HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Buurtbemiddeling helpt!

Buurtbemiddeling helpt! (10-04-2018)

Dit item is verlopen op 23-05-2018.

Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, ontstaan er sneller conflicten of ruzies. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. Buurtbemiddeling helpt mensen om burenruzies op te lossen.

Wat is buurtbemiddeling?

De buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De bedoeling is dat de ruziënde partijen onder begeleiding van bemiddelaars samen hun conflict oplossen. Er wordt verwacht dat je meedenkt en meewerkt aan een redelijke oplossing.

Uiteraard hebben de bemiddelaars een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis.

Bemiddeling aanvragen

Je kunt buurtbemiddeling aanvragen bij Buurtbemiddeling Ermelo. Je legt je situatie voor en de coördinator buurtbemiddeling beoordeelt of het conflict bemiddelbaar is. Is dit het geval? Dan wijst de coördinator twee vrijwilligers aan als bemiddelaars. Zij leggen contact met de buren met wie je in gesprek wilt. De bemiddelaars praten eerst met beide partijen afzonderlijk. Daarna volgt een bemiddelingsgesprek waarbij de afspraken wanneer nodig op papier worden gezet.

Contact

Je kunt Buurtbemiddeling Ermelo bereiken via (0341) 56 70 00 of via buurtbemiddeling@welzijnermelo.nl. Meer informatie vind je op de website van Welzijn Ermelo via www.welzijnermelo.nl/buurtbemiddeling.