HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Opvolgen nieuwe noodverordening voor recreatiesector

  (27-03-2020)

  De nieuwe noodverordening van 26 maart heeft gevolgen voor de recreatiesector, met name de ondernemers met kampeerplaatsen.

  Lees verder...
 • Pas op voor overstekend wild

  (24-03-2020)

  Ieder jaar zijn er veel aanrijdingen met overstekend wild, zoals reeën, edelherten en wilde zwijnen. De meeste aanrijdingen gebeuren ’s morgensvroeg, in de avondschemering en de nacht. Vooral de Flevoweg, Leuvenumseweg Putterweg en Drieërweg staan bekend om overstekend wild. Maar ook op de Spijkweg, de Horsterweg en andere wegen in Ermelo is het oppassen. Nu er door de coronacrisis veel minder auto's op de weg zijn, komt het wild ook dichter bij de weg.  Wees daarom extra alert!

  Lees verder...
 • Geen danszaal in Nieuw Sportcentrum

  (18-03-2020)

  Er kan geen multifunctionele danszaal in het Nieuwe Sportcentrum Ermelo komen. De keuze voor een danszaal is uitgebreid onderzocht, maar past niet bij de financiële mogelijkheden van het sportcentrum. Ook geven het coalitieakkoord en de uitgangspunten van de raad geen ruimte voor de uitbreiding met een danszaal.

  Lees verder...
 • Oude Telgterweg blijft 30 km/uur-weg

  (18-03-2020)

  De Oude Telgterweg wordt geen 50 km/uur-weg. Dit is door de stikstofcrisis niet mogelijk. De weg blijft dus een 30 km/uur-weg. Wel onderzoeken we de vraag of de bestaande fietsvoorzieningen toereikend zijn.

  Lees verder...
 • Verbetering voorzieningen voor honden

  (18-03-2020)

  Meer afvalbakken, betere informatie en de poepzuiger vaker gebruiken. Deze maatregelen stelt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad voor, om de voorzieningen voor honden te verbeteren. Het zijn de belangrijkste verbeterpunten uit de vragenlijst die hondenbezitters voor ons invulden.

  Lees verder...
 • Digitale aangifte geboorte is nu mogelijk

  (16-03-2020)

  Met ingang van 16 maart is het mogelijk om digitaal aangifte van geboorte te doen. Een digitale geboorteaangifte mag alleen gedaan worden (met DigiD) door de moeder, de vader of de meemoeder.

  Lees verder...
 • Laat je snoeiafval gratis ophalen

  (11-03-2020)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Vergeet je afvalpas niet mee te nemen. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Pas op voor hoge prijzen van loodgieters

  (11-03-2020)

  Is je wc of het riool verstopt? Als de nood hoog is, maken sommige loodgietersbedrijven daar misbruik van. Zij vragen dan veel te hoge bedragen voor het ontstoppen van een riool. Ook in Ermelo zijn hier meldingen over.

  Lees verder...
 • Weesfietsen station verwijderd

  (03-03-2020)

  Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, gehandicapten en hulpdiensten last van. Om problemen te voorkomen, controleren we de fietsenstalling regelmatig. We verwijderen de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan. 

  Lees verder...
 • Bied je afvalcontainer op de juiste manier aan

  (25-02-2020)

  Sinds vorig jaar heeft iedereen nieuwe afvalcontainers. We zien dat deze containers soms verkeerd aan de weg staan. Om de afvalcontainers goed te kunnen legen, moet je ze op een bepaalde manier neerzetten.

  Lees verder...
 • Bijeenkomst ‘Het Nieuwe Fietsen’ voor senioren

  (19-02-2020)

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert de bijeenkomst ‘Het Nieuwe Fietsen’. De bijeenkomst is voor de oudere inwoners van Ermelo en Putten. Fiets je graag en wil je fietstips en -routes uitwisselen? Dan ben je van harte welkom! Een expert van VVN begeleidt de bijeenkomst. 

  Lees verder...
 • Opknappen grafheuvels

  (13-02-2020)

  In februari en maart knappen we een aantal grafheuvels op. Dit gebeurt vooral op en rondom de Groevenbeekse heide en de Ermelosche heide.

  Lees verder...
 • Zinvol wijkwerkbezoek Centrum

  (28-01-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 21 januari kwam het college naar Proeverij De Ontmoeting voor een bezoek aan het centrum. Samen met team wijkservice en het leefbaarheidsteam spraken zij met zo’n 25 inwoners van de wijk.

  Lees verder...
 • Architect laat ontwerp nieuw sportcentrum zien

  (18-12-2019)

  De eerste tekeningen van het nieuwe sportcentrum zijn klaar! De architect liet de schetsen maandag 16 december zien aan de verenigingen, scholen en organisaties die het centrum straks gaan gebruiken. Ook de mensen die er vlakbij wonen kregen het ontwerp te zien.

  Lees verder...
Archief