HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • NL-Alert

  (20-06-2017)

  Maandag 3 juli zendt de overheid om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

  Lees verder...
 • Code oranje vanwege natuurbrandgevaar

  (20-06-2017)

  Op dit moment geldt voor de regio Noord- en Oost Gelderland “code oranje” vanwege het risico op natuurbranden. De gemeente Ermelo valt ook onder deze veiligheidsregio. 

  Lees verder...
 • Eikenprocessierups gesignaleerd

  (20-06-2017)

  In Ermelo is de eikenprocessierups gesignaleerd. Om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te voorkomen is de gemeente begonnen met de bestrijding van de rupsen en nesten.

  Lees verder...
 • Knieblessure na onfortuinlijke val voor burgemeester Baars

  (15-06-2017)

  Afgelopen dinsdag, 13 juni, heeft burgemeester Baars een knieblessure opgelopen waaraan hij gisteren is geopereerd.

  Lees verder...
 • Sociale Dienst Veluwerand gaat verhuizen

  (13-06-2017)

  Sociale Dienst Veluwerand verzorgt de dienstverlening aan cliënten van Sociale Zaken van de gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. De Sociale Dienst Veluwerand verhuist maandag 26 juni naar het gemeentehuis van Harderwijk. Die dag zijn zij niet bereikbaar.

  Lees verder...
 • Bijzondere bomen op 100-jarige begraafplaats

  (13-06-2017)

  Op de Gemeentelijke begraafplaats Koningsvaren staan bijzondere en oude bomen en coniferen, die er een sfeervolle en ecologisch waardevolle ‘groene oase’ van maken. 

  Lees verder...
 • Nachtvliegen is avondvliegen geworden

  (13-06-2017)

  Eerder dit jaar heeft het Defensie Helikopter Commando (DHC) informatie bekend gemaakt over het nachtvliegen van helikopters gedurende de zomerperiode. 

  Lees verder...
 • Fontein Raadhuisplein geopend

  (08-06-2017)

  Donderdag 8 juni heeft wethouder Jan van den Bosch de nieuwe fontein op het Raadhuisplein geopend. Dit waterkunstwerk bestaat uit twee grote fonteinen en acht zogenaamde ‘bedriegertjes’ en maakt onderdeel uit van de nieuwe inrichting van de Stationsstraat en Raadhuisplein. Dit wordt gefinancierd uit een restbudget van het Centrumplan.

  Lees verder...
 • De Groenvisie, wat gaf u aan ons mee?

  (06-06-2017)

  We zijn in Ermelo best tevreden over het openbaar groen. Wel mag dit groen meer beschermd worden bij bouwprojecten of wanneer het gaat om het behoud van oude bomen. Dit staat in de top 3 van reacties die we van u als inwoner van Ermelo hebben mogen ontvangen op onze oproep om mee te denken met de nieuwe Ermelose Groenvisie. In maart en april waren er meerdere inloopbijeenkomsten en daarnaast enquêtes op Facebook en onze website om uw inbreng te geven. We vroegen wat u belangrijk vindt aan het (openbaar) groen in heel Ermelo.

  Lees verder...
 • Kadernota 2018

  (06-06-2017)

  Het  college van burgemeester en wethouders heeft de Kadernota 2018 opgesteld. In deze nota staan alle voornemens voor 2018 en verder, zodat een goede afweging gemaakt kan worden hoeveel geld er aan elk voornemen uitgegeven mag worden en hoe dat financieel gedekt kan worden. De Kadernota 2018 is nodig om de meerjarenbegroting 2018-2021 op te kunnen stellen. 

  Lees verder...
 • Het jaar 2016 in één oogopslag

  (06-06-2017)

  Binnenkort biedt het college van burgemeester en wethouders de jaarstukken 2016 aan de gemeenteraad van Ermelo aan.

  Lees verder...
 • Naam begraafplaats onthuld

  (31-05-2017)

  Gisteravond heeft wethouder Jan van Eijsden samen met dr. André Troost en mevrouw Tineke Seebach, de bedenkers van de nieuwe naam, het bord met de naam onthuld. Voorafgaand aan de onthulling  droeg de heer André Troost het gedicht voor dat hij speciaal voor deze gelegenheid heeft geschreven.

  Lees verder...
 • Fietsroutenetwerk Veluwe geopend!

  (23-05-2017)

  Op vrijdagmiddag 19 mei gaven 20 Veluwse gemeenten en de provincie het officiële startsein voor het gebruik van het sterk verbeterde Fietsroutenetwerk op de Veluwe. Voor de opening werd een stukje route gefietst van Elspeet naar Uddel en zo kwamen de fietsers langs het symbolische eerste knooppunt:  Knooppunt 01.

  Lees verder...
 • Controle toeristenbelasting

  (17-05-2017)

  Overnachten er mensen op uw bedrijf, in uw woning of op uw terrein en betalen ze (in welke vorm dan ook) voor die overnachting? Dan bent u verplicht om daar toeristenbelasting over af te dragen aan de gemeente als deze mensen van buiten de gemeente komen.

  Lees verder...
 • Calamiteitenkaart voor ondernemers

  (21-04-2017)

  Op de calamiteitenkaart voor ondernemers vindt u naast de gegevens van politie en brandweer, ook de contactgegevens van Securitas, die voor deelnemers aan het collectief de beveiliging verzorgt. 

  Lees verder...
 • Fiets weg?

  (14-12-2016)

  De gemeente heeft haar (brom)fietsverwijderingsbeleid toegepast bij het treinstation. Volgens het nieuwe (brom)fietsverwijderingsbeleid geldt dat de fietsen in de fietsklemmen geplaatst moeten worden. Fietsen die buiten de klemmen staan zijn op woensdag 14 december verwijderd. Zo zorgen we voor een overzichtelijke fietsenstalling die makkelijk toegankelijk is en waar iedereen zijn fiets in kwijt kan.

  Lees verder...
Archief