HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Basisregistratie personen en geheimhouding persoonsgegevens

Basisregistratie personen en geheimhouding persoonsgegevens (06-11-2018)

Dit item is verlopen op 19-12-2018.

De gemeente houdt je persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Het gaat daarbij niet alleen om je adres, maar ook om gegevens over een eventueel huwelijk, je nationaliteit en eventuele kinderen. Wat betekent dat en waar moet je rekening mee houden?

Geheimhouding persoonsgegevens

De gemeente geeft nooit iemands persoonsgegevens aan bedrijven of inwoners. Alleen organisaties met een publieke of maatschappelijke taak kunnen gegevens uit de BRP krijgen. Welke organisaties dit zijn, hangt voor een deel af van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of je kinderen hebt of een rijbewijs. Deze organisaties krijgen alleen die gegevens die zij nodig hebben.

Wettelijke bescherming

De regels daarover liggen vast in de Wet Basisregistratie Personen. Privacybescherming en beveiliging zijn belangrijke onderdelen van de wet. Wil je weten welke organisaties je persoonsgegevens kunnen krijgen? Kijk dan op www.wiekrijgtmijngegevens.nl.

Verzoek geheimhouding

Wil je liever niet dat we je persoonsgegevens aan anderen geven? Vraag ons dan om je gegevens geheim te houden. Je hebt recht op deze geheimhouding en hoeft er geen reden voor op te geven. Bij geheimhouding geven wij je gegevens alleen nog aan verplichte instanties zoals politie, justitie en de belastingdienst.

Kloppen je gegevens nog?

Het is belangrijk dat je gegevens in de BRP kloppend zijn. Twijfel je daaraan? Voordat je contact met ons opneemt, kun je je persoonlijke gegevens zelf bekijken via www.mijnoverheid.nl. Onder de button ‘Persoonlijke gegevens’ kun je controleren hoe je bij de gemeente Ermelo ingeschreven staat.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de BRP, of heb je vragen? Neem dan contact op met de afdeling Publiekszaken via (0341) 56 71 70 of kijk op www.ermelo.nl/geheimhouding.