HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Avondvliegen Defensie Helikopter Commando

Avondvliegen Defensie Helikopter Commando (29-03-2016)

Dit item is verlopen op 30-08-2016.
helikopter

Het personeel van het Defensie Helikopter Commando traint in de maanden april t/m augustus een aantal weken in de late avonduren. Hierbij trainen vliegbemanningen van het Defensie Helikopter Commando het helikoptervliegen bij duisternis. Voor deze periode is toestemming verleend om van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 01.00 uur te vliegen.

De bemanningen vliegen vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen, Militair Vliegkamp de Kooy en Militair Luchtvaart Terrein Deelen naar de verschillende militaire oefenterreinen van Nederland. Trainen is voor personeel van de Koninklijke Luchtmacht van essentieel belang om te zijn voorbereid op een inzet waar ook ter wereld, dag en nacht.

Informatie en klachten

Militaire oefeningen worden tijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is essentieel voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van oefenlocaties. Omwonenden kunnen hinder ondervinden. Eventuele klachten kunt u hier indienen, via tel. (0161) 29 61 00 of het gratis nummer (0800) 022 60 33. Daar vindt u ook meer informatie over vliegbewegingen.