HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Inspectie waardevolle bomen

  (18-09-2018)

  Afgelopen december heeft de gemeenteraad van Ermelo de nieuwe groenvisie vastgesteld. Daarin is afgesproken om een lijst met waardevolle bomen op te stellen. Deze vervangt de bestaande lijst met monumentale bomen. Op dit moment brengt Bomenwacht Nederland de bomen in Ermelo en het buitengebied in kaart. 

  Lees verder...
 • Stoptober: samen stoppen met roken in oktober

  (18-09-2018)

  Op maandag 1 oktober start de actie Stoptober. In heel Nederland helpen zowel rokers als niet-rokers elkaar 28 dagen lang om te stoppen met roken. Ook de gemeente Ermelo geeft het goede voorbeeld en steunt haar medewerkers bij het stoppen met roken.

  Lees verder...
 • Langer en zelfstandig thuis wonen. Denk je mee?

  (18-09-2018)

  De gemeente Ermelo ontwikkelt samen met inwoners en (maatschappelijke) organisaties een toekomstvisie over wonen met zorg. Wij nodigen je van harte uit om hierover mee te praten. Jouw ideeën en ervaringen zijn van groot belang.

  Lees verder...
 • Workshops in Week van de Opvoeding

  (18-09-2018)

  In de landelijke Week van de Opvoeding, van 1 t/m 7 oktober, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin diverse workshops. De workshops staan in het teken van opvoeden en ouderschap, en zijn bedoeld voor iedereen die met kinderen van 0 t/m 18 jaar te maken heeft. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit: “Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?”

  Lees verder...
 • Inspectie speeltoestellen

  (18-09-2018)

  De speeltoestellen in Ermelo worden gekeurd. Dit wordt gedaan door firma Repcon. De inspecteur maakt tijdens de keuring foto's van de speeltoestellen. Hij is duidelijk herkenbaar en kan zich legitimeren.

 • Feestelijke start bouw Oranjepark

  (17-09-2018)

  Vier jaar geleden konden we er alleen maar van dromen: het Oranjepark. Een buurtgemeenschap in het hart van Ermelo, waar mensen wonen die er bewust voor kiezen er voor elkaar te zijn. Een moderne wijk in een bosrijke omgeving, in het dorpshart van Ermelo. Volledig energieneutraal en toekomstbestendig. Deze droom wordt nu stukje bij beetje waarheid. Vrijdag 14 september is fase 1, de bouw van een nieuwe woonzorglocatie aan de Sparrenlaan in Ermelo, feestelijk geopend. Zorggroep Noordwest-Veluwe en Van Wijnen waren de trotse gastvrouw en -heer.

  Lees verder...
 • Mooi Ermelo, denk je mee?

  (13-09-2018)

  Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. We vinden het belangrijk om met elkaar te bepalen wat we willen bereiken. Daarom maakt de gemeenteraad plannen met heldere onderwerpen, waar we de komende vier jaar mee aan de slag gaan. We willen weten welke onderwerpen jij belangrijk vindt voor de toekomst van Ermelo, zodat we die toekomst samen vorm kunnen geven.

  Lees verder...
 • Week tegen Eenzaamheid: “Kom Erbij!”

  (11-09-2018)

  Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich erg eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Daarom is het thema van de week: “Kom erbij en schuif aan!”. De Week tegen Eenzaamheid is van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober.

  Lees verder...
 • Groen doen we samen!

  (11-09-2018)

  Deze week is er een brochure over de Groenvisie Ermelo verschenen.  De Groenvisie beschrijft hoe we de komende tien jaar omgaan met alle vormen van groen in de gemeente. Dit is opgesteld in overleg met inwoners, organisaties, experts en raadsleden. De brochure geeft de belangrijkste punten van de Groenvisie weer. Het groen in Ermelo is het eerste onderwerp waarover de raad in gesprek gaat in het kader van het maatschappelijk raadsprogramma. 

  Lees verder...
 • Belangrijke stap naar zelfstandig Sportbedrijf

  (07-09-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders ging afgelopen dinsdag akkoord met het bedrijfsplan voor een nieuw sportbedrijf. Het sportbedrijf wordt een zelfstandige organisatie dat Ermelose sportaccommodaties beheert en exploiteert. Daarnaast zal het sportbedrijf mensen actief stimuleren om meer te sporten.

  Lees verder...
 • Begroting 2019 in één oogopslag

  (06-09-2018)

  Ermelo is een zeer ambitieuze gemeente. De komende jaren willen wij fors investeren in het verbeteren van het voorzieningenniveau voor inwoners, bedrijven en bezoekers. Of het nu gaat om het verbeteren van wegen en rioleringen, het investeren in onderwijshuisvesting, het bouwen van een nieuw sportcomplex, het verbeteren van fietsvoorzieningen of het verstrekken van duurzaamheidsleningen. Ook het kwaliteitsniveau van de openbare ruimte zal sterk verbeterd worden. Voor dit laatste is € 1,1 miljoen op jaarbasis gereserveerd. ​Al deze prachtige plannen zullen een geweldige kwaliteitsimpuls geven aan het wonen, werken of recreëren in Ermelo. Maar zij hebben ook een keerzijde, want al deze ambities kosten een hoop geld. Geld dat niet meer aanwezig is in de spaarpot van Ermelo.

  Lees verder...
 • Onderhoud sloten en beken

  (04-09-2018)

  Sloten zorgen voor de aan- en afvoer van water. Daarom moeten ze regelmatig onderhouden worden. Dit doen we door de gemeentelijke sloten schoon te maken en te maaien. We proberen overlast tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te voorkomen.

  Lees verder...
 • Stem op De Horster Brinken!

  (04-09-2018)

  Op 1 september is de publieksprijs voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018 van start gegaan. Gemeente Ermelo doet mee met het project De Horster Brinken. Iedereen kan meestemmen op één van de vijftien genomineerde projecten. Jouw stem kan er voor zorgen dat Ermelo de publieksprijs wint. Als je stemt maak je zelf ook kans op een mooie prijs.

  Lees verder...
 • Cursus voor ouders van verslaafde kinderen

  (04-09-2018)

  Tactus organiseert de oudercursus “Help, mijn kind kan niet zonder!” Een ondersteunende cursus voor ouders en opvoeders van kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken, te veel drugs gebruiken of overmatig gamen of gokken. 

  Lees verder...
 • Nieuwe gemeentegids

  (28-08-2018)

  De gemeentegids voor 2018/2019 is uit en is huis-aan-huis verspreid. In de gemeentegids vind je informatie over onze gemeente en over bedrijven, verenigingen en de instellingen in Ermelo. Het is de laatste keer dat de gemeentegids in papieren vorm verschijnt.

  Lees verder...
 • Waar staat je gemeente?

  (28-08-2018)

  De gemeente Ermelo doet mee met Waarstaatjegemeente.nl. Dit platform laat aan de hand van thema’s zien waar alle Nederlandse gemeenten staan op het gebied van allerlei onderwerpen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) beheert de website. Inwoners en ondernemers van Ermelo kunnen aan de uitkomst bijdragen door hun mening over de gemeente te geven.

  Lees verder...
 • Rondkomen met een laag inkomen

  (28-08-2018)

  Mensen met een laag inkomen of schulden komen soms moeilijk rond. Je kunt moeite hebben met het betalen van noodzakelijke kosten of verzekeringen, en er blijft geen geld over voor hobby’s of sport. De gemeente Ermelo heeft verschillende regelingen voor wie financiële hulp nodig heeft. Voor ouders met kinderen is er bijvoorbeeld het ‘kindpakket’. Dat is een financiële tegemoetkoming om kinderen gezond en veilig te laten opgroeien. 

  Lees verder...
 • Nog geen einde aan droogte

  (28-08-2018)

  We hebben een periode van erge droogte en hitte achter de rug. De regenval die er in de afgelopen weken geweest is, maakt nog geen einde aan de problemen rondom de droogte. Er is nog steeds een watertekort en de droogte heeft gevolgen voor de waterkwaliteit.

  Lees verder...
 • Nieuwe ATB-route in Ermelo en Harderwijk

  (20-08-2018)

  Maandag  20 augustus gaven wethouders Hans de Haan van Ermelo en Christianne van der Wal  van Harderwijk het startsein voor de aanleg van een 50 km lange ATB-route in beide gemeenten.

  Lees verder...
 • Aangepast beleid voor evenementen

  (18-07-2018)

  Ermelo is een aantrekkelijke en gastvrije gemeente voor haar bewoners, ondernemers en toeristen. Muziek-, sport- en andere evenementen horen daar bij. Dit geeft sfeer aan het dorp, maar brengt soms ook overlast met zich mee. Daarom hebben wij ons beleid hierin aangepast.

  Lees verder...
Archief