HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Aanleg glasvezel buitengebied binnenkort van start

Aanleg glasvezel buitengebied binnenkort van start (23-10-2018)

Dit item is verlopen op 04-01-2019.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ermelo gaat binnenkort van start. Aannemer Allinq begint half november met het graven van sleuven in de bermen. Vooraf bekijkt de aannemer met de bewoners en ondernemers waar de aansluiting in huis of het bedrijf precies moet komen.

Digitale bereikbaarheid

Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied wordt de digitale bereikbaarheid sterk verbeterd. Inwoners, scholen, bedrijven en (recreatie)ondernemers profiteren van vele voordelen: snel en betrouwbaar internet, de mogelijkheid om flexibel te kunnen werken, opslag van data in the cloud, tv on-demand en andere digitale diensten.

Aansluiting aanvragen

Woon je in het buitengebied en heb je geen COAX-aansluiting of mogelijkheid hiertoe? Dan kun je een glasvezelaansluiting aanvragen. Heb je dit nog niet gedaan? Via www.glasvezelbuitenaf.nl kun je dit alsnog doen. Er wordt dan contact met je opgenomen. Ook bij woningen en bedrijven in het buitengebied die (nog) geen diensten afnemen, worden kabels aangelegd. Zo kunnen deze woningen in de toekomst alsnog worden aangesloten.

Planning

Het voorbereidingstraject verliep ingewikkelder dan in andere gebieden. Dit komt door de vele recreatiewoningen in het buitengebied. Het technisch ontwerp is heel zorgvuldig tot stand gekomen. Dit kostte wat meer tijd. Aannemer Allinq en Glasvezel buitenaf starten dit najaar met de aanleg. In april 2019 worden de eerste woningen aangesloten. De verwachte planning is als volgt:

Plaats    Schouwen     Graafwerkzaamheden     Huisaansluitingen
Horst en Telgt HD-11    Week 41 Week 47 – 8 Week 16 – 24
Speuld EML-01 Week 1 Week 7 – 13 Week 25 - 27