HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

Aanslag gemeentelijke belastingen 2020 (29-01-2020)

Dit item is verlopen op 11-03-2020.

Eind deze week krijg je een brief over de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2020.  Je krijgt de aanslag van Meerinzicht. Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Deze organisatie regelt de belastingzaken voor onze gemeente.

Op je aanslag staan de WOZ-waarde, belastingen en heffingen

Op de aanslag vind je de WOZ-beschikking en één of meer van de volgende aanslagen:

  • onroerendezaakbelastingen
  • afvalstoffenheffing vastrecht
  • afvalstoffenheffing vastrecht verzamelcontainer
  • afvalstoffenheffing Diftar
  • rioolheffing
  • hondenbelasting
  • reclamebelasting

Alle informatie en de tarieven van deze gemeentelijke belastingen vind je op belastingen.meerinzicht.nl.

Bekijk meer informatie over je aanslag

Je kunt je aanslag(en) en taxatieverslag(en) bekijken op www.meerinzicht/belastingbalie. Je logt hier in met je DigiD. Voor niet-woningen kun je de verslagen bekijken met eHerkenning of door deze schriftelijk op te vragen bij de heffingsambtenaar van Meerinzicht, postbus 1201, 3840 BE Harderwijk. Vermeld dan je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en het aanslagnummer.

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde? Vertel het ons.

Wij hebben de WOZ-waarde van je onroerende zaak (woning, bedrijfspand en/of grond) zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld. Als je denkt dat de WOZ-waarde te hoog is bepaald, dan horen wij dit graag. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via (0341) 56 73 21. Of maak gebruik van het contactformulier via www.meerinzicht.nl/woz. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je zaak te bespreken.

Mogelijk kun je kwijtschelding aanvragen

In bepaalde gevallen kun je kwijtschelding krijgen voor de aanslagen onroerendezaakbelastingen, afvalstoffenheffing, Diftar en rioolheffing. Je hoeft deze aanslagen dan niet te betalen. Hoe je dit aanvraagt, staat op de achterkant van het aanslagbiljet. Heb je vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan hebben wij al bekeken of je hier weer recht op hebt. Is dat het geval, dan hoef je geen aanvraag meer te doen en staat de kwijtschelding al op je aanslagbiljet. Meer informatie over kwijtschelding vind je op www.meerinzicht.nl/belastingbalie.