HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bestrijding Japanse duizendknoop

Bestrijding Japanse duizendknoop (27-06-2018)

Dit item is verlopen op 08-08-2018.

Op verschillende plekken in Ermelo groeit de Japanse duizendknoop. Niet alleen in tuinen, maar ook in openbare groengebieden. De plant is daar ongewenst, omdat het enorm woekert. De snel groeiende plant verdringt andere planten en struiken. Daarnaast brengt de plant grote schade aan stoepen, wegen, rioleringen, woningen en andere bouwwerken. Daarom bestrijden we de Japanse duizendknoop. Je kunt ons hierbij helpen.

Verspreiding

De Japanse duizendknoop schiet in april uit de grond met rode uitlopers. Hier komen al snel grote, groene bladeren aan. De plant kan uitgroeien tot wel 3 meter hoog. In augustus bloeit de plant met kleine crème witte bloemen. De Japanse duizendknoop verspreidt zich via de grond. Binnen enkele jaren kan een plant uitgroeien tot een plek van tientallen vierkante meters. Als er gemaaid wordt, kan uit een klein stukje stengel of wortel al een nieuwe plant groeien.

Samen bestrijden

Wij bestrijden de planten door te maaien en door gericht bestrijdingsmiddel aan te brengen op de bladeren. De plant is door het ministerie aangewezen als ongewenst en schadelijk. Gemeenten mogen de plant daarom met bestrijdingsmiddel bestrijden. Heb je de plant zelf in je tuin staan? Doe het afval van snoeien of maaien dan niet in de groene container. Anders bestaat het risico dat de plant zich juist verder verspreid. Het afval moet in de grijze container.

Staat de plant ook in jouw buurt? Graag horen wij op welke openbare locaties je de plant ziet. Je kunt dit melden via het meldpunt van de gemeente op www.ermelo.nl/meldpunt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Japanse duizendknoop en bestrijding op www.nvwa.nl.