HOME  |  75 jaar vrijheid

75 jaar vrijheid

In 2019-2020 werd de Veluwe, net als de rest van Gelderland, bevrijd van de bezetters. Dat is het 75 jaar geleden. In dit kroonjaar is er een inspirerend en samenhangend programma voor bewoners en bezoekers onder de noemer 'Veluwe Remembers'. Ook in Ermelo vinden er in 2020 verschillende activiteiten plaats.

Geef de vrijheid door, vertel onze verhalen

We vieren de vrijheid door te herdenken, te beseffen en te beleven. Op 18 april is het precies 75 jaar geleden dat Ermelo werd bevrijd. Het is belangrijk dat we de vrijheid doorgeven aan de volgende generaties. Zo houden we de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in stand.
We mogen niet vergeten wat er in Ermelo en in de rest van Nederland is gebeurd in de donkere oorlogsjaren. Daarom laten we onze inwoners en bezoekers zien en beleven wat er zich in Ermelo en omgeving afspeelde.

Ermelo Remembers

Onder de naam 'Ermelo Remembers' organiseren verschillende lokale partijen indrukwekkende, verrassende en bruisende activiteiten en evenementen. Zo zijn er tentoonstellingen, herdenkingsroutes en een festival. Op de website van Ermelo Buitenleven vind je hierover meer informatie.