HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Opknappen grafheuvels februari 2020

  (13-02-2020)

  In februari en maart knappen we een aantal grafheuvels op. Dit gebeurt vooral op en rondom de Groevenbeekse heide en de Ermelosche heide.

  Lees verder...
 • Bijeenkomst Ontwikkelvisie Horst & Telgt verschoven naar maart

  (13-02-2020)

  De bewonersbijeenkomst over de ontwikkelvisie voor Horst en Telgt is verschoven van 19 februari naar donderdag 5 maart. 

  Lees verder...
 • Aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV)

  (11-02-2020)

  De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Ermelo voor 2020 wordt vernieuwd. Dit betekent dat we regels in de APV veranderen en toevoegen. In de APV staan de regels voor openbare plekken in de gemeente. Met de nieuwe APV kunnen we sommige overtredingen beter aanpakken. Ook komen er nieuwe regels voor het kappen van bomen, het oplaten van ballonnen en terrastijden. 

  Lees verder...
 • Let op overhangend groen uit je tuin

  (11-02-2020)

  Overhangende takken en struiken maken het zicht op wegen en paden soms moeilijk. Komt de overhangende beplanting uit je eigen tuin? Dan is het jouw verantwoordelijkheid om het groen te snoeien.

  Lees verder...
 • Onderhoud graven Koningsvaren

  (11-02-2020)

  Veel mensen zorgen op een persoonlijke manier voor het graf van een dierbare. Het onderhoud van graven en gedenktekens, bloemen en planten is ook een taak van de nabestaanden. De beheerder van de begraafplaats ziet er op toe dat dit gebeurt. Zo houden we begraafplaats Koningsvaren samen verzorgd.

  Lees verder...
 • Keuze aan gemeenteraad voor versie grafmonument

  (10-02-2020)

  De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd een grafmonument te plaatsen bij het verzamelgraf op de begraafplaats Koningsvaren. Het college legt hen zes versies voor waaruit zij een keuze maken.

  Lees verder...
 • Werk mee aan een sportieve, gezonde gemeente

  (07-02-2020)

  Vanaf nu kan iedereen meedenken over een sportakkoord voor onze gemeente. Met het sportakkoord maken we samen met iedereen in Ermelo een plan om sport aan te moedigen. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Inwoners, sportaanbieders en  sportvereniging, bedrijven, scholen, buurtverenigingen, maatschappelijke- zorg- en welzijnorganisaties.

  Lees verder...
 • Informatie over uitbraak coronavirus

  (04-02-2020)

  In de regio Wuhan in China is een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten hebben koorts en klachten aan de luchtwegen. De Chinese autoriteiten onderzoeken het coronavirus en de bron van de besmettingen. Het is mogelijk dat het virus ook in Nederland verschijnt. GGD, het RIVM, en Europese autoriteiten (de ECDC) houden de situatie goed in de gaten. Als het nodig is, nemen zij maatregelen.

  Lees verder...
 • Bijeenkomst ontwikkeling Horst en Telgt

  (04-02-2020)

  Ben je bewoner van het gebied Horst en Telgt? Praat dan met ons mee over de toekomst van Horst en Telgt! We nodigen je graag uit voor een bijeenkomst op woensdagavond 5 maart.

  Lees verder...
 • Praat in wijk Noord met het college

  (04-02-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdag 18 februari komen zij naar wijk Noord. Wij nodigen de inwoners van deze wijk uit om, tijdens een informele bijeenkomst, met hen in gesprek te gaan.

  Lees verder...
 • Wie verdient er een lintje?

  (03-02-2020)

  Veel mensen zetten zich jarenlang en belangeloos in voor de samenleving. Zij doen dit vaak op de achtergrond en in alle bescheidenheid. Voor deze mensen worden er koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Meestal is dat een lintje in de Orde van Oranje Nassau. Ken je iemand die zo’n lintje verdient? Dan kun je hem of haar aan ons voordragen.

  Lees verder...
 • Ermelo viert 75 jaar vrijheid

  (03-02-2020)

  In 2020 herdenken we de oorlog en vieren we 75 jaar vrijheid in Ermelo. In ons dorp worden allerlei activiteiten georganiseerd om stil te staan bij de gebeurtenissen van toen. 

  Lees verder...
 • Let op advertentieverkoop in 'gemeentegids'

  (03-02-2020)

  Verschillende Ermelose bedrijven zijn gevraagd om te adverteren in de ‘gemeentegids’ van Ermelo. Dit gebeurt telefonisch en per e-mail. De verkopers van de advertenties doen dit niet namens de gemeente Ermelo. Sinds 2019 maken wij geen gemeentegids meer. Het gaat bij deze advertentieverkoop om een andere informatiegids voor Ermelo. Wij melden dit om verwarring te voorkomen.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2020

  (29-01-2020)

  Eind deze week krijg je een brief over de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2020.  Je krijgt de aanslag van Meerinzicht. Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Deze organisatie regelt de belastingzaken voor onze gemeente.

  Lees verder...
 • Zinvol wijkwerkbezoek Centrum

  (28-01-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdagavond 21 januari kwam het college naar Proeverij De Ontmoeting voor een bezoek aan het centrum. Samen met team wijkservice en het leefbaarheidsteam spraken zij met zo’n 25 inwoners van de wijk.

  Lees verder...
 • Nieuwe voertuigen voor team wijkservice 

  (27-01-2020)

  We vervangen de voertuigen van team wijkservice, onze buitendienst. De nieuwe voertuigen zijn minder vervuilend voor het milieu. Het wagenpark krijgt ook een nieuw uiterlijk. Op woensdag 22 januari gaven wethouder Vogelsang en gemeentesecretaris Aldrik Westrate de sleutel van een nieuwe wagen symbolisch aan teamleider Juan Kamphuis.

  Lees verder...
 • Hulp bij financiën

  (21-01-2020)

  In februari starten we een proef met De Voorzieningenwijzer. Adviseurs van De Voorzieningenwijzer helpen mensen met een laag inkomen om hun financiële situatie te verbeteren. We starten de proef met maximaal 100 gezinnen die wij hiervoor uitnodigen.

  Lees verder...
 • Gooi alleen blik in de blikcontainer

  (21-01-2020)

  Metalen verpakkingen, zoals blik, worden apart ingezameld. Bij de meeste supermarkten staan ondergrondse containers waar je het metaal in kwijt kunt. Het is belangrijk dat je alléén metalen verpakkingen in de ondergrondse  blikcontainer doet. Kunststoffen, drankkartons en ander afval horen er niet in.

  Lees verder...
 • Berichtgeving rond terugvorderingen Meerinzicht

  (15-01-2020)

  De gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde gaan in 2020 oude openstaande vorderingen opnieuw beoordelen om te kijken of deze inbaar zijn. Dit gebeurt door onze uitvoeringsorganisatie Meerinzicht. In de media heb je hier de afgelopen periode het een en ander over kunnen lezen. Omdat niet alle daar gedeelde informatie juist of volledig is, leggen we de situatie graag uit.

  Lees verder...
 • Geslaagde nieuwjaarsreceptie met foto-expositie

  (14-01-2020)

  Het was een gezellige drukte tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente! Donderdagavond 9 januari stonden de deuren van De Dialoog open voor alle inwoners van Ermelo. Samen toostten we op het nieuwe jaar.

  Lees verder...
 • Nieuwjaarstoespraak 2020

  (09-01-2020)

  Burgemeester André Baars hield bij de nieuwjaarsreceptie zijn nieuwjaarstoespraak. 

  Lees verder...
 • Oud frituurvet? Niet in het riool!

  (07-01-2020)

  Frituurvet en bakolie die in de gootsteen of wc verdwijnen, veroorzaken verstoppingen in het riool. Gooi oud vet daarom verstandig weg en breng het naar een inzamelpunt.

  Lees verder...
 • Architect laat ontwerp nieuw sportcentrum zien

  (18-12-2019)

  De eerste tekeningen van het nieuwe sportcentrum zijn klaar! De architect liet de schetsen maandag 16 december zien aan de verenigingen, scholen en organisaties die het centrum straks gaan gebruiken. Ook de mensen die er vlakbij wonen kregen het ontwerp te zien.

  Lees verder...
Archief