HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Burgernetmail in Ermelo

Burgernetmail in Ermelo (20-06-2016)

Dit item is verlopen op 20-09-2016.

De inzet van Burgernet is sinds maandag 20 juni uitgebreid met e-mailberichten. Voorheen ontvingen deelnemers Burgernetacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Burgernetmails worden verstuurd enige tijd nadat een incident heeft plaatsgevonden. De ontvanger kan per e-mail direct reageren op de oproep als hij informatie heeft. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk. 

Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties. Dit kan variƫren van een bericht om extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie tot de vraag of de deelnemer iets bijzonders heeft gezien rond een bepaald misdrijf in de buurt. Als er een bepaalde actie wordt verwacht van de deelnemers, bijvoorbeeld het treffen van preventieve maatregelen, worden er praktische instructies en tips gegeven.

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten we meer informatie te ontvangen, waardoor we bijvoorbeeld meer inbraken oplossen en weten te voorkomen. De burgers krijgen als dat nodig is ook  extra informatie over incidenten die spelen in de wijk. Eerder werd met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in diverse gemeenten in Gelderland. De burgernetmail wordt stapsgewijs ingevoerd.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met burgernet@gelderland-midden.politie.nl en/of kijk op www.burgernet.nl.