HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Activiteiten in de ‘Week van de Veiligheid’

Activiteiten in de ‘Week van de Veiligheid’ (01-10-2019)

Dit item is verlopen op 14-10-2019.

De donkere dagen komen er aan. En daarmee neemt de kans op misdaden toe. Van 7 t/m 13 oktober besteden we daar aandacht aan in de landelijke ‘Week van de Veiligheid’. In die week organiseren we verschillende activiteiten voor inwoners van Ermelo. Dit doen we samen met politie, brandweer en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Doe mee met het spannende spel ‘Boef in de wijk’, laat je fiets keuren of haal veiligheidstips op de markt!

Zoek samen de boef in de wijk

Het spel ‘Boef in de wijk’ laat inwoners op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Het leert je anders te kijken naar je eigen woon- en werkomgeving. Tijdens de spelavond is er een ‘boef’ in de wijk aanwezig. Via social media krijg je hints over waar de boef is. Met deze hints ga je samen actief naar hem op zoek. Het spel neemt je stap voor stap mee in het politieproces. Doe je mee? Neem dan je smartfoon (met internetverbinding) mee, die heb je nodig voor het spel.

Voor wie      : inwoners van Ermelo die 14 jaar of ouder zijn. 
  Ben je jonger dan 14 jaar? Kom dan samen met een volwassene.
Datum  : maandag 7 oktober
Tijd:  : start spel om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie : start in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 2

Veiligheidstips van brandweer en politie tijdens de weekmarkt

Tijdens de weekmarkt zijn de politie en brandweer voor jou aanwezig. De brandweer geeft je tips over brandveilig wonen en leven. Met de Brandweer VR Experience (Virtual Reality) beleef je brandgevaarlijke situaties levensecht! De politie geeft tips en tricks over het voorkomen van inbraak, babbeltrucs en andere onveilige situaties. Kom langs en stel al je vragen over veiligheid. Maar let op…misschien is er ondertussen wel een zakkenroller op de markt!

Datum        : dinsdag 8 oktober
Tijd : van 09.00 tot 13.00 uur
Locatie : weekmarkt van Ermelo, Raadhuisplein

Laat je fietsverlichting controleren

VVN Putten-Ermelo en College Groevenbeek organiseren samen een fietsverlichtingsactie. Leerlingen van Groevenbeek kunnen hun fietsverlichting gratis laten keuren en repareren. Met goede fietsverlichting ben je beter zichtbaar voor ander verkeer. En dat is veiliger!

Datum        : vrijdag 11 oktober
Tijd : van 09.00 tot 16.00 uur
Locatie : schoolplein van College Groevenbeek

Mee weten?

Kijk voor meer informatie over de veiligheidsweek op www.deweekvandeveiligheid.nl.