HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Berichtgeving rond terugvorderingen Meerinzicht

  (15-01-2020)

  De gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde gaan in 2020 oude openstaande vorderingen opnieuw beoordelen om te kijken of deze inbaar zijn. Dit gebeurt door onze uitvoeringsorganisatie Meerinzicht. In de media heb je hier de afgelopen periode het een en ander over kunnen lezen. Omdat niet alle daar gedeelde informatie juist of volledig is, leggen we de situatie graag uit.

  Lees verder...
 • Geslaagde nieuwjaarsreceptie met foto-expositie

  (14-01-2020)

  Het was een gezellige drukte tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente! Donderdagavond 9 januari stonden de deuren van De Dialoog open voor alle inwoners van Ermelo. Samen toostten we op het nieuwe jaar.

  Lees verder...
 • Nieuwjaarstoespraak 2020

  (09-01-2020)

  Burgemeester André Baars hield bij de nieuwjaarsreceptie zijn nieuwjaarstoespraak. 

  Lees verder...
 • Oud frituurvet? Niet in het riool!

  (07-01-2020)

  Frituurvet en bakolie die in de gootsteen of wc verdwijnen, veroorzaken verstoppingen in het riool. Gooi oud vet daarom verstandig weg en breng het naar een inzamelpunt.

  Lees verder...
 • Schone straten met actie vuurwerkafval

  (07-01-2020)

  Een prettig nieuwjaar begint met schone straten! Daarom organiseerden we een actie voor het inzamelen van vuurwerkresten. Inwoners ruimden flink op en leverden veel vuurwerkafval in bij de inzamelpunten.

  Lees verder...
 • Architect laat ontwerp nieuw sportcentrum zien

  (18-12-2019)

  De eerste tekeningen van het nieuwe sportcentrum zijn klaar! De architect liet de schetsen maandag 16 december zien aan de verenigingen, scholen en organisaties die het centrum straks gaan gebruiken. Ook de mensen die er vlakbij wonen kregen het ontwerp te zien.

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor acht brandweermannen

  (17-12-2019)

  Tijdens de korpsavond van brandweer Ermelo kregen zes brandweermannen een koninklijke onderscheiding. Twee andere brandweermannen kregen de onderscheiding op een ander moment. Het lintje werd opgespeld bij Jan Staal, Jurjen Bast, Harm Teunissen, Adriaan Korteweg, Wouter van den Hoek, Marcel van Looijengoed, Jan van Drie en Marinus Kamphorst.

  Lees verder...
 • Extra geld voor mensen met laag inkomen

  (17-12-2019)

  Ben je inwoner van de gemeente Ermelo en heb je een laag inkomen? Dan heb je misschien recht op de Maatschappelijke bijdrageregeling voor sport, cultuur of school en/of de Individuele inkomenstoeslag.

  Lees verder...
 • Praat in wijk Centrum met het college

  (17-12-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdag 21 januari komen zij naar wijk Centrum. Wij nodigen de inwoners van deze wijk uit om, tijdens een informele bijeenkomst, met hen in gesprek te gaan

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor Kosse Jonker

  (10-12-2019)

  Op zaterdag 7 december is Kosse Jonker koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Baars speldde hem het lintje op. Dit gebeurde tijdens een concert van het Ermelo’s Mannenkoor in de Immanuelkerk.

  Lees verder...
 • Fietsen van station verwijderd

  (10-12-2019)

  Rondom het NS-station en snackbar De Halte staan dagelijks fietsen fout geparkeerd. Hier hebben vooral ouderen, gehandicapten en hulpdiensten last van. Daarom verwijderen we de (brom)fietsen die buiten de stalling of te lang geparkeerd staan.

  Lees verder...
 • Geslaagd werkbezoek Speuld, Leuvenum en Staverden

  (20-11-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 19 november waren de buurten Speuld, Leuvenum en Staverden aan de beurt. Het college kwam voor het bezoek naar school De Speulderbrink. Ook team wijkservice, het leefbaarheidsteam en het bestuur van de wijkvereniging waren erbij. Zij spraken daar met zo’n 25 inwoners van de wijk.

  Lees verder...
Archief