HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Storing in straatverlichting deel wijk West

  (17-08-2017)

  In een deel van de Vogelbuurt in de wijk West brandt sinds woensdag 16 augustus  de straatverlichting permanent. Dit heeft te maken met een storing in de software van Liander, zo is inmiddels gebleken.

  Lees verder...
 • Vervanging speeltoestellen

  (11-08-2017)

  De komende maanden gaat de gemeente Ermelo op diverse locaties speeltoestellen vervangen. Bepaalde populaire toestellen worden één-op-één vervangen en in andere gevallen wordt samen met de aanwonenden gekeken of een bepaald speelelement nog wel van deze tijd is c.q. aan de wens van de buurt voldoet.  Een alternatieve keuze wordt dan samen gemaakt.

  Lees verder...
 • Rioolonderzoek

  (09-08-2017)

  In de eerste week van september wordt onderzoek uitgevoerd naar de riolering in de omgeving van de Oude Telgterweg/Heidelaan en omgeving.

  Lees verder...
 • Prijsvraag Veluwe

  (09-08-2017)

  Hoe kunnen we de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker maken? Met deze prijsvraag dagen we u uit vernieuwende en inspirerende ideeën in te zenden.

  Lees verder...
 • Fietslabelingsactie omgeving NS station

  (09-08-2017)

  In de fietsenstalling van het station in Ermelo mogen fietsen 28 dagen onafgebroken gestald worden. Veel fietsen staan hier langer dan de toegestane termijn, met als gevolg dat reizigers die hun fiets in de stalling willen zetten nauwelijks meer een plekje kunnen vinden.

  Lees verder...
 • Nieuw inkooptraject jeugdhulp 2018-2021

  (26-07-2017)

  De gemeenten in de regio Noord-Veluwe zijn gestart met een nieuw aanbestedingstraject voor het gezamenlijk inkopen van jeugdhulp. Begin dit jaar heeft de gemeente een visie geschreven op de inkoop. Er is door de gemeenten een strategische keuzenota opgesteld. In deze nota zijn de kaders waarbinnen de aanbesteding wordt vormgegeven vastgelegd, voorbeeld hiervan is dat de gemeenten werken met een dynamische aanbesteding. Dat betekent dat aanbieders gedurende een periode van 4 jaar kunnen meedoen, mits zij aan de voorwaarden voldoen. Op deze manier kan optimaal vorm gegeven worden aan de keuzevrijheid.

  Lees verder...
 • Blauwalg aangetroffen bij Oude Nijkerkerweg

  (21-07-2017)

  Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalgen aangetroffen in de vijver bij de Oude Nijkerkerweg ter hoogte van de Lange Haeg. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water. Het is niet mogelijk om het water te verversen, omdat het een stilstaand water is. Er zijn uit voorzorg waarschuwingsborden geplaatst.

  Lees verder...
 • Samen werken aan betere zorg en ondersteuning

  (18-07-2017)

  Per 1 januari heeft de gemeente Ermelo een veel bredere zorgtaak gekregen. De gemeente moet haar inwoners sneller helpen bij zorg- of ondersteuningsvraag. Deze zorg en ondersteuning moet zoveel mogelijk aansluiten bij de thuissituatie, mogelijkheden en sociaal netwerk.

  Lees verder...
 • Leuk idee voor Burendag?

  (18-07-2017)

  Zaterdag 23 september viert Ermelo Burendag. Een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Doet u ook mee? 

  Lees verder...
 • Nieuwe website voor CJG Ermelo

  (13-07-2017)

  Het CJG Ermelo heeft een vernieuwde website. De site www.cjgermelo.nl heeft een eigentijdse uitstraling en biedt betrouwbare informatie over opvoeden en opgroeien. U vindt er volop activiteiten en nieuwtjes. 

  Lees verder...
 • Overlast wilde zwijnen

  (11-07-2017)

  Door de milde winter zijn er veel wilde zwijnen en biggen in en rond Ermelo. Een deel van die wilde zwijnen trekt ’s nachts zelfs de bebouwde kom van Ermelo binnen. Om dat niet uit de hand te laten lopen worden de dieren verjaagd. Om het grote aantal zwijnen terug te brengen wordt er ook actief op de dieren gejaagd.

  Lees verder...
 • Definitief besluit sportaccommodatie Calluna

  (06-07-2017)

  De gemeenteraad heeft woensdag 5 juli gekozen voor een nieuw zwembad en sporthal op De Zanderij. Ze hebben gekozen voor een recreatief zwembad (whirlpool, sauna, peuter- en recreatiebad). De sporthal krijgt een verhoogd plafond. Hierdoor is deze geschikt voor de turnsport.

  Lees verder...
 • Gemeenteraad positief over herbenoeming burgemeester Baars

  (05-07-2017)

  Op 5 juli heeft de gemeenteraad van Ermelo besloten om André Baars aan te bevelen voor herbenoeming van zijn tweede termijn als burgemeester van de gemeente Ermelo. Dit gebeurde, zoals procedureel is voorgeschreven, in een besloten raadsvergadering.

  Lees verder...
 • Inbrekers gaan niet met vakantie

  (04-07-2017)

  In de zomer gaan veel mensen op vakantie of een dagje uit. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan.

  Lees verder...
 • Koninklijke onderscheiding voor Frank Donderwinkel

  (04-07-2017)

  Maandag 3 juli heeft locoburgemeester Jan van den Bosch hoofdbrandwacht Frank Donderwinkel onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees verder...
 • Veilig met de snelle e-bike op de N303

  (27-06-2017)

  Voor de speed-pedelecs, elektrische fietsen die een maximumsnelheid van  45 km/h kunnen bereiken, gelden sinds dit jaar dezelfde regels als bromfietsers.

  Lees verder...
 • Cliëntondersteuning van MEE

  (27-06-2017)

  Ondersteuning nodig bij vragen rondom zorg, wonen, onderwijs, werken en  inkomen?
  Bij MEE Veluwe kunt u terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Zij geven informatie, advies en kortdurende ondersteuning rondom zorg, wonen, onderwijs, werken en inkomen.

  Lees verder...
 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer P. Tomassen

  (26-06-2017)

  Zaterdag heeft locoburgemeester Jan van den Bosch de heer P. Tomassen verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

  Lees verder...
 • Eikenprocessierups gesignaleerd

  (20-06-2017)

  In Ermelo is de eikenprocessierups gesignaleerd. Om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te voorkomen is de gemeente begonnen met de bestrijding van de rupsen en nesten.

  Lees verder...
 • Controle toeristenbelasting

  (17-05-2017)

  Overnachten er mensen op uw bedrijf, in uw woning of op uw terrein en betalen ze (in welke vorm dan ook) voor die overnachting? Dan bent u verplicht om daar toeristenbelasting over af te dragen aan de gemeente als deze mensen van buiten de gemeente komen.

  Lees verder...
Archief