HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Onkruidbestrijding op Groevenbeekse Heide

  (18-05-2018)

  Elk jaar worden bossen en heide onderhouden. Afgelopen week werden worden de bramen bespoten langs fietspaden, ruiterpaden en de mindervalidenroute op de Groevenbeekse Heide. Hier staan veel planten, zoals de braam, die voor overlast zorgen. De planten groeien zo goed door overbemesting van o.a hondenpoep. Dit zorgt voor een overmaat aan stikstofbemesting. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. 

  Lees verder...
 • Vier oplaadpunten voor e-bikes

  (16-05-2018)

  De elektrische fiets wint aan populariteit. Ook in Ermelo zien we steeds meer inwoners en bezoekers op elektrische fietsen. Om deze fietsers te faciliteren plaatsten wij deze week Ecotap oplaadpalen, op drie locaties in het dorp. De wethouder Duurzaamheid, Leo van der Velden, nam de laadpaal op het Raadhuisplein dinsdagavond officieel in gebruik.

  Lees verder...
 • Onderhoud fietspaden

  (15-05-2018)

  Het is mei, de fietsmaand bij uitstek! Stap op de fiets, proef het voorjaar en ontdek de mooiste plekjes in Ermelo en omgeving. We doen er als gemeente veel aan om het voor fietsers zo prettig mogelijk te maken.

  Lees verder...
 • Met het kindpakket doet elk kind mee

  (15-05-2018)

  Ouders met een laag inkomen hebben soms niet genoeg geld voor extra uitgaven voor hun kind. Deze kinderen kunnen dan niet meedoen aan activiteiten als sporten, muziekles, schoolreisje of het vieren van hun verjaardag. In die gevallen kan de gemeente Ermelo financieel bijdragen. Dit doen we met het ‘kindpakket’.

  Lees verder...
 • Fietslabelactie op het station

  (15-05-2018)

  In de fietsenstalling van het station mogen fietsen 28 dagen onafgebroken staan. Veel fietsen staan hier langer. Hierdoor kunnen andere reizigers moeilijk een plek voor hun fiets vinden. Fietsen worden dan buiten de stalling en rondom het station geparkeerd.

  Lees verder...
 • Is jouw smartphone al 'boefproof'?

  (15-05-2018)

  Elke week worden er honderden smartphones, tablets en laptops gestolen. Daarmee loop je het risico dat persoonlijke en gevoelige informatie bij een ander terecht komt. Daarom is het verstandig om je mobiele apparaat ‘boefproof’ te maken.

  Lees verder...
 • Ophalen snoeiafval

  (15-05-2018)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor wel je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging. 

  Lees verder...
 • Campagne 'Wij durven te delen'

  (14-05-2018)

  Vandaag gaat de campagne ‘Wij durven te delen’ van start. De campagne is een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

  Lees verder...
 • Uitnodiging afscheidsreceptie wethouders

  (09-05-2018)

  Namens het college van burgemeester en wethouders van Ermelo nodigen wij je graag uit voor de afscheidsreceptie van wethouders Esther Heutink - Wenderich en Jan van Eijsden. De receptie wordt gehouden op dinsdag 22 mei van 16.00 tot 18.00 uur in De Dialoog aan het Raadhuisplein 4.

  Lees verder...
 • Iedereen doet mee

  (08-05-2018)

  De gemeente Ermelo vindt het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij. Het gaat bijvoorbeeld om langdurig werklozen, mensen met een taalachterstand, mensen met een beperking of mensen met een bijstandsuitkering. Het is één van de actiepunten binnen het thema “Iedereen doet mee” uit de sportvisie  “Heel Ermelo Beweegt 2017”. 

  Lees verder...
 • Start bestrijding eikenprocessierups

  (08-05-2018)

  In deze periode kan overlast ontstaan van de eikenprocessierups. De eitjes met deze rups komen in april-mei uit, vooral op zomereiken. De eikenprocessierups  zit vol met brandharen. Deze brandharen kunnen vervelende gevolgen hebben bij mens en dier. De rups schiet de brandharen af als het zich bedreigd voelt. Bij aanraking op onze huid geeft dit huiduitslag met zwellingen, rode ogen en jeuk. Om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te voorkomen, bestrijden we de rupsen en nesten.

  Lees verder...
 • Onderzoek ervaringen Jeugdhulp en Wmo

  (08-05-2018)

  Elk jaar onderzoeken wij de tevredenheid van inwoners over voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdhulp. Heeft je kind of heb jij (vanaf 12 jaar) in 2017 Jeugdhulp ontvangen? Of maakte je gebruik van de voorzieningen uit de Wmo? Dan horen wij graag wat je hiervan vindt en hoe je het contact met de gemeente hebt ervaren. Jouw mening is voor ons van groot belang. Daarmee kunnen we de Jeugdhulp en Wmo in de toekomst beter aansluiten bij je wensen en behoeften.

  Lees verder...
 • Meepraten over Jeugdhulp?

  (08-05-2018)

  Wij horen graag wat jongeren (vanaf 12 jaar) en ouders vinden van de Jeugdhulp die zij ontvangen. Daarom worden twee bijeenkomsten georganiseerd, waarin je jouw ervaringen kunt delen. Wat gaat er goed en wat zou anders kunnen? Er is een bijeenkomst voor jongeren en een bijeenkomst voor ouders.

  Lees verder...
 • Laatste werkzaamheden Stationsstraat van start

  (01-05-2018)

  Op maandag 14 mei starten de laatste werkzaamheden aan de Stationsstraat.

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Urbach - Nieuwenhuis

  (27-04-2018)

  Op woensdagavond 25 april reikte burgemeester André Baars twee Koninklijke Onderscheidingen uit aan de heer J. Urbach en mevrouw J. Urbach - Nieuwenhuis

  Lees verder...
 • Lintjesregen 2018

  (27-04-2018)

  Op donderdag 26 april reikte burgemeester André Baars, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit koning Willem-Alexander, vijf Koninklijke onderscheidingen uit.

  Lees verder...
 • Zelf composteren, goed en goedkoop

  (24-04-2018)

  Weet je dat je zelf compost kunt maken van groente-, fruit-, en tuinafval? Dit is veel milieuvriendelijker en goed voor je portemonnee. 

  Lees verder...
 • Zilveren Pauw voor Jan van den Bosch

  (20-04-2018)

  Donderdag 19 april reikte burgemeester André Baars een Zilveren Pauw uit aan Jan van den Bosch. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie. Met deze onderscheiding spreekt het gemeentebestuur zijn waardering uit over de jarenlange inzet van Jan van den Bosch op politiek en maatschappelijk gebied. 

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor Wouter Vogelsang

  (20-04-2018)

  Tijdens de raadsvergadering van donderdag 19 april reikte burgemeester André Baars een Koninklijke onderscheiding uit aan vertrekkend raadslid Wouter Vogelsang.

  Lees verder...
 • Coalitieakkoord 2018 - 2022 'Dichterbij'

  (12-04-2018)

  Vanavond hebben de coalitiepartijen Progressief Ermelo, BurgerBelangen Ermelo, SGP en VVD hun coalitieakkoord 2018 - 2022 'Dichterbij' gepresenteerd aan de pers. Ook hebben de beoogde wethouders zich voorgesteld.

  Lees verder...
 • Reisdocumenten en rijbewijs thuisbezorgd

  (12-04-2018)

  Vanaf 1 juni is het mogelijk om je paspoort, ID-kaart of rijbewijs thuis te laten bezorgen. Dat kan op elke locatie in Nederland. Je kunt een document dus bijvoorbeeld ook op je werk laten bezorgen. 

  Lees verder...
 • Buurtbemiddeling helpt!

  (10-04-2018)

  Wanneer mensen dicht op elkaar wonen, ontstaan er sneller conflicten of ruzies. Door niet of niet goed met elkaar te praten, kan het uit de hand lopen. Buurtbemiddeling helpt mensen om burenruzies op te lossen.

  Lees verder...
 • Controle hondenbelasting

  (10-04-2018)

  Heb je één of meer honden? Dan moet je daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. De komende tijd is er weer een controle op de hondenbelasting in Ermelo.

  Lees verder...
 • Werk in de wijk

  (04-04-2018)

  In de zes wijken van Ermelo werken we hard aan veilige en schone straten, pleinen, parken en speeltuinen. Team Wijkservice gaat elke week in een andere wijk aan de slag. We zijn dan van maandag tot en met vrijdag in die wijk aanwezig. Zo is elke wijk om de zes weken aan de beurt. Op deze manier zijn we beter zichtbaar in de wijken. Ook kun je ons makkelijker iets vragen of aan ons doorgeven.

  Lees verder...
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (23-03-2018)

  Tijdens de openbare vergadering van de verkiezingscommissie zijn de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt.

  Lees verder...
 • Proef met sluitingstijden terrassen

  (21-03-2018)

  De terrassen in het centrum mogen de komende zomer een uurtje langer open blijven. Met deze proef sluiten de terrassen om 01.00 uur in plaats van 00.00 uur. Dit geldt alleen op de vrijdag- en zaterdagavond in de periode van 1 april tot 31 oktober 2018.
  Voorwaarde is wel dat de horecaondernemer in het centrum een drank- en horecavergunning heeft en het horecaconvenant heeft ondertekend.

  Lees verder...
Archief