HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bijzondere bomen op 100-jarige begraafplaats

Bijzondere bomen op 100-jarige begraafplaats (13-06-2017)

Dit item is verlopen op 31-07-2017.

Op de Gemeentelijke begraafplaats Koningsvaren staan bijzondere en oude bomen en coniferen, die er een sfeervolle en ecologisch waardevolle ‘groene oase’ van maken. 

Op initiatief van de Stichting Natuur- en MileuPlatform (NMP) Ermelo zijn door vrijwilligers van de stichting de bomen en coniferen op de begraafplaats verder op naam gebracht, geregistreerd en beschreven met de wettenschappelijke en Nederlandse naam. Een selectie daaruit heeft een nummer gekregen wat duidelijk zichtbaar is vanaf de looppaden. Naast diverse soorten eiken, staan er bijzondere soorten zoals doodsbeenderenboom, judasboom, geelhout, sneeuwklokjesboom, zakdoekjesboom, Japanse witte den en parasolden.

Een lijst met de genummerde bomen is verkrijgbaar bij het gebouw van de beheerder, centraal gelegen op de begraafplaats. Tijdens een wandeling over de begraafplaats kan gebruik worden gemaakt van deze lijst. In september brengt de Stichting NMP Ermelo een wandelrouteboekje uit over de begraafplaats met hierin opgenomen een beschrijving van diverse bomen en coniferen. Ook wordt ingegaan op de 100-jarige historie van de begraafplaats. De begraafplaats werd in 1917 in gebruik genomen, toen de maximale capaciteit op de oude begraafplaats aan de Putterweg was bereikt. In 1969 werd de eerste uitbreiding in gebruik genomen. De tweede en laatste uitbreiding kwam in 1993 gereed.

Meer informatie vindt u op www.nmpermelo.nl, ook is hier de lijst te downloaden.