelasting (14-09-2016)

Dit item is verlopen op 31-10-2016.

Heeft u één of meer honden? Dan moet u daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. De komende tijd is er weer een controle op de hondenbelasting in Ermelo.

In Ermelo wordt voor het houden van één of meerdere honden belasting geheven. Uitzonderingen op deze regel zijn onder meer de hulp- en blindengeleidehond. De hoogte van uw hondenbelasting is afhankelijk van het aantal honden dat u heeft. U vindt de tarieven voor hondenbelasting bij tarieven belastingen.

Controle aan huis

De controle is bedoeld om te onderzoeken of uw hond is aangemeld voor de hondenbelasting. De controleurs bellen bij u aan en stellen enkele vragen om te controleren of u een hond heeft. Zij vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Uw hond online aanmelden

Heeft u één of meerdere honden en is daarvan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u dit  hier alsnog online doen. Hiervoor heeft u wel een DigiD-inlogcode nodig. Heeft u geen DigiD dan kunt u aangifte doen door middel van het downloaden van het aangifteformulier

hond aanmelden