HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

Avondje weg? Licht aan en deur op slot! (04-12-2018)

Dit item is verlopen op 16-01-2019.

Tijdens de ‘donkere dagen’ is er een stijging van het aantal inbraken. In onze gemeente hebben we dat in de afgelopen weken helaas ook weer gemerkt. Met een paar eenvoudige maatregelen maak je het inbrekers een stuk moeilijker. Doe alsof je thuis bent!

Zet inbrekers in het licht

Als er in de avonduren geen licht in huis brandt, ziet een inbreker dat er niemand thuis is. Het is daarom verstandig om verlichting aan te laten als je ’s avonds van huis gaat. Ga je overdag al weg en kom je pas in de avond thuis? Plaats dan een tijdschakelaar op een lamp waarmee de lamp bij schemer aan gaat. Zo geef je je huis een bewoonde indruk. Ook een goede buitenlamp zet inbrekers in het licht.

Goed op slot

Trek de deur niet alleen achter je dicht als je weg gaat, maar draai ook de sleutel om in het slot. Goed hang- en sluitwerk helpt ook om een inbraak te voorkomen.

Meld verdacht gedrag

Bel altijd 112 als je in de buurt iets verdachts ziet. Denk aan onbekende personen die bijzonder veel aandacht hebben voor een woning of op de uitkijk lijken te staan. Noteer het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Of maak een foto van de verdachte situatie. 80% van de woninginbraken wordt opgelost door oplettendheid van burgers.

Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor meer tips om inbraak in je woning te voorkomen.