HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Aanleg glasvezel in buitengebied Noordwest Veluwe gestart

Aanleg glasvezel in buitengebied Noordwest Veluwe gestart (22-11-2018)

Dit item is verlopen op 20-12-2018.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied Noordwest Veluwe is gestart. Het startsein werd woensdag 21 november 2018 gegeven door wethouders Leo van der Velden (Ermelo), Leen van der Maas (Nunspeet), Jeroen de Jong (Harderwijk) en directeur van Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer. 50% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied kozen voor diensten via glasvezel. Dit percentage was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. De wethouders bedankten de ambassadeurs die veel werk hebben verricht om de 50% te halen.

Gemeente Ermelo blij met komst glasvezel

De gemeente Ermelo ziet digitale ontsluiting als 'basisbehoefte'. "Ik ben erg blij dat straks ook de inwoners, scholen, (recreatie)ondernemers en organisaties in het buitengebied van Ermelo toegang hebben tot snel, veilig en betrouwbaar internet", zegt wethouder Leo van der Velden. "Digitale bereikbaarheid draagt in grote mate bij aan het leefbaar houden van de kleine kernen van onze gemeente."

Planning

Aannemer Allinq gaat meer dan 1400 adressen in het buitengebied van Ermelo, Nunspeet en Harderwijk aansluiten op het glasvezelnetwerk. Zij graven hiervoor ruim 580 kilometer en leggen ongeveer 41.000 kilometer glasvezelkabel. Naar verwachting heeft in het najaar van 2019 het hele buitengebied Noordwest Veluwe glasvezel. De eerste huishoudens in Ermelo zijn in april 2019 aan de beurt. Kijk voor de actuele planning op www.glasvezelbuitenaf.nl.