Vernieuwing Dialoog en entree gemeentehuis gaat van start

ERMELO - Een open, toegankelijk en multifunctioneel gebouw, verbonden met het plein. Na de renovatie van het gemeentehuis is nu De Dialoog aan de beurt. Met deze vernieuwing wordt ook de entreegevel van het gemeentehuis komend jaar ingrijpend vernieuwd.

Afgelopen week stemde de gemeenteraad in met de plannen. De uitvoering van De Dialoog begint in week 46. De werkzaamheden starten met de voorbereiding. De Dialoog wordt gestript en klaar  gemaakt voor de renovatie. Aansluitend wordt De Dialoog in verschillende fasen gerenoveerd. De Dialoog blijft tijdens de bouw gedeeltelijk in gebruik voor medewerkers, gebruikers en huurders volgens een faseringsplan. De renovatie van het theaterzaal gebeurt in de zomermaanden van 2021. De oplevering van De Dialoog is eind 2021 gepland

De vernieuwde entreegevel krijgt veel glas en een markante luifel

In juni werd de architectenselectie voor het project gewonnen door Korfker Architecten. In de afgelopen maanden is in nauw overleg met alle betrokkenen hard gewerkt aan de verdere uitwerking. De vernieuwde entreegevel krijgt veel glas en een markante luifel. Dit geeft het gebouw een open en uitnodigende uitstraling. De gevel van de vernieuwde Dialoog sluit aan bij het beeld van het bestaande gebouw. De nieuwe entree legt met een glaspartij een betere verbinding met het plein. En aan de achterzijde wordt de verbinding gelegd met de groene tuin en het bos.

De raadszaal gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe vergadercentrum

Voor de uitvoering is Bouwbedrijf BAM geselecteerd. Een deel van de constructie van De Dialoog en de theaterzaal blijven behouden. Op deze constructie wordt een nieuwe verdieping gebouwd. De oude raadszaal wordt gesloopt. De nieuwe raadszaal komt op de nieuwe verdieping en wordt multifunctioneel gebruikt. De raadszaal gaat onderdeel uitmaken van het nieuwe vergadercentrum van de gemeente en wordt ook als trouwzaal gebruikt. Er kunnen ook grotere bijeenkomsten worden gehouden. Het interieurontwerp wordt verzorgd door De Twee Snoeken. Zij deden dit ook voor het gemeentehuis.

De vernieuwde Dialoog zorgt samen met de vernieuwing van de entree van het gemeentehuis voor verbinding. Het brengt mensen en organisaties bij elkaar. En wordt het nieuwe bruisende sociale en culturele hart van Ermelo.

Naar overzicht