HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Aangepaste plannen voor ontwikkeling terrein ‘oude’ Albert Heijn

Aangepaste plannen voor ontwikkeling terrein ‘oude’ Albert Heijn (13-12-2016)

Dit item is verlopen op 30-01-2017.

De eigenaar van de “oude” Albert Heijn aan de Stationsstraat in Ermelo heeft alternatieve bouwplannen gepresenteerd aan de gemeente. Essentie van deze plannen is een lagere bebouwing, openbare parkeervoorzieningen en meer groen. 

Het college van B&W staat positief tegenover deze plannen en legt deze plannen in januari voor aan de gemeenteraad.  “De aangepaste plannen aan de Stationsstraat gaan uit van slechts 24 appartementen, waarbij de achterkanten van de bouwwerken beter worden ingepast. Daarnaast wordt de buitenruimte niet vol gezet met auto’s en is er meer ruimte voor een groene inrichting. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van de mogelijkheden die het oorspronkelijke plan de ontwikkeling biedt!”, aldus wethouder Jan van den Bosch. 

Kaders

De plannen van de ontwikkelaar passen binnen de kaders van het bestemmingsplan. Dat is voor de gemeente van groot belang: “Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een appartementencomplex van vier woonlagen. Deze hoogte is niet passend bij de dorpse omgeving van het Molenaarsplein. Dat vonden wij als college zelf ook al en daarnaast kregen we best veel signalen vanuit de bevolking dat men hier ook zo over dacht. Na lang getouwtrek over en weer, komt de ontwikkelaar nu met een aanzienlijk kleiner, afgewaardeerd plan. Dit vinden wij als college veel beter passen. We gaan nu van een maximale hoogte van 13 meter naar 10 meter. Dat is pure winst voor het dorp”, aldus Van den Bosch. 

De Verbinding

Het bouwplan maakt onderdeel uit van het centrumproject “De Verbinding”. Dit project loopt al enige tijd en bestaat uit ruim 100 woningen, twee zorggebouwen, detailhandelsruimte en een grote parkeerplaats in het centrum van Ermelo. Het bouwdeel dat nu in ontwikkeling komt, biedt ruimte aan 24 appartementen, horeca en commerciële ruimten. Detailhandel is niet toegestaan. Oorspronkelijk bestond het bouwdeel uit onder andere 46 appartementen. 
Het plan wordt op 5 januari gepresenteerd aan alle belangstellenden. De informatieavond wordt gehouden in De Dialoog en start om 19.30 uur.