HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Aanslag gemeentelijke belastingen 2018

Aanslag gemeentelijke belastingen 2018 (30-01-2018)

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

De aanslag gemeentelijke belastingen valt weer op de mat of in je berichtenbox van overheid.nl. Je vindt daarop de WOZ-beschikking en één of meer aanslagen.

Het gaat om:

  • onroerendezaakbelastingen
  • rioolheffing
  • afvalstoffenheffing vastrecht of afvalstoffenheffing vastrecht verzamelcontainer
  • afvalstoffenheffing Diftar
  • hondenbelasting
  • reclamebelasting

WOZ-waarde 

De heffingsambtenaar heeft voor alle onroerende zaken (grond en gebouwen) een waarde bepaald; de WOZ-waarde. Hiervan ontvang je een beschikking.

De WOZ-waarde voor 2018 is bepaald naar het waardepeil van 1 januari 2017. In de meeste gevallen gebeurt dit door de verkoopprijzen van woningen die rond die periode zijn verkocht, te vergelijken. Deze verkoopprijzen worden door taxateurs onderzocht. Met de waarde op je WOZ-beschikking wordt de aanslag onroerendezaakbelastingen berekend. Maar ook het waterschap en de belastingdienst maken hier gebruik van. Via www.ermelo.nl/taxatie kun je jouw taxatieverslag inzien. Je kunt dan ook bekijken hoe dit bepaald is. Je hebt hiervoor DigiD nodig.

Rioolheffing

Het tarief is verhoogd naar € 210,00.

Afvalstoffenheffing/Diftar

Het vastrecht per huishouden blijft  € 91,50. Gebruik je een verzamelcontainer, dan betaal je € 175,50. Je betaalt niet extra voor het legen van de container, dit is al in het tarief verwerkt. Als je een eigen container gebruikt, ontvang je ook een aanslag Diftar voor het legen van de containers in 2017. Van elk huishouden is bijgehouden welke container(s) je gebruikt en hoe vaak je de container(s) hebt laten legen. Je betaalt dit achteraf. Heb je vragen over het soort container of hoe vaak deze geleegd is, neem dan contact op met  de servicelijn afval via (0341) 56 57 77.

Geen acceptgiro

Bij je aanslag(en) zit geen acceptgiro. Je kunt je aanslag(en) betalen met een eigen overschrijving of via internetbankieren. Vergeet het betalingskenmerk niet! Deze vind je op de voorkant van het aanslagbiljet. Je kunt de gemeentelijke belastingen ook betalen via automatische incasso. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/incasso.

Kwijtschelding

In bepaalde gevallen kun je kwijtschelding krijgen voor de aanslag onroerendezaakbelastingen, afvalstoffenheffing, Diftar en rioolheffing. Hoe je dit aanvraagt, staat vermeld op de achterkant van het aanslagbiljet. Heb je vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan hebben wij bekeken of je hiervoor weer in aanmerking komt. Is dat het geval, dan hoef je geen aanvraag meer te doen en staat de kwijtschelding al vermeld op je aanslagbiljet. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/kwijtschelding.

Informatie over je aanslag

Je kunt met je DigiD inloggen en je aanslag(en) en taxatieverslag(en) bekijken op www.ermelo.nl/taxatie. Meer informatie over de aanslag gemeentelijke belastingen vind je op www.ermelo.nl/belastingen. Vanaf eind januari staat ook de bijsluiter daar op. Ontvang je de bijsluiter liever op papier, dan kun je deze afhalen bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentehuis. Dit kan pas nadat je de aanslag hebt ontvangen. Afdeling Publiekszaken is ook bereikbaar voor meer informatie, via (0341) 56 73 21.

Je ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen van Meerinzicht. Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Kijk voor meer informatie op www.ermelo.nl/meerinzicht.