HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Nieuwe werkwijze voor indienen woningbouwplannen

  (18-10-2019)

  Bij woningbouwplannen die niet in het bestaande bestemmingsplan passen, kijken we of ze passen bij de doelstellingen van de gemeente. Dit gebeurt in een jaarlijkse afweging woningbouwplannen. Op basis van verschillende criteria bepaalt het college van B&W aan welke woningbouwplannen zij medewerking verleent. Deze nieuwe werkwijze geldt voor alle woningbouwinitiatieven waarvoor (nog) geen gewijzigd bestemmingsplan is vastgesteld en/of waar (nog) geen (anterieure) overeenkomst is gesloten.

  Lees verder...
 • De bladkorven zijn geplaatst

  (16-10-2019)

  De herfst is begonnen en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die de gemeente onderhoudt, verliezen hun blad in je tuin of voor je deur. Daarom plaatsen wij in oktober bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Ze blijven staan tot half december. 

  Lees verder...
 • Laat je snoeiafval gratis ophalen

  (15-10-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst, aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Vergeet niet om je afvalpas mee te nemen. Kun je het snoeiafval niet zelf brengen? Laat het dan gratis ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Zet je mantelzorger in het zonnetje!

  (15-10-2019)

  Heb of ken jij een mantelzorger die je graag in het zonnetje wilt zetten? Vraag dan een mantelzorgwaardering bij ons aan. Met deze waardering, in de vorm van een geldbedrag, bedanken we mantelzorgers voor hun hulp.

  Lees verder...
 • Praat in wijk Speuld met het college

  (15-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdag 19 november komen zij naar wijk Speuld. Wij nodigen de inwoners van deze wijk uit om, tijdens een informele bijeenkomst, met hen in gesprek te gaan.

  Lees verder...
 • Fris je verkeerskennis op

  (08-10-2019)

  Kan je kennis over de verkeersregels wel wat opgefrist worden? Op 5 en 7 november organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) een opfriscursus rijvaardigheid. De cursus is speciaal bedoeld voor senioren, en is vrijwillig. De deelname heeft geen gevolgen voor je rijbewijs.

  Lees verder...
 • Problemen met wilde zwijnen voorkomen

  (08-10-2019)

  Ondanks de droge zomer zijn er in het bos veel nieuwe wilde zwijnen bijgekomen. De zwijnen zoeken de randen van de bebouwde kom op, en dat geeft problemen. Om dit te voorkomen, kunnen we als gemeente en inwoners maatregelen nemen.

  Lees verder...
 • Mountainbikeroute officieel geopend

  (08-10-2019)

  Mountainbikers kunnen hun hart ophalen, want de lang verwachte mountainbikeroute is klaar. De route loopt door Ermelo en Harderwijk. Zaterdag openden wethouder Leo van der Velden en wethouder Marcel Companjen (gemeente Harderwijk) officieel de nieuwe mountainbikeroute. Dit deden zij samen met de voorzitters van de wielerverenigingen.

  Lees verder...
 • Praat mee in Horst en Telgt

  (08-10-2019)

  Op dinsdag 22 oktober komt het college van burgemeester en wethouders naar wijk 'Horst en Telgt'. Woon je in deze wijk? Dan ben je van harte welkom om met hen over de wijk te praten. Hoe fijn leef je in je wijk en wat kan beter? We zijn benieuwd naar jouw mening en ideeën. 

  Lees verder...
 • 'Helpen op de hei'-dag een groot succes

  (08-10-2019)

  De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht. Om dit te voorkomen, riepen we inwoners op om te helpen met het verwijderen van boompjes en struikjes op de Groevenbeekse Heide. De belangstelling was overweldigend. Op zaterdag 5 oktober staken maar liefst 150 inwoners de handen uit de mouwen. 

  Lees verder...
 • Uitkomsten onderzoek 'Geluid bij evenementen'

  (08-10-2019)

  Elk jaar worden in onze gemeente meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum. De afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe de inwoners het geluid van evenementen ervaren. We hebben in juni een inloopbijeenkomst gehouden en je kon je mening geven via een online vragenlijst. Maandag 7 oktober zijn tijdens een informatiebijeenkomst de resultaten gedeeld.

  Lees verder...
 • Leergeld Randmeren laat alle kinderen meedoen

  (07-10-2019)

  De gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten hebben samen Leergeld Randmeren opgericht. Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen financieel ondersteunt, zodat zij mee kunnen doen aan activiteiten binnen en buiten school. Leergeld Randmeren is op 1 oktober van start gegaan.

  Lees verder...
 • Begroting 2020 in één oogopslag

  (03-10-2019)

  Het college van burgemeesters en wethouders is afgelopen week akkoord gegaan met de Programmabegroting 2020-2023. Deze leggen zij ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.  De belangrijkste conclusie van deze begroting is dat de jaren 2020 en 2021 budgettair sluitend zijn. Daarmee heeft het college aan de toezegging in de kadernota 2020 voldaan. Maar de jaren 2022 en 2023 leveren nog begrotingstekorten op.

  Lees verder...
 • Fietsen van station verwijderd

  (02-10-2019)

  Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, gehandicapten en hulpdiensten last van. Daarom verwijderen we de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan.

  Lees verder...
 • Openbare verlichting uitgevallen? Meld het ons!

  (01-10-2019)

  De dagen worden korter en we doen meer in het donker. Het is daarom belangrijk dat de openbare verlichting goed werkt. Dat is veiliger op straat en in het verkeer. Zie je kapotte straatverlichting? Meld dit dan bij ons. Wij kunnen de verlichting dan zo snel mogelijk repareren.

  Lees verder...
 • Lijsterlaan is 'De Leukste Straat van Ermelo'

  (01-10-2019)

  Ondanks de regen vierde Ermelo ook dit jaar weer Burendag! Op zaterdag 28 september zochten buren elkaar op, en werden er allerlei activiteiten in de straten georganiseerd. Het leefbaarheidsteam van gemeente Ermelo en wethouder Leo van der Velden namen een kijkje bij de straten die zich voor Burendag hadden aangemeld.

  Lees verder...
 • Geslaagd wijk-werkbezoek West

  (25-09-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 17 september was wijk West, als eerste, aan de beurt. Het hele college was aanwezig, net als Team Wijkservice, het Leefbaarheidsteam en het bestuur van de wijkvereniging. Zij spraken in de Westerkerk met zo’n 35 wijkbewoners. 

  Lees verder...
 • De Week tegen Eenzaamheid: "Kom erbij!"

  (24-09-2019)

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: ‘Kom erbij’! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van 1 t/m 8 oktober.

  Lees verder...
 • Uitnodigingen voor vaccinaties

  (24-09-2019)

  Binnenkort roept het RIVM kinderen op voor het halen van vaccinaties. Het gaat om vaccinaties voor DTP en BMR, maar ook om inhaalmogelijkheden voor vaccinatie HPV en Meningokokken ACWY. 

  Lees verder...
 • Het Sociaal Team verhuist

  (24-09-2019)

  Het sociaal team is er voor al je vragen over hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, verzorging en verpleging, sociale contacten en vervoer. Vanaf 1 oktober is het Sociaal Team te vinden op een andere locatie, aan de Dokter van Dalelaan 12 (ingang Schoolpad).

  Lees verder...
 • Ermelose basisschool doet mee aan E-waste Race

  (10-09-2019)

  In Ermelo doet de Prins Willem Alexanderschool mee aan de E-waste Race. Dit is een wedstrijd waarbij zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten worden ingezameld. Ook andere scholen in de Noord Veluwe doe mee. De E-waste Noord Veluwe loopt van 16 september tot 11 oktober. Op 11 september om 11.00 uur gaat de Race in Ermelo van start met een gastles bij de Prins Willem Alexanderschool. Wethouder Leo van der Velden van duurzaamheid en milieu is daar bij aanwezig.

  Lees verder...
 • Fiets eens vaker naar school

  (10-09-2019)

  Een nieuw schooljaar! De Fietsersbond stimuleert ouders om hun kinderen vaker met de fiets of lopend naar school te brengen. Het is leuk om samen te fietsen, maar het heeft ook andere voordelen. Kinderen leren beter met het verkeer omgaan en het is natuurlijk gezond om meer te bewegen.

  Lees verder...
 • Nieuw Jeugddossier Noord-Veluwe van start

  (10-09-2019)

  Vanaf nu krijgen alle kinderen en jongeren in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek een centraal Jeugddossier. Dit Jeugddossier start vanaf de geboorte en loopt mee tot 18 jaar. Ouders en jongeren krijgen zelf toegang tot het dossier.

  Lees verder...
 • Doe je mee met Stoptober?

  (10-09-2019)

  De landelijke campagne van Stoptober is voor de zesde keer van start gegaan. Tijdens Stoptober stop je samen met andere deelnemers 28 dagen lang met roken. Door een maand lang niet te roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. De actie start op 1 oktober. Omdat de gemeente een gezonde leefstijl belangrijk vindt, steunen wij deze campagne.

  Lees verder...
Archief