HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Snoeiafval wegbrengen of laten ophalen

  (21-05-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Tweede ronde vaccinatie Meningokokken

  (17-05-2019)

  Tieners die zijn geboren in 2003 en 2005 krijgen een uitnodiging om zich op 18 juni te laten inenten tegen meningokokkenziekte. Dit is de tweede vaccinatieronde tegen deze ziekte. Ook jongeren die tijdens de eerste ronde niet konden komen, of de vaccinatie vergeten zijn, kunnen zich alsnog laten vaccineren. Dat geldt zowel voor de vaccinatie voor Meningokokken als de HPV-vaccinatie. De vaccinaties gebeuren op dinsdag 18 juni van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur in Zalencentrum Ermelo, Stationsstraat 137.

  Lees verder...
 • Nieuwe afvalcontainers voor alle inwoners van Ermelo

  (14-05-2019)

  Alle inwoners van Ermelo krijgen nieuwe afvalcontainers. Na 25 jaar zijn de oude containers aan vervanging toe. De nieuwe containers hebben een opnamekraag. Aan deze kraag worden ze per twee opgetild en geleegd in de nieuwe vuilniswagen. Zo kunnen we het afval in de gemeente Ermelo sneller en handiger inzamelen. De vervanging van de afvalcontainers wordt verzorgd door DVL Milieuservice. In juni en juli wisselen zij de oude gft- en restafval containers om voor nieuwe.

  Lees verder...
 • Ermelo kleurt de lente

  (14-05-2019)

  Het ‘groen’ in Ermelo was het eerste onderwerp van het maatschappelijk raadsprogramma. Uit gesprekken van raadsleden met inwoners blijkt dat veel Ermeloërs trots zijn op Ermelo als groene gemeente. De beplanting in de wijken krijgt dan ook de gewenste aandacht.

  Lees verder...
 • Geen ballonnen meer de lucht in

  (14-05-2019)

  In Ermelo komt er eind dit jaar een verbod op het oplaten van ballonnen. Tot die tijd willen we het oplaten van ballonnen al ontmoedigen bij inwoners en bedrijven van Ermelo. Er zijn genoeg leuke alternatieven voor het invullen van een feest of speciale gelegenheid.

  Lees verder...
 • Vier 75 jaar bevrijding en organiseer een evenement

  (14-05-2019)

  Van september 2019 tot en met mei 2020 besteden we veel aandacht aan het feit dat de Veluwe 75 jaar geleden werd bevrijd. Dit doen we op alle mogelijke manieren, met grote en kleine evenementen. Van festivals tot exposities, lezingen, speciale concerten en meer. Wil je ook meedoen? Organiseer dan zelf een klein evenement met je school, vereniging, buurthuis of bibliotheek.

  Lees verder...
 • Een hartelijk welkom voor eerste bewoners Montana

  (09-05-2019)

  Op dinsdag 8 mei opende Laurens Klappe, wethouder gemeente Ermelo, samen met Marc Ketelaar, directeur van De Huischmeesters, de deur van Montana voor de eerste bewoners. Met een hartelijk welkom en de overhandiging van een klein presentje wensten zij de nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woonomgeving.

  Lees verder...
 • Felicitaties voor oudste inwoner van Ermelo

  (09-05-2019)

  Op dinsdag 7 mei vierde mevrouw Sybrandi-Bleijerveld haar 106e verjaardag. Zij is daarmee de oudste inwoner van Ermelo. Burgemeester André Baars bracht haar een bezoek en feliciteerde haar met deze bijzondere leeftijd.

 • Voorkomen van overlast eikenprocessierups

  (06-05-2019)

  In deze periode is er vaak overlast van de eikenprocessierups. De brandharen van de rups geven vervelende klachten wanneer dit op je huid komt. Om risico’s voor de gezondheid te voorkomen, bestrijden we de rupsen en nesten. Als je ergens (een nest van) de rupsen ziet, dan kun je dit bij ons melden.

  Lees verder...
 • Controle hondenbelasting

  (06-05-2019)

  Heb je één of meer honden? Dan moet je daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. Je hoeft geen belasting te betalen voor een hulphond, zoals een blindengeleidehond of gehandicaptenhond. Wij controleren de hondenbelasting het hele jaar door.

  Lees verder...
 • Staat jouw fiets al lang op het station?

  (06-05-2019)

  In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Daardoor is er voor andere reizigers minder plek voor hun fiets. Zij zetten hun fiets dan buiten de stalling en dat geeft overlast. Om dit te voorkomen verwijderen we fietsen die te lang op het station staan.

  Lees verder...
 • Gratis cursus 'Politiek Actief'

  (06-05-2019)

  Zou je weleens willen weten hoe de politiek werkt? Of zou je meer invloed willen uitoefenen in jouw gemeente? Dan is de gratis cursus Politiek Actief iets voor jou. Meedoen in de lokale politiek is misschien wel leuker dan je denkt!

  Lees verder...
 • Stemmentellers gezocht

  (06-05-2019)

  We zoeken nog stemmentellers voor de verkiezing voor de leden van het Europees Parlement, op donderdag 23 mei. De binnengekomen stemmen worden van 21.00 tot ongeveer 23.30 uur geteld. Een leuke opdracht voor wie ook eens áchter de schermen van een stembureau wil kijken.

  Lees verder...
 • Inloopbijeenkomst woonwensenonderzoek Horst & Telgt

  (01-05-2019)

  Op woensdag 8 mei houden wij van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst over woonwensen in Horst & Telgt. De bijeenkomst is bedoeld voor bewoners van Horst & Telgt, maar ook voor wie daar wil wonen. Dit is een onderdeel van het woonwensenonderzoek waarmee we in april zijn gestart.

  Lees verder...
 • Meimaand Fietsmaand

  (30-04-2019)

  De maand mei wordt ook wel fietsmaand genoemd. Het is een mooie maand om er met de fiets op uit te gaan. Rijd je op een elektrische fiets? Dan kun je je fiets gratis opladen bij één van de vier oplaadpalen in onze gemeente.

  Lees verder...
 • Lintjesregen in Ermelo

  (26-04-2019)

  Op vrijdag 26 april reikte burgemeester André Baars, ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander, zes Koninklijke onderscheidingen uit. De gedecoreerden kregen de onderscheiding voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de maatschappij.

  Lees verder...
 • Verkeershinder A28 door wegwerkzaamheden

  (23-04-2019)

  Rijkswaterstaat voert van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur groot onderhoud uit op de A28. Het asfalt wordt vervangen en deels versterkt. Daarnaast is er onderhoud aan viaducten en wordt de vangrail hersteld. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken geleid tussen afrit Harderwijk-Zuid (11) en afrit Strand Nulde (10). Er geldt dan een snelheidslimiet van 70 km/u. Ook zijn er avond- en nachtafsluitingen van op- en afritten en is verzorgingsplaats Dasselaar dicht. De werkzaamheden zorgen voor ernstige verkeershinder.

  Lees verder...
 • Ruime opkomst eerste vaccinatieronde Meningokokken

  (23-04-2019)

  Op 16 april konden Ermelose jongeren tussen de 14 en 18 jaar, zich kosteloos laten inenten tegen meningokokkenziekten. Zij waren hier per brief voor uitgenodigd. Tegelijkertijd vonden ook de vaccinaties tegen DTP/BMR en HPV plaats. Deze prikken beschermen tegen onder andere mazelen en baarmoederhalskanker.

  Lees verder...
 • Mooi Ermelo. Denk je mee?

  (23-04-2019)

  Wat vind jij belangrijk voor Ermelo? Waar moeten wij ons geld aan uitgeven? Vertel het aan de gemeenteraad! Op 7 mei zijn de raadsleden aanwezig in het centrum van Ermelo, om met jou in gesprek te gaan.

  Lees verder...
 • Heropening fietspad Speulderveld

  (18-04-2019)

  Donderdag 18 april is het fietspad Speulderveld feestelijk heropend. Met een fietstocht naar de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) nam onder andere wethouder Leo van der Velden het verbeterde fietspad officieel in gebruik. Samen met een aantal ruiters van de KNHS begeleidde wethouder Hans de Haan de fietsers te paard op het naastgelegen ruiterpad. Het fietspad is flink opgeknapt en veiliger gemaakt.

  Lees verder...
 • Het tekenseizoen is begonnen

  (16-04-2019)

  In deze periode zijn er al veel teken. Een teek lijkt op een klein, plat spinnetje. Ze kunnen via gras en struiken op je huid terecht komen en zich daar vastbijten. Een tekenbeet is meestal onschuldig maar het kán je ziek maken. De kans daarop is groter als de teek lang in je huid zit. Controleer jezelf daarom altijd als je in het groen geweest bent.

  Lees verder...
 • Geslaagde fietsinformatiedag senioren

  (16-04-2019)

  Op donderdag 11 april is een fietsinformatiedag gehouden. Zo'n 20 senioren kwamen bij elkaar voor een dagvullend programma over veilig fietsen. Het programma was heel divers. Zo kon op een fietsparcours de eigen behendigheid getest worden en er werden oefeningen met een bewegingsdocent gedaan. De fietsenmaker was aanwezig om fietsen te keuren en informatie te geven over e-bikes. Na een lekkere lunch werd er een gezamenlijke fietstocht gemaakt. Tot slot werden er vragen gesteld aan wethouder Vogelsang. De aanwezigen namen verschillende verkeerssituaties in Ermelo met hem door.
   

  Lees verder...
 • Verkiezingsuitslagen Provinciale Staten 2019

  (21-03-2019)

  De uitslagen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Gelderland en het waterschap Vallei en Veluwe kun je hier lezen.

  Lees verder...
 • Processen-verbaal stembureaus Ermelo

  (21-03-2019)

  Sinds 1 januari 2019 bepaalt de Kieswet dat de processen-verbaal van de stembureaus digitaal openbaar worden gemaakt via de gemeentelijke website.

  Lees verder...
 • Kinderen woonwijk Het Trefpunt maken verkeersborden

  (15-03-2019)

  Trots presenteren de jonge kunstenaars hun meesterwerken! Van hun tekening is een echt verkeersbord gemaakt. Deze getekende borden moeten de automobilisten nog bewuster maken dat er veel kinderen spelen in deze jonge wijk!

  Lees verder...
 • Witte pauwenveren voor nieuwe commissaris van de Koning Gelderland

  (14-03-2019)

  Vandaag overhandigden burgemeester André Baars en directeur Geldersch Landschap & Kastelen, Peter van den Tweel, traditiegetrouw een bos witte pauwenveren aan de nieuwe commissaris van de Koning van Gelderland, John Berends. 
   

  Lees verder...
Archief