HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Campagne ‘Ik doe gewoon apart’

Campagne ‘Ik doe gewoon apart’ (14-09-2017)

Dit item is verlopen op 30-11-2017.

Afval scheiden is belangrijk. Om mensen daarvan bewuster te maken gebruikt gemeente Ermelo vanaf nu de slogan ‘Ik doe gewoon apart’. Op 9 september, tijdens de dag van democratie, liet de gemeente de inwoners op een ludieke manier kennismaken met de campagne.

Een promotieteam ging rondom de informatiestand met mensen in gesprek over afvalscheiding. Ook speelden kinderen en volwassenen ‘de afvalrace’. Dit spel geeft inzicht in hoe je afval kunt scheiden, oftewel: hoe je ‘apart’ doet.

Om het belang van afval scheiden duidelijk te maken en mensen te stimuleren dit te doen, zet de gemeente de komende jaren diverse uitingen en activiteiten in. Op social media is de campagne te volgen via #ikdoegewoonapart.

Gewoon apart

Het niet scheiden van afval kost onnodig veel geld. Herbruikbare grondstoffen gaan verloren, waardoor er geen nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Best apart dus dat (nog) niet iedereen zijn of haar afval scheidt.

Afval is meer waard dan je denkt. De meeste dingen die weggegooid worden, vormen de basis voor nieuwe producten. De faciliteiten worden meer en meer ingericht op gescheiden inzameling. Waarom zou je het dus nog niet doen? Afval scheiden is (eigenlijk) heel gewoon.

Meer informatie

De gemeenten in de regio Noord-Veluwe bundelen al jarenlang hun krachten op het gebied van afvalbeheer en afvalscheiding. Dit doen ze onder de noemer ‘Afval meer waard dan je denkt’. Kijk voor meer informatie over afval scheiden op www.afvalmeerwaard.nl.