HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Geheim houden van persoonsgegevens

  (19-11-2019)

  Wij houden je persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Zoals je adres, nationaliteit, of je getrouwd bent en of je kinderen hebt. Wat betekent dat en waar moet je rekening mee houden?

  Lees verder...
 • Geslaagd werkbezoek Horst en Telgt

  (19-11-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 22 oktober waren Horst en Telgt aan de beurt. Het college kwam voor het bezoek naar Verenigingshuis Ons Huis. Ook team wijkservice, het leefbaarheidsteam en het bestuur van de wijkvereniging waren erbij. Zij spraken daar met zo’n 40 inwoners van de wijk.

  Lees verder...
 • Regeling verlopen rijbewijs 75-plussers

  (19-11-2019)

  Vanaf 1 december mogen 75-plussers tijdelijk blijven rijden met een verlopen rijbewijs. Deze afspraak geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR. In sommige situaties geldt de regeling niet. 

  Lees verder...
 • Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (19-11-2019)

  Inbrekers slaan graag toe in de donkere maanden. Zij zien aan een donker huis dat bewoners niet thuis zijn. Ook worden inbrekers in donkere straten en stegen zelf minder snel gezien. Door zelf maatregelen te nemen, kun je inbraken helpen voorkomen.

  Lees verder...
 • Fotowedstrijd en expositie Ermelo in Beeld

  (15-11-2019)

  Heb je een bijzondere foto van Ermelo? Heb je een markante Ermeloër mooi in beeld gebracht? Stuur deze dan in. Je foto mag een mooi Ermelo’s plekje of landschap zijn. Maar denk ook aan bijzondere mensen, momenten en tradities. Verras ons en maak kans op een leuke prijs. Alle inzendingen tonen we tijdens de Nieuwjaarsreceptie op donderdag 9 januari. Iedereen is welkom en iedereen mag stemmen.

  Lees verder...
 • Fietsen verwijderd van station

  (14-11-2019)

  Rondom het NS-station staan veel fietsen verkeerd gestald. Dit zorgt voor overlast. Daarom zijn op 7 november fietsen verwijderd die buiten de rekken stonden. Zo houden we een overzichtelijke en veilige fietsenstalling.

  Lees verder...
 • Maatregelen fietssluiproute Parc Viventra

  (12-11-2019)

  In Parc Viventra wonen mensen met én zonder een visuele beperking. Deze woonwijk is speciaal ingericht voor de bewoners die slecht of niets kunnen zien. Zo mag je niet fietsen op de binnenplaats. Helaas wordt het terrein vaak gebruikt als fietssluiproute. Dit geeft overlast voor de bewoners.

  Lees verder...
 • Kom uit je schuld!

  (12-11-2019)

  In Nederland heeft 1 op de 5 gezinnen grote geldzorgen. Daarom doet Ermelo mee aan de landelijke actie ‘Kom uit je schuld’. Met de actie moedigen we mensen aan om over hun geldzorgen te praten.

  Lees verder...
 • Aanvraag reisdocument niet mogelijk op 27 november

  (12-11-2019)

  Op woensdag 27 november kun je geen reisdocument (paspoort/identiteitskaart) bij de publieksbalie aanvragen. Het aanvraagstation voor reisdocumenten wordt dan vervangen. Je kunt op deze dag een eerder aangevraagd reisdocument wel ophalen.

 • Dansvoorstelling in Week tegen Kindermishandeling

  (12-11-2019)

  Van 18 t/m 24 november is het de Week tegen Kindermishandeling. Daarom organiseren Centrum voor Jeugd en Gezin en de gemeenten Ermelo en Harderwijk de voorstelling ‘Kijk niet weg!’. Met dans wordt op een ingrijpende manier over huiselijk geweld verteld. 

  Lees verder...
 • Denk mee over de Zandkampweg

  (12-11-2019)

  De gemeente Ermelo maakt een toekomstplan voor het gemeentelijke terrein aan de Zandkampweg. Dit terrein wordt nu nog gebruikt door de gemeentewerf, maar komt binnenkort beschikbaar. We kijken daarom naar een nieuwe invulling voor het terrein. Tijdens een informatieavond bespreken we de ideeën met inwoners. 

  Lees verder...
 • Laat je snoeiafval ophalen

  (12-11-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Val op als je in het donker fietst

  (05-11-2019)

  Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer. En kun je zelf ook minder goed zien. Met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden met 20% af. Zorg dus dat je opvalt in het donker.

  Lees verder...
 • Is steun- of pleegzorg iets voor jou?

  (05-11-2019)

  Van 30 oktober t/m 6 november is het de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. In die week is er extra aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Is het geven van pleegzorg iets voor jou? Kom dan naar één van de informatieavonden.

  Lees verder...
 • Bladkorven zijn service voor inwoners

  (05-11-2019)

  Een paar weken geleden plaatsten we 24 bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Je kunt de korven gebruiken om afgevallen blad van gemeentelijke bomen in te doen. Inwoners vragen ons nu of we meer bladkorven kunnen plaatsen, en op andere plekken. Dit is niet mogelijk.

  Lees verder...
 • Praat mee over Speuld, Leuvenum en Staverden

  (05-11-2019)

  Op dinsdag 19 november komt het college van burgemeester en wethouders naar een locatie in Speuld. Woon je in Speuld, Leuvenum of Staverden? Dan ben je van harte welkom om met hen over je buurt te praten. Hoe fijn leef je daar en wat kan beter? We zijn benieuwd naar jouw mening en ideeën.            

  Lees verder...
 • Fietsen verwijderd van NS-station

  (28-10-2019)

  Rondom het NS-station staan veel fietsen verkeerd gestald. Dit zorgt voor overlast. Daarom zijn op 10 oktober fietsen verwijderd die buiten de rekken stonden. Zo houden we een overzichtelijke en veilige fietsenstalling.

  Lees verder...
 • Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

  (28-10-2019)

  Het wordt eerder donker. Tijdens deze ‘donkere dagen’ wordt er vaker ingebroken. De politie let extra goed op verdachte situaties, maar jij kunt inbraak helpen voorkomen. In het donker ziet een inbreker sneller dat er niemand thuis is. Het is daarom verstandig om verlichting aan te laten als je niet thuis bent.

  Lees verder...
 • Leefbaarheid in Ermelo wordt als positief ervaren

  (28-10-2019)

  Elk jaar maken wij een rapport over onze taken in zorg, welzijn en ondersteuning aan de inwoners. Dit heet de Trendrapportage Sociaal Domein. In het rapport staan niet alleen cijfers. Het verhaal over en van de inwoner staat voorop. Inwoners, instanties en professionals vertellen hoe ons beleid in de praktijk werkt, en welke dilemma’s er zijn.

  Lees verder...
 • Bewoners ’s Heeren Loo openen hun nieuwe woningen

  (28-10-2019)

  Een mooi moment voor bewoners van ’s Heeren Loo in Ermelo. Zij vierden op 24 oktober de opening van hun nieuwe woningen, samen met familie, vrienden en begeleiders. Op het teken van burgemeester André Baars , onthulden de bewoners trots de foto’s van de nieuwbouw. “Een fijn thuis in een mooi 'zorglandschap' voor deze inwoners van Ermelo.”

  Lees verder...
 • Samen voor een vitaal sportpark

  (24-10-2019)

  De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan plannen voor de ontwikkeling van sportpark De Zanderij. Dit deden we samen met korfbalvereniging Dindoa, voetbalvereniging EFC’58, scoutingvereniging Alexandergroep, Welzijn Ermelo, Wijkvereniging Ermelo-West en Sportbedrijf InterActie. In de plannen staan ideeën over de routes tussen de verschillende sportplekken. Maar ook hoe het park straks goed bereikbaar is. Daarnaast hebben we ideeën voor park- en picknickbanken en andere sport- en spelmogelijkheden.

  Lees verder...
 • Prinses Margriet op werkbezoek bij ’s Heeren Loo

  (22-10-2019)

  Op donderdag 10 oktober bezocht Hare Koninklijke Hoogheid prinses Margriet het woonzorgpark van ’s Heeren Loo. Als beschermvrouwe van VISION 2020 NL steunt zij oogonderzoek bij mensen die verstandelijk beperkt zijn. Ook burgemeester Baars was bij het bezoek aanwezig.

  Lees verder...
 • Ontmoetingen tijdens jubileum Ermelodiner

  (22-10-2019)

  Op donderdag 10 oktober kwamen ongeveer 70 inwoners bij elkaar voor het jaarlijkse Ermelodiner. Het Ermelodiner  is een moment om elkaar te ontmoeten, en om kennis te maken met andere culturen. Dit jaar was de avond in restaurant de Oude School bij ’s Heeren Loo.

  Lees verder...
 • Oplossing voor das bij Harderweide

  (22-10-2019)

  De colleges van Ermelo en Harderwijk hebben een oplossing gevonden voor de dassen in het grensgebied van Harderwijk en Ermelo.  De Zeeweg wordt op twee plaatsen versmald naar 3,5 meter. Hiermee is de das beschermd. Bij het vinden van oplossingen zijn ook de KNNV en de provincie betrokken.

  Lees verder...
 • Nieuwe werkwijze voor indienen woningbouwplannen

  (18-10-2019)

  Bij woningbouwplannen die niet in het bestaande bestemmingsplan passen, kijken we of ze passen bij de doelstellingen van de gemeente. Dit gebeurt in een jaarlijkse afweging woningbouwplannen. Op basis van verschillende criteria bepaalt het college van B&W aan welke woningbouwplannen zij medewerking verleent. Deze nieuwe werkwijze geldt voor alle woningbouwinitiatieven waarvoor (nog) geen gewijzigd bestemmingsplan is vastgesteld en/of waar (nog) geen (anterieure) overeenkomst is gesloten.

  Lees verder...
 • De bladkorven zijn geplaatst

  (16-10-2019)

  De herfst is begonnen en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die de gemeente onderhoudt, verliezen hun blad in je tuin of voor je deur. Daarom plaatsen wij in oktober bladkorven op verschillende plekken in de gemeente. Ze blijven staan tot half december. 

  Lees verder...
 • Uitkomsten onderzoek 'Geluid bij evenementen'

  (08-10-2019)

  Elk jaar worden in onze gemeente meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum. De afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe de inwoners het geluid van evenementen ervaren. We hebben in juni een inloopbijeenkomst gehouden en je kon je mening geven via een online vragenlijst. Maandag 7 oktober zijn tijdens een informatiebijeenkomst de resultaten gedeeld.

  Lees verder...
 • Begroting 2020 in één oogopslag

  (03-10-2019)

  Het college van burgemeesters en wethouders is afgelopen week akkoord gegaan met de Programmabegroting 2020-2023. Deze leggen zij ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.  De belangrijkste conclusie van deze begroting is dat de jaren 2020 en 2021 budgettair sluitend zijn. Daarmee heeft het college aan de toezegging in de kadernota 2020 voldaan. Maar de jaren 2022 en 2023 leveren nog begrotingstekorten op.

  Lees verder...
Archief