HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Gladheid bestrijden

  (19-01-2019)

  Met dit winterse weer doen wij ons best om de wegen en fietspaden in Ermelo veilig en goed begaanbaar te houden. We strooien wegen en paden die glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel.

  Lees verder...
 • Geldzaken, wat verandert er als je 18 wordt

  (18-01-2019)

  Als je 18 wordt verandert er heel wat op het gebied van geldzaken. Er zijn veel dingen die je vanaf nu zelf moet regelen. We hebben een folder gemaakt over de belangrijkste veranderingen in geldzaken als je 18 wordt. Daarin staat op een overzichtelijke manier wat er voor jou verandert op het gebied van wonen, werken, studiefinanciering, zorgverzekering en aansprakelijkheid. Aan het begin van elk kwartaal ontvangen jongeren die 18 worden de folder “Je bent 18 of wordt dat binnenkort”. 

  Lees verder...
 • Eigen bijdrage Wmo verandert in 2019

  (15-01-2019)

  In 2019 verandert de eigen bijdrage voor inwoners die gebruikmaken van hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij betalen dan maximaal € 17,50 per periode van 4 weken. In 2019 kijken we niet meer naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage voor de Wet maatschappelijke ondersteuning.

  Lees verder...
 • Het Leefbaarheidsteam is er voor jou en je buren

  (15-01-2019)

  Het Leefbaarheidsteam van gemeente Ermelo is er voor de buurten en buurtbewoners van heel Ermelo. De medewerkers van het Leefbaarheidsteam gaan letterlijk de wijken in. Zij vragen inwoners wat er leeft en waar behoefte aan is. Het team ondersteunt goede ideeën en initiatieven om buurten te verbeteren en buren met elkaar te verbinden. In de afgelopen jaren heeft het Leefbaarheidsteam zo al meer dan 100 projecten gedaan, waarbij ‘omzien naar elkaar’ het doel is. 

  Lees verder...
 • Schoon Belonen: goed voor milieu en clubkas

  (15-01-2019)

  Het project Schoon Belonen draait op volle toeren. Al ruim 20 sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties uit Ermelo verzamelen kleine petflesjes en blikjes en leveren die in. Dat zorgt voor een schone leefomgeving én voor een mooie beloning voor de deelnemende organisaties. Zij ontvangen
  € 15,00 per ingeleverde zak. Dat is niet alleen goed voor je organisatie, maar voor heel Ermelo!

  Lees verder...
 • Proef met sluitingstijden terrassen

  (15-01-2019)

  We willen graag dat Ermelo een aantrekkelijke gemeente is en blijft, voor zowel inwoners als toeristen. Een gastvrij en gezellig centrum helpt daarbij. Afgelopen zomer mochten de terrassen in het centrum -als proef- een uurtje langer open blijven. Van 1 april t/m 31 oktober sloten de terrassen op de vrijdag- en zaterdagavonden om 01.00 uur in plaats van 00.00 uur. Een aantal horecaondernemers deed mee aan deze proef.

  Lees verder...
 • Bedankt namens het gemeentebestuur

  (15-01-2019)

  Op donderdag 3 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats in het gemeentehuis en de Dialoog. Het gemeentebestuur bedankt iedereen voor de mooie nieuwjaarswensen. Speciale dank gaat uit naar de culturele partijen die zich deze avond aan het publiek presenteerden. Mede dankzij hun bijdrage kijken we terug op een zeer geslaagde en gezellige avond.

  Je kunt de foto’s van de nieuwjaarsreceptie bekijken op onze facebookpagina. Daar vind je ook een video van de nieuwjaarstoespraak van burgemeester André Baars. Zo kun je het nog eens rustig beluisteren.

 • Werk in de wijk

  (08-01-2019)

  In de zes wijken van Ermelo werken we hard aan veilige en schone straten, pleinen, parken en speeltuinen. Team Wijkservice werkt op een wijkgerichte manier: elke week gaan we in een andere wijk aan de slag. Zo is elke wijk om de zes weken aan de beurt. We zijn dan van maandag tot en met vrijdag in de betreffende wijk aanwezig. Daardoor zijn we beter zichtbaar in de wijken. Je kunt ons zo makkelijker iets vragen of iets melden. Daarnaast zijn de medewerkers van Gresbo wekelijks aanwezig in de wijken Oost, Zuid en West.

  Lees verder...
 • Vertraging bij verwerking gezondheidsverklaringen CBR

  (07-01-2019)

  Momenteel is het erg druk bij het CBR. Mensen die een medische beoordeling nodig hebben van het CBR kunnen last hebben van langere doorlooptijden.

  Lees verder...
 • Eerste jaarcongres Gastvrije Randmeren

  (20-12-2018)

  Op vrijdag 7 december kwamen bestuurders, ondernemers en gebiedsbeheerders van  de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren in het Dolfinarium bij elkaar. Ruim zestig deelnemers bezochten het eerste jaarcongres ‘Samenwerken aan Randmerenkwaliteit’. In werkgroepen werd er nagedacht over de vorming van één aaneengesloten recreatie- en watersportgebied.

  Lees verder...
 • Fietsen verwijderd van NS-station

  (19-12-2018)

  Rondom het NS-station staan veel fietsen verkeerd gestald. Dit zorgt voor overlast. Daarom zijn op 14 december fietsen verwijderd die buiten de rekken stonden. Zo houden we een overzichtelijke en veilige fietsenstalling.

  Lees verder...
 • Controle op fietsen in het centrum

  (18-12-2018)

  In het centrum geldt een fietsverbod. Toch zijn er vanuit ondernemers en winkelend publiek klachten over overlast van fietsers in het centrum. Om deze overlast tegen te gaan, slaan we als gemeente de handen ineen met team Veilig & Beschermd van Landstede. Samen met studenten van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) werken onze handhavers aan het ‘Fietsproject’.

  Lees verder...
 • Bestrijding van gladheid

  (14-12-2018)

  Het winterse weer is in aantocht. Wij werken hard om de wegen en fietspaden binnen de gemeente veilig en goed begaanbaar te houden, het hele jaar door. In de komende periode zijn we daarom extra alert op gladheid door ijzel, bevriezing en sneeuw. Medewerkers van Team Wijkservice strooien de wegen die glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel. De eerst strooiactie van deze winter vond woensdag plaats.

  Lees verder...
 • Ondertekening jaarafspraken gemeente, UWOON en de Groene Draad

  (12-12-2018)
  ondertekening

  Op maandag 10 december hebben de gemeente Ermelo, woningcorporatie UWOON en huurdersorganisatie De Groene Draad de jaarafspraken voor 2019 ondertekend. 

  Lees verder...
 • Waar staat je gemeente

  (06-12-2018)

  We willen ons beleid en onze dienstverlening zo goed mogelijk afgestemd hebben op jouw wensen. Daarvoor is het belangrijk dat we weten wat er speelt. Daarom hebben we in september een Burger- en Ondernemerspeiling uit laten voeren. In totaal hebben 669 inwoners en 169 organisaties gereageerd. Hartelijk bedankt

  Lees verder...
 • Vissen uit plas van Beek gehaald

  (05-12-2018)

  Door de lage waterstand en de komende winterperiode zijn uit voorzorg alle vissen uit de plas van Beek gehaald.

  Lees verder...
Archief