HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bestrijding van gladheid

Bestrijding van gladheid (14-12-2018)

Dit item is verlopen op 25-01-2019.

Het winterse weer is in aantocht. Wij werken hard om de wegen en fietspaden binnen de gemeente veilig en goed begaanbaar te houden, het hele jaar door. In de komende periode zijn we daarom extra alert op gladheid door ijzel, bevriezing en sneeuw. Medewerkers van Team Wijkservice strooien de wegen die glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel. De eerst strooiactie van deze winter vond woensdag plaats.

Beoordelen van gladheid

We zijn aangesloten bij het gladheidsmeldsysteem van MeteoConsult. Dagelijks ontvangt Team Wijkservice de actuele weersverwachting, waarbij ook de kans op gladheid of winterse neerslag wordt aangegeven. In het wegdek aan de Dirk Staalweg, Garderenseweg en Buitenbrinkweg zitten meetpunten. Deze geven de waardes aan van temperatuur, luchtvochtigheid en geleidbaarheid van het wegdek. Bij geconstateerde gladheid starten we met strooien.

Strooiroutes 

We strooien over het algemeen vóórdat het verkeer de weg opgaat. Niet alle wegen zijn gelijk. Er zijn provinciale wegen en wegen in eigendom van de gemeente. Hierdoor komt het voor dat de gemeentelijke wegen wél en de provinciale wegen niet worden gestrooid of andersom. Daarnaast strooien we in eerste instantie alleen hoofd- en doorgaande wegen. Houd daar rekening mee wanneer je in een vorstperiode de weg op gaat. Kijk voor strooiroutes op www.ermelo.nl/strooiroutes.