HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Afvalopruimdag een groot succes

Afvalopruimdag een groot succes (26-03-2019)

Dit item is verlopen op 01-05-2019.

Afgelopen zaterdag, 23 maart, deden in Ermelo zo’n 100 mensen mee aan de landelijke afvalopruimdag. In het hele dorp stak jong en oud de handen uit de mouwen. Wij organiseren deze dag ieder jaar om aandacht te vragen voor zwerfafval.

Wethouder Leo van der Velden gaf dit jaar het startsein. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om de omgeving schoon te houden en nodigde mensen van harte uit om ervaringen te delen. “We kiezen er bewust voor om mensen te stimuleren hun eigen omgeving schoon te maken. Ik ga ook aan de slag en ben benieuwd!”. Voorzien van hesjes, grijpers en zakken trok iedereen het dorp in. Oma’s en opa’s met kleinkinderen, ouders en kinderen, jongeren, verenigingen, Natuurmonumenten, Wijkvereniging West, verschillende politieke partijen, werkten stug door. Zij kwamen vol verhalen en zakken afval aan het eind van de ochtend terug.

Onder het genot van een heerlijke lunch werden de ervaringen gedeeld. “Het is jammer dat het nodig is om op te ruimen, maar het geeft toch voldoening. De sfeer is fantastisch en de organisatie top. Een goede manier om mijn kinderen te laten ervaren dat afval in de bak hoort en niet in de natuur”, aldus één van de deelnemers. Wethouder Van der Velden was onder de indruk van het resultaat en de betrokkenheid van iedereen. “Volgend jaar zien we elkaar weer op de derde zaterdag in maart, zet maar in de agenda!”