HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Bedankt aan alle vrijwilligers!

  (04-12-2019)
  Lees verder...
 • Verbouwing gemeentehuis in volle gang

  (03-12-2019)

  De grote verbouwing van het gemeentehuis is gestart in juli 2019. We verwachten dat het gemeentehuis in het najaar van 2020 klaar is. Het gebouw is tijdens de verbouwing gewoon open voor bezoekers en medewerkers. De verbouwing is daardoor extra ingewikkeld en gebeurt in drie delen. Als laatste is de publiekshal aan de beurt. Daar krijgen de gemeente, de bibliotheek, de politie en het streekarchivariaat samen een mooi onderkomen.

  Lees verder...
 • Tijdelijke woningen Beemdweg

  (03-12-2019)

  Er komen tijdelijke woningen op het terrein aan de Beemdweg 17. De gemeente Ermelo heeft de grond gekocht en woningcorporatie UWOON plaatst de woningen. Daarmee proberen we de druk op beschikbare woningen minder te maken.

  Lees verder...
 • Goede Herderschool aangesloten op glasvezelnetwerk

  (28-11-2019)

  Wethouder Leo van der Velden sloot op 28 november de Goede Herderschool aan op het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf. Dit deed hij samen met een leerling van de school en directeur Jozias de Koeijer. De school is één van de eersten in het buitengebied op de Noordwest Veluwe, die gebruik kan maken van het supersnelle netwerk.

  Lees verder...
 • Staat jouw fiets al lang op het station?

  (28-11-2019)

  In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Zo zijn er voor andere reizigers minder of geen plekken voor hun fiets. Fietsen worden dan buiten de stalling en rondom het station gezet.

  Lees verder...
 • Spreekuren burgemeester en wethouders

  (26-11-2019)

  Elke week houdt burgemeester Baars een spreekuur in het gemeentehuis. Inwoners kunnen dan persoonlijk met hem praten en van gedachten wisselen. Eén keer per maand houdt het hele college van B&W een spreekuur voor inwoners. Je bent van harte welkom op deze spreekuren.

  Lees verder...
 • In Ermelo kijken we niet weg

  (26-11-2019)

  Op woensdag 20 november was er een indrukwekkende dansvoorstelling te zien. De voorstelling ging over geweld binnen het gezin. Het werd gespeeld door Beyond Words Productions, in de ‘Week tegen Kindermishandeling’.

  Lees verder...
 • Vrijwilligers in het zonnetje

  (26-11-2019)

  Vrijwilligers zijn onmisbaar. Daarom bedankt Welzijn Ermelo alle vrijwilligers van Ermelo met een leuke middag, op de ‘Dag van de Vrijwilliger’. Je kunt de hele middag binnenlopen voor een hapje, drankje, live muziek en verschillende workshops.

  Lees verder...
 • Geheim houden van persoonsgegevens

  (19-11-2019)

  Wij houden je persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Zoals je adres, nationaliteit, of je getrouwd bent en of je kinderen hebt. Wat betekent dat en waar moet je rekening mee houden?

  Lees verder...
 • Geslaagd werkbezoek Horst en Telgt

  (19-11-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 22 oktober waren Horst en Telgt aan de beurt. Het college kwam voor het bezoek naar Verenigingshuis Ons Huis. Ook team wijkservice, het leefbaarheidsteam en het bestuur van de wijkvereniging waren erbij. Zij spraken daar met zo’n 40 inwoners van de wijk.

  Lees verder...
 • Regeling verlopen rijbewijs 75-plussers

  (19-11-2019)

  Vanaf 1 december mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. Deze afspraak geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. In sommige situaties geldt de regeling niet. 

  Lees verder...
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (19-11-2019)

  Inbrekers slaan graag toe in de donkere maanden. Zij zien aan een donker huis dat bewoners niet thuis zijn. Ook worden inbrekers in donkere straten en stegen zelf minder snel gezien. Door zelf maatregelen te nemen, kun je inbraken helpen voorkomen.

  Lees verder...
 • Fotowedstrijd en expositie Ermelo in Beeld

  (15-11-2019)

  Heb je een bijzondere foto van Ermelo? Heb je een markante Ermeloër mooi in beeld gebracht? Stuur deze dan in. Je foto mag een mooi Ermelo’s plekje of landschap zijn. Maar denk ook aan bijzondere mensen, momenten en tradities. Verras ons en maak kans op een leuke prijs. Alle inzendingen tonen we tijdens de Nieuwjaarsreceptie op donderdag 9 januari. Iedereen is welkom en iedereen mag stemmen.

  Lees verder...
 • Fietsen verwijderd van station

  (14-11-2019)

  Rondom het NS-station staan veel fietsen verkeerd gestald. Dit zorgt voor overlast. Daarom zijn op 7 november fietsen verwijderd die buiten de rekken stonden. Zo houden we een overzichtelijke en veilige fietsenstalling.

  Lees verder...
 • Maatregelen fietssluiproute Parc Viventra

  (12-11-2019)

  In Parc Viventra wonen mensen met én zonder een visuele beperking. Deze woonwijk is speciaal ingericht voor de bewoners die slecht of niets kunnen zien. Zo mag je niet fietsen op de binnenplaats. Helaas wordt het terrein vaak gebruikt als fietssluiproute. Dit geeft overlast voor de bewoners.

  Lees verder...
 • Kom uit je schuld!

  (12-11-2019)

  In Nederland heeft 1 op de 5 gezinnen grote geldzorgen. Daarom doet Ermelo mee aan de landelijke actie ‘Kom uit je schuld’. Met de actie moedigen we mensen aan om over hun geldzorgen te praten.

  Lees verder...
 • Aanvraag reisdocument niet mogelijk op 27 november

  (12-11-2019)

  Op woensdag 27 november kun je geen reisdocument (paspoort/identiteitskaart) bij de publieksbalie aanvragen. Het aanvraagstation voor reisdocumenten wordt dan vervangen. Je kunt op deze dag een eerder aangevraagd reisdocument wel ophalen.

 • Dansvoorstelling in Week tegen Kindermishandeling

  (12-11-2019)

  Van 18 t/m 24 november is het de Week tegen Kindermishandeling. Daarom organiseren Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeenten Ermelo en Harderwijk de voorstelling ‘Kijk niet weg!’. Met dans wordt op een ingrijpende manier over huiselijk geweld verteld. 

  Lees verder...
 • Denk mee over de Zandkampweg

  (12-11-2019)

  De gemeente Ermelo maakt een toekomstplan voor het gemeentelijke terrein aan de Zandkampweg. Dit terrein wordt nu nog gebruikt door de gemeentewerf, maar komt binnenkort beschikbaar. We kijken daarom naar een nieuwe invulling voor het terrein. Tijdens een informatieavond bespreken we de ideeën met inwoners. 

  Lees verder...
 • Laat je snoeiafval ophalen

  (12-11-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Val op als je in het donker fietst

  (05-11-2019)

  Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer. En kun je zelf ook minder goed zien. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden met 20% af. Zorg dus dat je opvalt in het donker.

  Lees verder...
 • Is steun- of pleegzorg iets voor jou?

  (05-11-2019)

  Van 30 oktober t/m 6 november is het de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. In die week is er extra aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Is het geven van pleegzorg iets voor jou? Kom dan naar één van de informatieavonden.

  Lees verder...
 • Bladkorven zijn service voor inwoners

  (05-11-2019)

  Een paar weken geleden plaatsten we 24 bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Je kunt de korven gebruiken om afgevallen blad van gemeentelijke bomen in te doen. Inwoners vragen ons nu of we meer bladkorven kunnen plaatsen, en op andere plekken. Dit is niet mogelijk.

  Lees verder...
 • Praat mee over Speuld, Leuvenum en Staverden

  (05-11-2019)

  Op dinsdag 19 november komt het college van burgemeester en wethouders naar een locatie in Speuld. Woon je in Speuld, Leuvenum of Staverden? Dan ben je van harte welkom om met hen over je buurt te praten. Hoe fijn leef je daar en wat kan beter? We zijn benieuwd naar jouw mening en ideeën.            

  Lees verder...
 • Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

  (28-10-2019)

  Het wordt eerder donker. Tijdens deze ‘donkere dagen’ wordt er vaker ingebroken. De politie let extra goed op verdachte situaties, maar jij kunt inbraak helpen voorkomen. In het donker ziet een inbreker sneller dat er niemand thuis is. Het is daarom verstandig om verlichting aan te laten als je niet thuis bent.

  Lees verder...
 • Samen voor een vitaal sportpark

  (24-10-2019)

  De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan plannen voor de ontwikkeling van sportpark De Zanderij. Dit deden we samen met korfbalvereniging Dindoa, voetbalvereniging EFC’58, scoutingvereniging Alexandergroep, Welzijn Ermelo, Wijkvereniging Ermelo-West en Sportbedrijf InterActie. In de plannen staan ideeën over de routes tussen de verschillende sportplekken. Maar ook hoe het park straks goed bereikbaar is. Daarnaast hebben we ideeën voor park- en picknickbanken en andere sport- en spelmogelijkheden.

  Lees verder...
Archief