HOME  |  Actueel in Ermelo

Actueel in Ermelo

 • Resultaten van enquête 'Geluid bij evenementen"

  (19-09-2019)

  Elk jaar worden in de gemeente Ermelo meerdere muziekevenementen georganiseerd. Van kleine evenementen in buurten tot grotere evenementen in het centrum van Ermelo. In de afgelopen maanden hebben we onderzocht hoe de inwoners het geluid van evenementen ervaren. De uitkomsten van de gehouden enquête willen we met de inwoners delen.

  Lees verder...
 • Staat jouw fiets te lang op het station?

  (17-09-2019)

  In de fietsenstalling van het station mag je fiets maximaal 28 dagen staan. Veel fietsen staan hier langer. Zo zijn er voor andere reizigers minder of geen plekken. Daarom controleren wij op fietsen die te lang geparkeerd staan.

  Lees verder...
 • Wordt jouw straat ‘De Leukste Straat van Ermelo’?

  (16-09-2019)

  Op zaterdag 28 september viert heel Nederland weer Burendag. Op deze dag organiseren inwoners hun eigen straat- of buurtfeest. In Ermelo heeft Burendag een extra feestelijk tintje, met de verkiezing ‘De Leukste Straat van Ermelo’. Doet jouw straat al mee?

  Lees verder...
 • Ermelose basisschool doet mee aan E-waste Race

  (10-09-2019)

  In Ermelo doet de Prins Willem Alexanderschool mee aan de E-waste Race. Dit is een wedstrijd waarbij zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten worden ingezameld. Ook andere scholen in de Noord Veluwe doe mee. De E-waste Noord Veluwe loopt van 16 september tot 11 oktober. Op 11 september om 11.00 uur gaat de Race in Ermelo van start met een gastles bij de Prins Willem Alexanderschool. Wethouder Leo van der Velden van duurzaamheid en milieu is daar bij aanwezig.

  Lees verder...
 • Fiets eens vaker naar school

  (10-09-2019)

  Een nieuw schooljaar! De Fietsersbond stimuleert ouders om hun kinderen vaker met de fiets of lopend naar school te brengen. Het is leuk om samen te fietsen, maar het heeft ook andere voordelen. Kinderen leren beter met het verkeer omgaan en het is natuurlijk gezond om meer te bewegen.

  Lees verder...
 • Nieuw Jeugddossier Noord-Veluwe van start

  (10-09-2019)

  Vanaf nu krijgen alle kinderen en jongeren in de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek een centraal Jeugddossier. Dit Jeugddossier start vanaf de geboorte en loopt mee tot 18 jaar. Ouders en jongeren krijgen zelf toegang tot het dossier.

  Lees verder...
 • Doe je mee met Stoptober?

  (10-09-2019)

  De landelijke campagne van Stoptober is voor de zesde keer van start gegaan. Tijdens Stoptober stop je samen met andere deelnemers 28 dagen lang met roken. Door een maand lang niet te roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. De actie start op 1 oktober. Omdat de gemeente een gezonde leefstijl belangrijk vindt, steunen wij deze campagne.

  Lees verder...
 • Snoeiafval wegbrengen of ophalen

  (10-09-2019)

  Heb je snoeiafval dat niet in de GFT-container past? Je kunt dit gratis afleveren bij afvalbrengcentrum Kamphorst aan de Rodeschuurderwegje 26-28. Je hebt hiervoor je afvalpas nodig. Wanneer je het snoeiafval niet zelf kunt brengen, kun je het gratis laten ophalen door ABL Boomverzorging.

  Lees verder...
 • Praat in wijk Horst en Telgt met het college

  (10-09-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdag 22 oktober komen zij naar wijk Horst en Telgt. Wij nodigen de inwoners van deze wijk uit om, tijdens een informele bijeenkomst, met hen in gesprek te gaan.

  Lees verder...
 • Inloopdagen voor jonge mantelzorgers

  (03-09-2019)

  Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 23 jaar die opgroeien met een ziek of gehandicapt familielid. Als je veel voor iemand zorgt, kan dat weleens te veel worden. Het is fijn als je dan bij anderen terecht kunt. Daarom organiseert Welzijn Ermelo elke maand inloopdagen voor jonge mantelzorgers. Je ontmoet er andere jonge mantelzorgers en kunt ervaringen delen.

  Lees verder...
 • Iets gevonden? Meld het op iLost.nl.

  (03-09-2019)

  Iedereen verliest weleens een sleutel, portemonnee, paspoort of andere waardevolle zaken. Ben je iets waardevols verloren in gemeente Ermelo, of heb je juist iets gevonden? Meld dit dan op de website van iLost, via www.ilost.nl. Dit landelijke platform brengt vinders en verliezers eenvoudige bij elkaar. Eén op de drie voorwerpen komt via iLost terug bij de eigenaar.

  Lees verder...
 • Praat in wijk West met het college

  (03-09-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders bezoekt elke maand een Ermelose wijk om met inwoners over de buurt te praten. Op dinsdag 17 september komen zij naar wijk West. Wij nodigen de inwoners van deze wijk uit om, tijdens een informele bijeenkomst, met hen in gesprek te gaan.

  Lees verder...
 • Ga met de raad in gesprek over 'Wonen'

  (02-09-2019)

  Een nóg mooiere en betere gemeente, dat willen we in Ermelo. Daar moeten we samen aan werken, want samen kom je verder. Op verschillende plekken en manieren gaan de leden van de gemeenteraad daarom in gesprek met inwoners, met jou. Vorig jaar startte de gemeenteraad met het eerste gespreksonderwerp 'Groen in je eigen leefomgeving'. Dit najaar staat het thema 'Wonen' op de agenda.

  Lees verder...
 • College gaat in gesprek in Ermelose wijken

  (27-08-2019)

  Vorig jaar presenteerden de coalitiepartijen van Ermelo het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Dichterbij’. In dat akkoord staat dat de inbreng van inwoners heel belangrijk is. Daarom bezoekt het college van burgemeester en wethouders elke maand een Ermelose wijk om met inwoners te praten.

  Lees verder...
 • Let op dode vissen en blauwalg

  (20-08-2019)

  Het is al een lange periode warmer en droog. De kwaliteit van water in sloten, beken en zwemplassen wordt daardoor minder. Vissen raken in nood of sterven en er is meer risico op blauwalg. We roepen inwoners op om oplettend te zijn en melding te doen van dode vissen.

  Lees verder...
 • Hoe ervaar jij de veiligheid en leefbaarheid in je buurt?

  (20-08-2019)

  Binnenkort ontvang je mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om een vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij jou in de buurt. Door je mening te geven, draag je bij aan de veiligheid in je buurt. In Ermelo zijn 1900 inwoners willekeurig voor het onderzoek uitgekozen.

  Lees verder...
 • Cyclomedia maakt panoramafoto's

  (06-08-2019)

  In augustus en september maakt CycloMedia panoramafoto’s in onze gemeente. CycloMedia maakt met speciaal uitgeruste auto’s 360-gradenfoto’s vanaf de openbare weg. Deze foto’s gebruiken we bijvoorbeeld voor inspectie en beheer van de openbare ruimte, ontwikkeling van ruimtelijke plannen en voor handhaving van openbare orde & veiligheid.

  Lees verder...
 • Help je een handje mee op de hei?

  (06-08-2019)

  De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein, maar als we niets doen, verandert dit populaire natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan. Daarom stropen we op zaterdag 5 oktober de mouwen op om het dichtgroeien van dit bijzondere stukje natuur tegen te gaan.

  Lees verder...
Archief