HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Afval gewoon apart is heel gewoon

Afval gewoon apart is heel gewoon (19-06-2018)

Dit item is verlopen op 01-08-2018.

Elk huishouden heeft afval. Van plastic verpakkingen, koffiedik en aardappelschillen tot verfrollers en blikjes. Het niet scheiden van al dit afval kost onnodig veel geld. Ook gaan waardevolle, herbruikbare grondstoffen verloren. Afval is meer waard dan je denkt. Daarom is het belangrijk dat je je afval scheidt.

Wat mag in de GFT-container?

Al je groente-, fruit en tuinafval mag in de groene GFT-container. Dat geldt ook voor etensresten, koffiefilters, eierschalen, oud brood, snijbloemen, kamerplanten, gras en klein snoeiafval. Hout en dikke takken mogen niet bij het GFT. Dit kun je inleveren bij afvalbrengstation Kamphorst.

Restafval, glas, textiel en papier

Eigenlijk hoeft er niet zoveel afval in de restcontainer. Glas, textiel, klein chemisch afval en papier horen daar bijvoorbeeld niet in. Glas hoort in de glasbak en textiel kun je in textielcontainers kwijt. Deze staan op verschillende locaties in Ermelo. Klein chemisch afval kun je in de blauwe milieubox inleveren bij de chemokar. Met oud papier maak je ‘OPA Ermelo’ (Oud Papier Aktie Ermelo) erg blij. Zij gebruiken de opbrengst van het oud papier voor goede doelen in Ermelo. Wat dan nog overblijft is restafval dat in de grijze container hoort. Je container wordt één keer per twee weken geleegd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over afvalinzameling en ophaaldagen op www.mijnafvalwijzer.nl of in de handige app ‘Afvalwijzer’. Wil je meer weten over het scheiden van afval? Kijk dan op www.afvalmeerwaard.nl.