HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Kruispunt Hamburgerweg gaat zaterdag open

  (14-12-2017)

  De sneeuw en regen van de afgelopen dagen maakte het heel lastig om de laatste werkzaamheden aan het kruispunt  Hamburgerweg – Dirk Staalweg – Paul Krugerweg af te ronden. Vandaag hebben we samen met de aannemer de situatie opnieuw bekeken. Besloten is dat het kruispunt zaterdag 16 december definitief open gaat.

  Lees verder...
 • Werkzaamheden in het bos achter camping De Haeghehorst

  (14-12-2017)

  Op 18 december starten we in het bos achter camping De Haeghehorst aan de Fazantlaan met het verwijderen van bomen en struikgewas. Dit is nodig voor de uitbreiding van de camping. Hierover heeft in het voorjaar van 2017 de gemeenteraad besloten. De boswerkzaamheden kunnen gepaard gaan met enige hinder en overlast. Uit veiligheidsoverwegingen worden gedeelten van het bos afgezet.

  Lees verder...
 • Regel je zaken online!

  (12-12-2017)

  Steeds meer inwoners maken intensief gebruik van internet en willen ook bij de gemeente zaken online kunnen regelen. Wij breiden daarom onze digitale dienstverlening uit. We houden natuurlijk rekening met wat inwoners hierin nodig hebben. 

  Lees verder...
 • Reinigen en controle riolering

  (12-12-2017)

  Van 12 december t/m 19 januari (behalve tussen kerst en oudjaar) hebben wij opdracht gegeven om de riolering schoon te maken en te controleren.

  Lees verder...
 • Deel van De Bree ingericht als blauwe zone

  (07-12-2017)

  De blauwe parkeerzone in het centrum van Ermelo is uitgebreid met (een deel van) De Bree. Dat is het gebied tussen de Groeneweg en de Dr. Holtropstraat.

  Lees verder...
 • Verhuizing spreekuur Sociaal Team Ermelo

  (07-12-2017)

  Het sociaal team is er voor al je vragen over hulp en ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van wonen, verzorging & verpleging, sociale contacten & vrije tijd en vervoer. Vanaf januari vinden alle spreekuren van Sociaal Team Ermelo plaats op De Dillenburg, Dennenlaan 2.

  Lees verder...
 • Kom in actie voor het Glazen Huis!

  (06-12-2017)

  Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. De bekende landelijke actie Serious Request van NPO 3FM zet zich elk jaar in voor een ‘stille ramp’. Het Glazen Huis 2017 staat van maandag 18 t/m zondag 24 december op het Marktplein in Apeldoorn.

  Lees verder...
 • Glasvezel voor buitengebied Ermelo

  (06-12-2017)

  Het buitengebied van Noordwest Veluwe krijgt glasvezel! Vandaag werd bekend dat 50,1% een abonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde, een minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Ermelo en Nunspeet.

  Lees verder...
 • Gladheidbestrijding

  (29-11-2017)

  Het winterse weer is in aantocht. We doen ons best om wegen en fietspaden het hele jaar door veilig te houden. In deze tijd letten we extra op gladheid. IJzel, bevriezing en sneeuw kunnen voor problemen zorgen.

  Lees verder...
 • LEENE schoenen & tassen hofleverancier

  (29-11-2017)

  LEENE schoenen & tassen bestaat 125 jaar en heeft daarmee het predicaat hofleverancier ontvangen. Afgelopen zaterdag werd dit bijzondere jubileum gevierd.

  Lees verder...
 • Schoon Belonen loont!

  (28-11-2017)

  Het project Schoon Belonen is al ruim een jaar in volle gang. We zijn één van de ruim 100 gemeenten in Nederland die meedoen aan het landelijke proefproject Schoon Belonen. Het project moet leiden tot minder zwerfafval op straat. Plastic flesjes, blikjes en andere verpakkingen horen niet in de natuur en op straat. Bovendien zijn deze materialen waardevol als grondstof voor nieuwe producten. Officieel duurt de landelijke proef nog tot het einde van het jaar. Maar wij gaan na januari voorlopig door met Schoon Belonen!

  Lees verder...
 • Overeenkomst aanleg parkeerplaats Westerkerk

  (13-11-2017)

  De gemeente Ermelo en het college van kerkrentmeesters hebben met elkaar een overeenkomst gesloten over de aanleg van een nieuwe parkeerplaats nabij de Westerkerk aan de Oude Nijkerkerweg.

  Lees verder...
 • Fiets weg?

  (13-11-2017)

  In de stalling van het station mag je fiets 28 dagen aaneengesloten blijven staan. Veel fietsen staan hier langer. Hierdoor kunnen andere reizigers hun fiets nauwelijks kwijt. Als er niet genoeg ruimte is worden fietsen buiten de stalling geplaatst wat weer overlast geeft.

  Lees verder...
 • Starterslening binnenkort weer beschikbaar

  (26-10-2017)

  Vanaf 2018 is het weer mogelijk om een starterslening aan te vragen. Hiervoor wordt in de begroting een bedrag van € 375.000,00 opgenomen. Met de starterslening helpen we beginnende kopers om een woning te kopen. Het voorstel moet nog wel vastgesteld worden in de gemeenteraad. Dit staat in december op de agenda.

  Lees verder...
 • Opruimen van herfstblad

  (25-10-2017)

  Ermelo is een bomenrijke gemeente, hier kunnen wij het gehele jaar door van genieten. In de herfstperiode laten de bomen hun blad los en liggen straten en paden vol met afgevallen bladeren. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen, neemt gemeente Ermelo de nodige extra maatregelen. Zo zijn in oktober de bladkorven weer geplaatst en worden er extra mensen en machines ingehuurd voor het opruimen van al het blad. 

  Lees verder...
 • Extra bijdrage voor minima

  (11-10-2017)

  De gemeente Ermelo heeft besloten om voor 2017 een extra bijdrage beschikbaar te stellen voor de minima van Ermelo. Voor hen wordt een bedrag van € 100,00 per gezinslid beschikbaar gesteld. Deze bijdrage is alleen bedoeld voor huishoudens die de laatste 12 maanden een inkomen hadden dat lager was dan 110% van de bijstandsnorm en die geen vermogen hebben dat hoger is dan de in de Participatiewet vastgestelde vermogensgrens. Kinderen tot 18 jaar worden ook tot het huishouden gerekend.

  Lees verder...
 • Proef “Ik doe GF gewoon apart!”

  (11-10-2017)

  Samen met zo’n 100 huishoudens uit wijk West in Ermelo wordt de proef ‘Ik doe GF gewoon apart!’ gehouden. De proef met groente- en fruitafval heeft als doel om de gescheiden inzameling van groente- en fruitafval te verhogen, hoogwaardig te verwerken en zo grondstoffen, geld en milieu te (be)sparen. De proef wordt in de laatste drie maanden van dit jaar uitgevoerd.

  Lees verder...
 • Plaatsen bladkorven

  (03-10-2017)

  Vallende bladeren kennen geen grenzen. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in uw tuin of voor uw deur. Daarom plaatst de gemeente elk jaar bladkorven in de herfst. Aankomend weekend staan ze er weer! De bladkorven staan er tot half december, wanneer de meeste bladeren van de bomen zijn gevallen.

  Lees verder...
 • Samen Sterker Fonds

  (26-09-2017)

  Het is al bijna een jaar geleden dat het initiatief van ‘Ermelo Centraal’ winnaar werd van het Samen Sterker Fonds van Rabobank Randmeren. Inmiddels is het stationsgebouw flink opgeknapt en een mooie plek geworden, waar onder meer cliënten van GGZ-centraal een kans krijgen om weer aan de slag te gaan. Een project waar wij ons als gemeente ook voor hebben ingezet.

  Lees verder...
 • Avondvliegseizoen Koninklijke Luchtmacht

  (14-09-2017)

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen. Er wordt gevlogen naar de verschillende militaire oefenterreinen in Nederland.

  Lees verder...
Archief