HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Schoonmaak op Zanderij

  (19-03-2019)

  Donderdag 21 maart wordt er schoongemaakt op de Zanderij door een speciaal bedrijf. Vervuiling boven de grond die mogelijk asbest bevat, wordt weggehaald.

  Lees verder...
 • Bedrijventerrein Kerkdennen wordt 30-km zone

  (18-03-2019)

  Het bedrijventerrein Kerkdennen wordt, net als de omringde wijk, een 30 km zone. Dit is duidelijker maar vooral veiliger.

  Lees verder...
 • Kinderen woonwijk Het Trefpunt maken verkeersborden

  (15-03-2019)

  Trots presenteren de jonge kunstenaars hun meesterwerken! Van hun tekening is een echt verkeersbord gemaakt. Deze getekende borden moeten de automobilisten nog bewuster maken dat er veel kinderen spelen in deze jonge wijk!

  Lees verder...
 • Witte pauwenveren voor nieuwe commissaris van de Koning Gelderland

  (14-03-2019)

  Vandaag overhandigden burgemeester André Baars en directeur Geldersch Landschap & Kastelen, Peter van den Tweel, traditiegetrouw een bos witte pauwenveren aan de nieuwe commissaris van de Koning van Gelderland, John Berends. 
   

  Lees verder...
 • Veilig met je hond in het bos

  (12-03-2019)

  Het voorjaar is een mooie tijd om heerlijk in de bossen te wandelen. Als je geluk hebt, kom je zelfs biggetjes van wilde zwijnen of pas geboren reekalfjes tegen. Maar dit vraagt ook de nodige oplettendheid, zeker als je met een hond in het bos wandelt.

  Lees verder...
 • Hoe bekend is het kindpakket?

  (12-03-2019)

  Het afgelopen jaar hebben wij veel aandacht besteed aan armoedebestrijding en bestaanszekerheid. Het ‘kindpakket’ is hier onderdeel van. Het kindpakket is een verzameling financiële regelingen voor kinderen die in armoede leven. Ouders kunnen voor bepaalde uitgaven die zij voor hun kind(eren) moeten doen, een tegemoetkoming krijgen van de gemeente. Met deze bijdrage kunnen kinderen toch sporten, naar muziekles gaan, mee op schoolreisje of hun verjaardag vieren.

  Lees verder...
 • Snoeiafval wegbrengen of laten ophalen

  (12-03-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging. 

  Lees verder...
 • Het Pakhuis start met verleden van Ermelo zichtbaar te maken in centrum

  (11-03-2019)

  Museum Het Pakhuis wil graag de geschiedenis van Ermelo laten zien in het centrum. Dit doen zij door een bepaalde tijdsperiode uit de geschiedenis in beeld te brengen en het verhaal daarover te vertellen. Onder de naam ‘Blik op Ermelo’ wil Het Pakhuis in samenwerking met ondernemers en pandeigenaren verschillende plekken in het centrum aantrekkelijker maken. Als start zal het museum de etalage van een leegstaand pand in het centrum gaan aankleden. Hiervoor stelt de gemeente subsidie ter beschikking.

  Lees verder...
 • Doorgaande weg afgesloten tijdens markt

  (07-03-2019)

  Vanaf deze week is de bloemenkraam weer aanwezig op de wekelijkse markt. Om alle bloemetjes te kunnen uitstallen, wordt een deel van de weg gebruikt. Daarom sluiten we de weg langs de markt elke dinsdagochtend af voor doorgaand verkeer.

  Lees verder...
 • Denk je mee over 'Meedoen in de samenleving'?

  (07-03-2019)

  In Ermelo willen we graag dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ook als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Toch is dat soms best lastig. We willen graag met inwoners van Ermelo in gesprek over hoe het meedoen in de samenleving makkelijker kan worden voor mensen met een beperking. Heb jij zelf een beperking? Dan nodigen we jou speciaal uit om met ons mee te denken.

  Lees verder...
 • Controle hondenbelasting

  (05-03-2019)

  Heb je één of meer honden? Dan moet je daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. Je hoeft geen belasting te betalen voor een hulphond, zoals een blindengeleidehond of gehandicaptenhond. Wij controleren de hondenbelasting het hele jaar door.

  Lees verder...
 • Werkzaamheden aan het spoor

  (05-03-2019)

  Strukton Rail voert dit jaar, in opdracht van ProRail, restwerkzaamheden uit aan het spoor. Dit gebeurt in de periode van 25 maart tot uiterlijk 16 april. Er wordt aan het spoor gewerkt vanaf de spoorwegovergang Nijkerkerstraat (N789) in Putten tot Groene Laantje in Nunspeet. 

  Lees verder...
 • Tijdelijke woonruimte beschikbaar in mooie, groene omgeving

  (04-03-2019)

  Medio februari start de verbouw van het Henriëtte van Heemstrahuis. Het voormalig verzorgingshuis van Bartiméus wordt geschikt gemaakt als tijdelijke woonruimte voor mensen die op korte termijn een woning zoeken. Op de locatie komen 44 eenpersoons- en 4 tweepersoons appartementen voor een periode van circa 12 jaar. De appartementen zijn onder andere bestemd voor jongeren die zelfstandig willen wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders. Het project wordt uitgevoerd door De Huischmeesters in samenwerking met Bartiméus en de gemeente Ermelo. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners er eind maart in.

  Lees verder...
 • Stemmentellers gezocht

  (26-02-2019)

  We zoeken nog stemmentellers voor de verkiezing van de Provinciale Staten en Waterschap op woensdag 20 maart. De binnengekomen stemmen worden van 21.00 tot ongeveer 23.30 uur geteld. Een leuke opdracht voor wie ook eens áchter de schermen van een stembureau wil kijken. Ben je geïnteresseerd in politiek, woon je in Ermelo en kun je zorgvuldig werken? Dan is dit misschien een functie voor jou.

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen Meerinzicht Domein Sociaal en Inclusief Intervens

  (26-02-2019)

  Meerinzicht Domein Sociaal en Inclusief Intervens hebben vrijdag 22 februari een raamovereenkomst getekend en daarmee de samenwerking formeel bekrachtigd. Inclusief Intervens voert sinds juli 2018 verschillende taken uit voor inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt uit Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Denk bijvoorbeeld aan jobcoaching, bemiddeling naar werk, realiseren van werkervaringsplekken, versterken van werknemersvaardigheden en sociale activering.

  Lees verder...
 • Fiets weg?

  (25-02-2019)

  Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, mensen met een beperking en hulpdiensten last van. Om problemen te voorkomen, controleren we de fietsenstalling regelmatig. We verwijderen de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan. 

  Lees verder...
 • Help je ook mee met de Afvalopruimdag?

  (25-02-2019)

  Zaterdag 23 maart is het zover! Dan steken we de handen weer uit de mouwen tijdens de Ermelose Afvalopruimdag.  Het startsein wordt om 09.00 uur gegeven bij Bon Appétit Proson, Paul Krugerweg 43. Wij zorgen voor afvalknijpers, afvalzakken, veiligheidshesjes, handschoenen, de afvoer van het afval, een heerlijke lunch, een mooi aandenken en vooral voor een leuke en gezellige morgen. Samen zorgen we voor een schone, prettige en veilige buurt!

  Lees verder...
 • Iets kwijt of gevonden? Meld het op iLost.nl!

  (19-02-2019)

  Iedereen verliest weleens sleutels, een portemonnee, paspoort of andere waardevolle zaken. Dit is heel vervelend. Vaak zie je je verloren voorwerp nooit meer terug. Ben je iets verloren in de gemeente Ermelo of heb je juist iets gevonden? Meld dit dan op de website van iLost.nl. Het landelijke platform iLost brengt vinders en verliezers op een eenvoudige manier bij elkaar. Eén op de drie voorwerpen komt via iLost terug bij de eigenaar. 

  Lees verder...
 • Problemen in het riool

  (19-02-2019)

  Regelmatig roepen we inwoners op om geen (wegwerp)textiel door het toilet te spoelen. Hierdoor ontstaan namelijk problemen in het riool en met de afvoer van afvalwater. Helaas merken we dat er toch nog steeds onverteerbaar materiaal in het riool terecht komt. Dit heeft vervelende gevolgen. Niet alleen voor inwoners, maar ook voor de medewerkers die de problemen moeten verhelpen.

  Lees verder...
 • Wie verdient er een lintje?

  (19-02-2019)

  Veel mensen zetten zich vaak (jarenlang) belangeloos in voor de maatschappij. Vaak op de achtergrond en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen worden er koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Meestal is dat een lintje in de Orde van Oranje Nassau. Ken je iemand die zo’n lintje verdient? Dan kun je hem of haar aan ons voordragen.

  Lees verder...
 • Op wintersport? Ramen dicht en deur op slot!

  (19-02-2019)

  Groot, klein, mooi, lelijk, vrijstaand of in een rijtje. Het maakt inbrekers niet uit hoe je woont. Inbrekers kijken niet naar wat er te halen valt, maar of ze makkelijk binnen kunnen komen. Met een paar simpele maatregelen voorkom je dat er wordt ingebroken als je op vakantie bent. Maak het inbrekers moeilijk!

  Lees verder...
 • Jij stemt toch ook?

  (19-02-2019)

  Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen van de Provinciale Staten en het bestuur van de Waterschappen. Door te stemmen bepaal je samen met de andere kiezers welke partijen en personen in de Provinciale Staten en de Waterschappen zitting nemen. Jouw stem is dus belangrijk!

  Lees verder...
 • Nieuwe looproute naar het centrum

  (18-02-2019)

  De looproute van het parkeerterrein aan de Groeneweg naar het centrum gaan we verbeteren. We zijn van plan er een ''natuurlijk'' voetpad aan te leggen. Zo worden inwoners en bezoekers van Ermelo duidelijk en veilig naar het centrum geleid.  Er is een ontwerp gemaakt dat past bij het centrum, met bijvoorbeeld dezelfde klinkers en lantaarnpalen.

  Lees verder...
 • Aanpak high impact crimes werpt vruchten af

  (18-02-2019)

  Met een afname van 239 misdrijven in 2018 ten opzichte van 2017 laten de criminaliteitscijfers van de gemeenten Putten, Ermelo en Harderwijk samen een positieve lijn zien in 2018. Het politieteam Veluwe West waar de drie gemeenten onder vallen bracht deze cijfers recent naar voren. Opvallend is de daling van het aantal woninginbraken met 23%, een dalende trend die in 2017 al fors is ingezet (-32%).  Opvallend is ook de grote daling van het aantal autokraken (-47%) en de overlast door jeugd (-45%) in 2018.

  Lees verder...
 • Staat jouw fiets al lang op het station?

  (11-02-2019)

  In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Zo zijn er voor andere reizigers minder of geen plekken voor hun fiets. Fietsen worden dan buiten de stalling en rondom het station gezet.

  Lees verder...
 • Aanpak verkeerssituatie Julianalaan en omgeving

  (11-02-2019)
  situatieschets bomenkap Julianalaan

  Binnenkort beginnen we met het verbeteren van de verkeerssituatie vanaf de Julianalaan richting de Stationsstraat en de omgeving van ’t Weitje.
  Hierover gaan we in gesprek met inwoners en belanghebbenden. Wel worden alvast maatregelen genomen om de verkeerssituatie te verbeteren. Daarom is besloten om een groot deel van de bestaande bomen te kappen. Daar komen wel grote bomen voor terug als er duidelijkheid is over hoe de Julianalaan eruit gaat zien.

  Lees verder...
 • Uitvoeringsnota groen- en natuurinclusief bouwen

  (11-02-2019)

  Via een motie heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om te komen met een uitvoeringsnota groen- en natuurinclusief bouwen. De strekking van de nota dient te zijn dat bij elke aanvraag voor nieuwbouw het thema groen- en natuurinclusief bouwen aan de orde is en zo mogelijk uitgevoerd wordt.

  Lees verder...
 • Nieuwe dorpsdichter gezocht

  (11-02-2019)

  De Bibliotheek Noordwest Veluwe zoekt een nieuwe dorpsdichter voor Ermelo. Een dorpsdichter is een inwoner van de gemeente Ermelo die bijzondere gedichten schrijft over actuele gebeurtenissen, plekken en mensen in Ermelo. Fiet van Beek is sinds maart 2016 de huidige en eerste Ermelose dorpsdichter. Haar termijn loopt binnenkort af.

  Lees verder...
 • Vertraging bij verwerking gezondheidsverklaringen CBR

  (07-01-2019)

  Momenteel is het erg druk bij het CBR. Mensen die een medische beoordeling nodig hebben van het CBR kunnen last hebben van langere doorlooptijden.

  Lees verder...
Archief