Samen puzzelen aan omgevingsvisie Ermelo

Wethouder Laurens Klappe doet vandaag de eerste ansichtkaart omgevingsvisie op de bus. De kaart in de vorm van een puzzelstuk is een uitnodiging om mee te doen aan de online vragenlijst over de omgevingsvisie van Ermelo en valt de komende dagen bij alle inwoners op de mat.

“De omgevingsvisie kun je zien als een puzzel van Ermelo waar iedereen een stukje aan kan leggen”, zegt Laurens Klappe, wethouder omgevingswet . “Deze puzzel maken we met elkaar. In de omgevingsvisie beschrijven we wat we echt belangrijk vinden voor Ermelo. We gebruiken deze toekomstvisie om richting te geven aan alle plannen en initiatieven in onze gemeente”.

Op Ermelo komen grote en belangrijke vraagstukken af. Denk aan de energietransitie, de klimaatadaptatie, duurzaamheid, een gezonde leefomgeving en de omgevingskwaliteit. Allerlei vragen die als een puzzel in elkaar moeten passen. Wethouder Klappe: “We hebben als gemeente Ermelo natuurlijk al veel bestaand beleid en plannen. In de omgevingsvisie komen deze samen en leggen we verbindingen. Daarom vragen we om uw mening.“

Puzzel mee

Om zoveel mogelijk meningen op te halen heeft de gemeente een online vragenlijst opgesteld die iedereen kan invullen. Deze vragenlijst staat op www.ermelo.nl/puzzelmee. Onder de deelnemers aan de vragenlijst verloot de gemeente Ermelo puzzels met de tekening van de omgevingsvisie. Wethouder Klappe:”We zijn benieuwd welke ontwikkelingen u het belangrijkste vindt. Ik waardeer het wanneer u daarover mee wilt denken.”

Naar overzicht