Rustige jaarwisseling voor Ermelo

Burgemeester trots op Ermeloërs voor houden aan maatregelen

ERMELO – De jaarwisseling in Ermelo is dit jaar rustig verlopen. Er is door het overgrote deel van onze inwoners goed gehoor gegeven aan de maatregel om dit jaar geen vuurwerk af te steken. Daarmee hebben we er samen voor gezorgd dat we geen extra druk legden op de zorg in onze regio. Toch is er wel hier en daar vuurwerk afgestoken wat de nodige materiele schade heeft opgeleverd.

In totaal werden 4 openbare prullenbakken vernield en 12 verkeersborden. Ook werden er op 2 plekken putdeksels beschadigd, een informatiebord vernield en tot slot moest ook een kastanjeboom het ontgelden. Het totale schadebedrag komt hiermee op ruim € 3.000,00.

Burgemeester Burmanje heeft in de oudjaarsnacht ook zelf een kijkje genomen in de straten van Ermelo. Ze ging mee op surveillance met de politieteamchef Veluwe-West. Burmanje: “Ik ben blij en trots dat Ermelo zich zo goed aan de maatregelen heeft gehouden. Wederom een bevestiging voor mij wat een fijn dorp dit is. Mooi ook om te zien dat mensen er – ondanks de beperkingen – in kleine kring een gezellige jaarwisseling van wisten te maken. Uiteraard blijft het jammer dat we wel weer wat schades hebben, elke schade is er natuurlijk eentje teveel. Maar onderaan de streep ben ik heel tevreden over de jaarwisseling 2020/2021.”

Naar overzicht