HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Fietsenactie rondom station

  (17-10-2017)

  In de fietsenstalling van het station mag de fiets 28 dagen aan één stuk door geparkeerd worden. Veel fietsen staan hier langer dan de toegestane tijd waardoor andere reizigers minder goed een plekje kunnen vinden. Dit zorgt ervoor dat fietsen buiten de stalling en rondom het station worden geparkeerd.

  Lees verder...
 • Keurmerk Veilig & Schoon voor Calluna

  (17-10-2017)

  Zwembad Calluna heeft het Keurmerk Veilig & Schoon gekregen. Deze werd voor het eerst in 2014 behaald en is nu weer toegekend aan het zwembad. Hiermee toont Calluna aan dat de hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers. Het certificaat dat daarbij hoort is uitgereikt en geldig tot 2020.

  Lees verder...
 • Snoeiafval

  (17-10-2017)

  Heeft u snoeiafval dat niet in de GFT-container past? U kunt dit gratis brengen bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28, op vertoon van uw afvalpas.

  Lees verder...
 • Glasvezel voor buitengebied Ermelo

  (17-10-2017)

  De gemeente Ermelo streeft naar een goede digitale bereikbaarheid voor iedereen. Zij heeft zich de afgelopen tijd dan ook hard gemaakt voor de aanleg van glasvezelkabel in het buitengebied van Ermelo. Glasvezel kent veel voordelen als snel, veilig en betrouwbaar toegang tot internet. Maar glasvezel maakt ook zorg op afstand, flexwerken en online huiswerk maken mogelijk.

  Lees verder...
 • Extra bijdrage voor minima

  (11-10-2017)

  De gemeente Ermelo heeft besloten om voor 2017 een extra bijdrage beschikbaar te stellen voor de minima van Ermelo. Voor hen wordt een bedrag van € 100,00 per gezinslid beschikbaar gesteld. Deze bijdrage is alleen bedoeld voor huishoudens die de laatste 12 maanden een inkomen hadden dat lager was dan 110% van de bijstandsnorm en die geen vermogen hebben dat hoger is dan de in de Participatiewet vastgestelde vermogensgrens. Kinderen tot 18 jaar worden ook tot het huishouden gerekend.

  Lees verder...
 • Nationale Duurzame Huizen Route

  (11-10-2017)

  Op zaterdag 4 en 11 november stellen huiseigenaren in heel Nederland tijdens de opendeurdagen hun huis open. Zo laten zij anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Laat je inspireren!

  Lees verder...
 • Proef “Ik doe GF gewoon apart!”

  (11-10-2017)

  Samen met zo’n 100 huishoudens uit wijk West in Ermelo wordt de proef ‘Ik doe GF gewoon apart!’ gehouden. De proef met groente- en fruitafval heeft als doel om de gescheiden inzameling van groente- en fruitafval te verhogen, hoogwaardig te verwerken en zo grondstoffen, geld en milieu te (be)sparen. De proef wordt in de laatste drie maanden van dit jaar uitgevoerd.

  Lees verder...
 • Uitnodiging bijeenkomst subsidiebeleid

  (11-10-2017)

  De gemeente verstrekt subsidies aan stichtingen of verenigingen die zich inzetten voor cultuur, maatschappelijk werk, welzijn en vrijetijdsbesteding. Wij zijn bezig met het schrijven van nieuw subsidiebeleid. Wilt u hierover meedenken? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten.

  Lees verder...
 • Fiets weg?

  (06-10-2017)

  Rondom om het NS-station staan veel fietsen verkeerd. Dit zorgt voor overlast. Daarom zijn op 5 oktober negen verkeerd neergezette fietsen verwijderd. Zo houden we een overzichtelijke en veilige fietsenstalling. Er is genoeg ruimte en iedereen kan zijn fiets kwijt. 

  Lees verder...
 • Begroting 2018 in één oogopslag

  (05-10-2017)

  De begroting van de gemeente Ermelo is te vergelijken met een huishoudboekje. Er staat in hoeveel geld er binnenkomt, hoeveel er wordt uitgegeven en waar het geld naartoe gaat.

  Lees verder...
 • Brandweer geeft geboortetasjes uit

  (03-10-2017)

  Van 1 tot en met 31 oktober worden de jaarlijkse brandpreventieweken weer gehouden. Het thema van dit jaar is ‘Hé, doe de deur dicht’, en richt zich met name op jonge ouders. 

  Lees verder...
 • Opfriscursus rijvaardigheid

  (03-10-2017)

  Als senior hebt u waarschijnlijk al jaren uw rijbewijs en door ervaring bent u een geroutineerde automobilist(e) geworden. Wellicht hebt u een geheel eigen rijstijl ontwikkeld, waarmee u prima het verkeer doorkomt. Maar ondertussen verandert er veel in het verkeer: het wordt drukker, regels veranderen, kruispunten zijn ingewikkelder en rotondes veroorzaken soms onduidelijkheid. Om die reden nodigen gemeente Ermelo en Veilig Verkeer Nederland u graag uit voor een opfriscursus in rijvaardigheid!

  Lees verder...
 • Geen jodiumtabletten voor Ermelo

  (03-10-2017)

  Sinds 1987 heeft de Nederlandse overheid een landelijke voorraad met jodiumtabletten. Besloten  is een deel van deze voorraad te verspreiden. Daarom ontvangen 1,2 miljoen huishoudens in Nederland een doosje met jodiumtabletten. Voorwaarde is dat men in de nabijheid van een kerncentrale woont.  Inwoners van Ermelo vallen NIET in dit gebied (Ermelo ligt buiten de 100-km zone) en krijgen dus geen jodiumtabletten.

  Lees verder...
 • Plaatsen bladkorven

  (03-10-2017)

  Vallende bladeren kennen geen grenzen. Ook bomen die door de gemeente worden onderhouden, verliezen hun blad in uw tuin of voor uw deur. Daarom plaatst de gemeente elk jaar bladkorven in de herfst. Aankomend weekend staan ze er weer! De bladkorven staan er tot half december, wanneer de meeste bladeren van de bomen zijn gevallen.

  Lees verder...
 • Nieuwe groenvisie voor Ermelo

  (28-09-2017)

  Het college heeft de nieuwe groenvisie positief ontvangen. De groenvisie beschrijft hoe er de komende 10 jaar wordt omgegaan met alle vormen van groen in de gemeente. De groenvisie is tot stand gekomen samen met inwoners, organisatie, experts en raadsleden. Hierdoor konden veel belangrijke onderwerpen worden meegenomen. 

  Lees verder...
 • Bijzondere rotonde geopend

  (27-09-2017)

  In het weekend van 23 en 24 september werd op de N302 een wel heel bijzondere rotonde aangelegd bij paardensportbond KNHS. In slechts twee dagen tijd werd de rotonde geplaatst. Of eigenlijk gelegd.

  Lees verder...
 • Samen Sterker Fonds

  (26-09-2017)

  Het is al bijna een jaar geleden dat het initiatief van ‘Ermelo Centraal’ winnaar werd van het Samen Sterker Fonds van Rabobank Randmeren. Inmiddels is het stationsgebouw flink opgeknapt en een mooie plek geworden, waar onder meer cliënten van GGZ-centraal een kans krijgen om weer aan de slag te gaan. Een project waar wij ons als gemeente ook voor hebben ingezet.

  Lees verder...
 • Vervangen speeltoestel(len): Denkt u mee?

  (14-09-2017)

  Vanaf februari 2018 worden diverse speellocaties in Ermelo opgeknapt. In de meeste gevallen gaat het om vervanging van verouderde speeltoestellen. De gemeente en het Leefbaarheidsteam Ermelo willen graag samen met omwonenden van de speellocaties optrekken in de keuze voor een nieuw speeltoestel. De direct aanwonenden ontvangen hierover een brief tussen nu en eind oktober.

  Lees verder...
 • Buitengebied Ermelo heeft zicht op snel internet

  (14-09-2017)

  Supersnel internet in het buitengebied? Het kan! Het Communicatie Infrastructuur Fonds, kortweg CIF, wil graag een glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Noordwest-Veluwe (gemeenten Ermelo en Nunspeet). Dat kan als minimaal 50% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen glasvezel én een abonnement afsluit. Dat is een flinke uitdaging. Binnenkort start de vraagbundeling, waarbij de hulp en het enthousiasme van ambassadeurs uit de regio zelf hard nodig zijn.

  Lees verder...
 • Avondvliegseizoen Koninklijke Luchtmacht

  (14-09-2017)

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen. Er wordt gevlogen naar de verschillende militaire oefenterreinen in Nederland.

  Lees verder...
 • Campagne ‘Ik doe gewoon apart’

  (14-09-2017)

  Afval scheiden is belangrijk. Om mensen daarvan bewuster te maken gebruikt gemeente Ermelo vanaf nu de slogan ‘Ik doe gewoon apart’. Op 9 september, tijdens de dag van democratie, liet de gemeente de inwoners op een ludieke manier kennismaken met de campagne.

  Lees verder...
 • Geheimhouding persoonsgegevens

  (11-09-2017)

  Wie mogen uw persoonsgegevens allemaal opvragen? Onder meer instellingen die wettelijke taken uitvoeren hebben hier toestemming voor.
  Van alle inwoners van de gemeente Ermelo zijn gegevens opgenomen in de basisregistratie personen (BRP). BRP is de officiële benaming voor de Nederlandse bevolkingsadministratie. Het gaat hierbij niet alleen om adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om  gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en eventuele kinderen.

  Lees verder...
 • Controle hondenbelasting

  (22-08-2017)

  Heeft u één of meer honden? Dan moet u daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. De komende tijd is er weer een controle op de hondenbelasting in Ermelo.

  Lees verder...
Archief