HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bestrijding Japanse Duizendknoop

Bestrijding Japanse Duizendknoop (09-10-2018)

Dit item is verlopen op 21-11-2018.

Op verschillende plekken in Ermelo groeit de Japanse Duizendknoop. Niet alleen in tuinen, maar ook in openbare groengebieden. De plant is daar ongewenst, omdat hij enorm woekert. De snel groeiende plant verdringt andere planten en struiken. Daarnaast beschadigt de Japanse Duizendknoop stoepen, wegen, rioleringen, woningen en andere bouwwerken. De plant is door het ministerie aangewezen als ongewenst en schadelijk. Het mag daarom met een bestrijdingsmiddel worden bestreden

Bestrijding in komende weken

Het groeiseizoen is afgelopen. Daarom is dit het moment om met de bestrijding van de Japanse Duizendknoop te starten. Dit zal in de komende weken gebeuren. Wij bestrijden de planten door te maaien en de planten te besproeien met een bestrijdingsmiddel. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden houden we rekening met buiten spelende kinderen. We maaien en besproeien niet op het moment dat de kinderen uit school komen en zijn.

Staat de plant in je eigen tuin?

Heb je de plant zelf in je tuin? Doe het afval van het snoeien of maaien dan niet in de groene container. Anders bestaat het risico dat de plant zich juist verder verspreidt. Het afval van de plant moet in de grijze container.

Meer informatie

Wil je meer informatie, wil je reageren of heb je vragen? Neem dan contact op met Cees Barneveld van gemeente Ermelo, via (0341) 56 73 21.