HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Afvalinzameling ondergrondse containers

Afvalinzameling ondergrondse containers (09-10-2018)

Dit item is verlopen op 21-11-2018.

Er gaat veel goed bij de inzameling van afval in Ermelo. En dat is goed nieuws want afval is meer waard dan je denkt. Van de meeste dingen die we weggooien, worden nieuwe producten gemaakt. Het is daarom belangrijk dat we de verschillende soorten afval goed scheiden. In Ermelo gebruiken we daarvoor de restcontainer en de GFT-container, maar ook ondergrondse containers.

Wat hoort waar in?

Veel afval hoort in de restcontainer of in de GFT-container, maar niet alles kan daar in. Zo mag je er geen glas, zuivel- en sappakken, blik en textiel in gooien. Bij de meeste supermarkten in Ermelo staan ondergrondse containers waar je dit afval gescheiden kunt weggooien. Maar we zien zeer regelmatig dat er ook ander afval bij de containers wordt neergezet. Dit hoort natuurlijk niet. Het is strafbaar en er staat een boete op.

Containers vol?

De ondergrondse containers worden regelmatig geleegd. Toch kan het voorkomen dat de container vol is. Leg of plaats de zakken met textiel, glas of zuivel- en sappakken dan niet náást de containers. Er is altijd wel een ander inzamelpunt in de buurt waar je het heen kunt brengen.

Handig overzicht

Op de app 'Afvalwijzer' staat een handig plattegrondje waar de ondergrondse containers staan. Kijk voor meer informatie op www.mijnafvalwijzer.nl.