Vervanging openbare verlichting

In juli tot het einde van dit jaar vervangt Van Gelder Verkeerstechniek B.V. bijna alle armaturen in de straten van de wijken Ermelo-Midden, Centrum en Noord. Het gaat om de behuizing en de lampen bovenaan de lantaarnpalen. Op sommige plaatsen vervangt of verplaatst het bedrijf ook hele lantaarnpalen. Begin 2024 is het project voor de armatuurvervanging klaar.

Veiligheid in de wijk en energiebesparing

Het is 1 van de belangrijkste taken van de gemeente om te zorgen voor goed werkende openbare verlichting. Daarom vervangen we de verouderde openbare verlichting. Dit zorgt voor meer veiligheid in uw wijk. De verlichting is ook energiezuiniger. We vervangen een groot aantal afgeschreven lantaarnpalen. Op hetzelfde moment verplaatsen we er een aantal om een betere verdeling van licht te krijgen.

Bewust verlichten

We verlichten bewust, dus alleen daar waar nodig is. De openbare verlichting is voor openbaar terrein en niet voor priv├ęterrein. In sommige straten wordt er een andere armatuur teruggeplaatst dan u gewend bent. Hiermee verandert soms het beeld van de verlichting in de straat en wordt een tuin of gevel minder tot niet verlicht. Dit is een bewuste keuze waaraan mensen soms moeten wennen.