Eerste schop in de grond bij winnaar ‘Meer groen, minder tegels’.

ERMELO - Maandag 5 oktober ging in de winnende voortuin de eerste schop in de grond. In de tuin van Miriam aan de Meerkoetstraat in Ermelo gaan alle stenen eruit. De tuin wordt klimaat- en diervriendelijk ingericht. Miriam is een van de winnaars van de actie ‘Meer groen, minder tegels’

De twee tuinen worden in overleg met de winnaars aangelegd door Hoveniersbedrijf Gert Lieman en Hoveniersbedrijf Stip. Bij de inrichting worden natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Verwijderde stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt voor een stapelmuurtje. Er wordt rekening gehouden met het opvangen van regenwater en de struiken en bloeiende planten zullen vogels, vlinders, bijen en andere insecten aantrekken. 

Miriam en Hester wonnen beiden in mei de actie ‘meer groen, minder tegels’ van Ermelo Duurzamer. Door tegels te vervangen voor planten, trekt een voortuin vogels, vlinders en insecten aan. Een groene tuin helpt ook om wateroverlast te voorkomen en is koeler in de zomer. De gemeente Ermelo wil daarom inwoners stimuleren stenen te vervangen door groen. Zelf ook stenen vervangen voor meer groen in de tuin? Kijk dan voor groene tuintips op www.ermeloduurzamer.nl.

Naar overzicht