HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Bedenk je eigen sociale initiatief!

Bedenk je eigen sociale initiatief! (31-08-2016)

Dit item is verlopen op 14-09-2016.

Gemeente Ermelo helpt graag met het realiseren ervan. Bijvoorbeeld met denk- en doe-kracht of een financiële aanmoediging. Ideeën? Inspiratie? Aan de slag met uw buren? In uw wijk? Of samen met familie en vrienden? Kom op 14 september naar restaurant Bon Appetit: Praat en denk actief mee over onze Ermelose samenleving in beweging, over ons zorgdorp nu en over 25 jaar.

In de afgelopen jaren zijn er nogal wat veranderingen op ons afgekomen. De ‘verzorgingsstaat’ is te duur geworden en verandert in de ‘participatiemaatschappij’. Het is nodig dat Nederlanders verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en de samenleving; als het gaat om ondersteuning en zorg, zelfstandig leven en wonen en omkijken naar elkaar.

Wat merken we er zelf van?

Zomaar een aantal reacties van mensen uit Ermelo ‘Een eigen rol in het omkijken naar elkaar? Nou, nee, nu nog niet. Straks, als mijn vader en moeder ouder worden.’ ‘Af en toe gezellig op de koffie gaan bij een ouder iemand of regelmatig even bellen. Daar heb ik eigenlijk te weinig tijd voor.’ ‘Voor mensen in zorginstellingen in ons dorp verandert er veel. ’‘We moeten meer dingen voor elkaar doen dan vroeger’. ‘Ik help de buurvrouw met het aantrekken van kousen'.

En hoe ziet de Ermelose samenleving er straks uit? Krijgen we straks onze hulp en zorg vooral online via iPad, laptop of Skype? Praktischer en betaalbaarder en tegelijkertijd onpersoonlijker? Kiezen mensen ervoor om met een vriendengroep samen in één huis te gaan wonen; en te zorgen voor elkaar als dat nodig is?

Graag willen we op 14 september met Ermeloërs van gedachten wisselen over de veranderingen. Zien we als inwoners een rol voor onszelf weggelegd? Wat betekent het samen leven in Ermelo voor ons?

Programma bijeenkomst

  • Futurist en trendwatcher Marcel Bullinga neemt ons mee in zijn beelden over de veranderende maatschappij.
  • Kennismaking met mensen als Jan Troost (ervaringsdeskundige en levenskunstenaar die over hun eigen ervaringen en zoektocht vertellen.
  • Tijdens een aantal rondes gaan we met elkaar in gesprek over allerlei thema’s.
  • Aan het eind van de bijeenkomst bekijken we samen op een inspirerende manier de ‘oogst’, de opbrengst van de avond; en ook onze eigen sociale initiatieven Ermelo 2016?

Wanneer en waar?

  • datum: 14 september
  • locatie: Restaurant Bon Appetit, Paul Krugerweg 43, Ermelo
  • welkom: vanaf 19.30 uur
  • programma: 20.00 uur – 22.00 uur

Aanmelden

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer Martin Boerjan via m.boerjan@ermelo.nl of bel naar (0341) 56 73 21.