HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bibliotheek verhuist naar het gemeentehuis

Bibliotheek verhuist naar het gemeentehuis (24-03-2016)

Dit item is verlopen op 03-04-2016.

De Bibliotheek Ermelo is verhuisd naar het gemeentehuis en opent op vrijdag 1 april haar deuren.

De gemeente ontwikkelt plannen op de locatie van het huidige gemeentehuis en de naast gelegen panden aan het Raadhuisplein voor een  nieuwe multifunctionele accommodatie die ruimte biedt aan verschillende maatschappelijke en publieke functies. Dit nieuwe Huis voor Bestuur en Cultuur wordt ontwikkeld samen met de betrokken lokale partijen.

De beoogd participanten van dit huis worden diverse sociaal culturele instellingen, de bibliotheek, de politie en de gemeente. De komst van de bibliotheek naar het gemeentehuis vormt een opmaat naar de realisatie van deze nieuwe accommodatie.

De bibliotheek is vooralsnog  op een tijdelijke plek in het gemeentehuis gevestigd. Doordat de ambtelijke organisatie de afgelopen jaren behoorlijk is ingekrompen, is daar nu een mooie ruimte ontstaan. Door deze te verhuren aan de Bibliotheek Ermelo voorkomt de gemeente  leegstand. Het uiteindelijke ontwerp van het Huis voor Bestuur en Cultuur zal de definitieve plaats voor de bibliotheek uitwijzen. De bibliotheek is nu al geopend voor publiek.