HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Inhaaldag GFT

  (15-03-2018)

  Maandag 2 april is het Tweede Paasdag. De groene GFT-container wordt daarom geleegd op zaterdag 31 maart.

 • Nieuwe baan voor wethouder Jan van den Bosch

  (15-03-2018)

  CDA-wethouder Jan van den Bosch heeft een nieuwe baan. Met ingang van 1 juni treedt hij als senior adviseur in dienst bij de Antea Group, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Jan van den Bosch kijkt met enthousiasme en vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging.

  Lees verder...
 • Inzet Maatschappelijke Stage wordt vervolgd

  (14-03-2018)

  Op 8 maart heeft wethouder Laurens Klappe, samen met vertegenwoordigers van gemeenten, middelbare scholen en vrijwilligerssteunpunten, zijn handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst maatschappelijk stage.

  Lees verder...
 • Stempas en kandidatenlijst bezorgd

  (14-03-2018)

  De stempassen en kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn bezorgd. 

  Lees verder...
 • Beperkte bereikbaarheid stembureau Westerkerk

  (14-03-2018)

  Door de werkzaamheden aan de Westflank is het stembureau in de Westerkerk niet bereikbaar per auto of geschikt voor mindervaliden. Je kunt alleen met de fiets of lopend bij het stembureau komen, via de achterliggende woonwijk.

  Lees verder...
 • Pas op voor babbeltrucs!

  (14-03-2018)

  Wees voorzichtig als er een onbekende voor de deur staat. Soms proberen mensen met een smoes je huis binnen te komen. Zij vertellen bijvoorbeeld een zielig verhaal of doen zich als een ander voor. Als zij binnengelaten worden, slaan ze toe om geld en andere kostbaarheden te stelen. Trap niet in zo’n babbeltruc!

  Lees verder...
 • Panelbijeenkomst voor professionals over de Sociale Kaart

  (14-03-2018)

  Op de Sociale kaart voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde kan iedereen snel en gemakkelijk informatie vinden over wonen, zorg, welzijn, jeugd, gezin, werk en inkomen.

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Kooistra - Vroegop

  (13-03-2018)

  Op zaterdag 10 maart heeft mevrouw A.E. Kooistra - Vroegop een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester André Baars speldde haar de versierselen op.

  Lees verder...
 • Versterkte samenwerking met Inclusief Groep

  (13-03-2018)

  Op 7 maart ondertekende wethouder Esther Heutink - Wenderich namens de gemeente Ermelo een dienstverleningsovereenkomst met Inclusief Groep. Zij deed dit door het zetten van haar symbolische handtekening op een groot bord.

  Lees verder...
 • Leerlingen op bezoek bij de gemeenteraad

  (12-03-2018)

  Volgende week zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad, maar wat vindt de jeugd eigenlijk belangrijk voor onze gemeente? Deze week brengen de leerlingen van groep 8 van verschillende basisscholen een bezoek aan de gemeenteraad. Hoe zouden zij het aanpakken als zijzelf een partij mochten oprichten en mochten stemmen? 

  Lees verder...
 • Ermelo in top 5 'Meest Toegankelijke Gemeente'

  (05-03-2018)

  Zaterdagavond 3 maart maakte minister Hugo de Jong in het tv-programma Kassa de winnaar bekend van de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Wij feliciteren de gemeente Hardenberg van harte met deze eer!  In december werd bekend dat Ermelo, samen met Zwolle, Katwijk, Hardenberg en Goes, waren genomineerd voor de titel. Inwoners konden via een online vragenlijst de gemeente beoordelen.

  Lees verder...
 • Lesprogramma over dode hoek

  (05-03-2018)

  De groepen 7 en 8 van basisscholen de Arendshorst en de Prins Willem Alexanderschool zijn gestart met een nieuw lesprogramma over de dode hoek in het verkeer.  Dat is belangrijk, omdat de dode hoek erg gevaarlijk is in het verkeer. De lessen worden op ons verzoek en in opdracht van ROV Oost-Nederland gegeven.

  Lees verder...
 • Nieuw groen in wijk West

  (05-03-2018)

  Binnenkort staat een flinke renovatie van de plantsoenen in wijk West gepland. De oude planten worden verwijderd en er komt nieuw groen voor terug. Inwoners rondom de plantsoenen is gevraagd om mee te denken over de inrichting van de plantsoenen.

  Lees verder...
 • Veilig op vakantie met de caravan

  (27-02-2018)

  Het voorjaar komt er aan en veel mensen halen binnenkort de caravan weer van stal. Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert ook dit jaar weer een caravankeuring. Inwoners van Ermelo kunnen zich hiervoor aanmelden.

  Lees verder...
 • Afvalopruimdag op 24 maart

  (27-02-2018)

  Op zaterdagochtend 24 maart is het zover! Dan steken we de handen uit de mouwen tijdens de Ermelose Afvalopruimdag. Het startsein wordt om 9.00 uur gegeven bij Bon Appétit (Proson), Paul Krugerweg 43.

  Lees verder...
 • Doe mee en drink 30 dagen geen alcohol!

  (22-02-2018)

  Wist je dat een tijdje stoppen met het drinken van alcohol veel voordelen heeft? Behalve dat je je meer bewust bent van je alcoholgebruik, slaap je ook nog eens beter en je voelt je al snel een stuk fitter.

  Lees verder...
 • Aan de slag in de wijk

  (22-02-2018)

  Pleinen, wegen, parken, speeltuinen en bijvoorbeeld sportvelden moeten schoon en veilig zijn. Team wijkservice is hiervoor verantwoordelijk. Dit doen ze samen met collega's van Gresbo. Ook komen ze in actie bij sneeuwval, gladheid of schade door storm. Het is maar een kleine greep uit alle werkzaamheden van het team, in de zes wijken van Ermelo.

  Lees verder...
 • Fiets weg?

  (20-02-2018)

  In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Zo zijn er voor andere reizigers minder of geen plekken voor hun fiets. Fietsen worden dan buiten de stalling en rondom het stations gezet.

  Lees verder...
 • Wie verdient er een lintje?

  (19-02-2018)

  Veel mensen zetten zich vaak (jarenlang) zonder enig belang in voor de maatschappij. Vaak op de achtergrond en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen worden er koninklijke onderscheidingen uitgereikt. In de meeste gevallen is dat een lintje in de Orde van Oranje Nassau. Ken je iemand die zo'n lintje verdient? Dan kun je hem of haar aan ons voordragen.

  Lees verder...
 • Bestuurders tekenen intentieovereenkomst Henriëtte van Heemstrahuis

  (15-02-2018)

  Op woensdag 14 februari hebben wethouder Jan van den Bosch (midden), Jopie Nooren (bestuurder Bartimeus, rechts) en Marc Ketelaar (eigenaar van de Huischmeesters, links) hun handtekening gezet onder de 'Intentieovereenkomst tijdelijke huisvesting Henriëtte van Heemstrahuis'.

  Lees verder...
 • Gemeente Ermelo gaat ook voor statiegeld op alle petflessen en blikjes

  (15-02-2018)

  Net als meer dan 70 andere gemeentes, sluit ook de gemeente Ermelo zich aan bij de Statiegeldalliantie. Dit is een initiatief van Recycling Network Benelux.

  Lees verder...
 • Maatwerkwoningen in Ermelo

  (15-02-2018)

  In Ermelo komen twee maatwerkwoningen. Dit zijn eenpersoons vrijstaande woningen op een rustige locatie. De woning is bestemd voor mensen die moeite hebben om in een normale woning of in een zorginstelling te wonen. Zij kunnen hun gedrag niet altijd goed aanpassen aan de omgeving.

  Lees verder...
 • Project Schoon Belonen gaat door!

  (15-02-2018)

  De afgelopen twee jaar is het project Schoon Belonen zeer succesvol geweest.

  Lees verder...
 • Kandidatenlijsten

  (13-02-2018)

  Vrijdag 9 februari heeft het centraal stembureau de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

  Lees verder...
 • Verloren en gevonden voorwerpen

  (13-02-2018)

  Iedereen verliest wel eens zijn sleutels, portemonnee, identiteitsbewijs of een ander belangrijk voorwerp. Ben je iets kwijtgeraakt?  Dan kun je je verloren voorwerp zoeken op iLost.nl. Ben je iets kwijt door diefstal? Doe dan aangifte bij de politie.

  Lees verder...
 • Informatie over je buurt

  (13-02-2018)

  Wordt er een evenement bij je in de buurt georganiseerd? Gaan je buren verbouwen? Het is prettig als je hier op tijd van op de hoogte bent. Om het je gemakkelijk te maken, kun je je aanmelden voor de e-mailservice van Overheid.nl.

  Lees verder...
 • Gunstige politiecijfers over 2017

  (09-02-2018)

  Op basis van de cijfers van de politie was 2017 een goed jaar. De criminaliteit in Ermelo is met 23% gedaald vergeleken met 2016. Ook het aantal inbraken is flink gedaald.

  Lees verder...
 • Tijdelijke verlaging eigen bijdrage Wmo

  (06-02-2018)

  Landelijk is de eigen bijdrage Wmo vastgesteld op € 17,60. Aan de gemeenteraad is voorgesteld om dit in Ermelo te verlagen naar € 10,00 voor mensen met een laag inkomen. Ook wordt er geen eigen bijdrage voor een rolstoel of dagbesteding meer gevraagd. 

  Lees verder...
 • Verkiezingsborden beplakt

  (06-02-2018)

  Afgelopen zaterdag plakten alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing, hun posters op de speciale verkiezingsborden. Dit deden zij gezamenlijk, op de gemeentewerf van Ermelo.

  Lees verder...
 • Meedenken over sociale kaart Ermelo?

  (30-01-2018)

  Ben je op zoek naar een psycholoog, fysiotherapeut of een sportvereniging? Dan kun je terecht op  ermelo.socialekaartnederland.nl. Om deze website te verbeteren, zoeken we mensen die de website willen testen. 

  Lees verder...
 • Avondvliegseizoen Koninklijke Luchtmacht

  (14-09-2017)

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Omdat daadwerkelijke inzet vaak onder nachtelijke omstandigheden plaatsvindt, is het belangrijk dat de bemanningen ook in het duister trainen. Er wordt gevlogen naar de verschillende militaire oefenterreinen in Nederland.

  Lees verder...
Archief