HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws  |  Bijeenkomsten voor 'Veilig ondernemen'

Bijeenkomsten voor 'Veilig ondernemen' (12-09-2019)

Dit item is verlopen op 24-10-2019.

De gemeente Ermelo wil in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) twee informatiebijeenkomsten voor ondernemers organiseren. De onderwerpen zijn ‘cybercrime’ en ‘ondermijnende criminaliteit’. Ben je geïnteresseerd in (één van) deze onderwerpen? Laat ons dit dan weten. Bij voldoende belangstelling organiseren we de bijeenkomsten in het najaar.

Voorkom Cybercrime

Hoe bescherm je je onderneming tegen cybercriminaliteit? Digitaal werken maakt bedrijven en organisaties kwetsbaar. De verwachting is dat over vijf jaar ongeveer 60 tot 70% van alle inbraken digitaal is. Dit gebeurt bijvoorbeeld met phishing mails, CEO-fraude, cryptolockers en via op afstand te bedienen apparaten. Tijdens de bijeenkomst leer je over de digitale gevaren en welke verstrekkende gevolgen dit heeft. Ook krijg je veel bruikbare tips om de kans op cybercrime te verkleinen.

Ondernemers Alert

Als ondernemer loop je risico op ondermijnende criminaliteit. De georganiseerde misdaad misbruikt je bedrijf dan voor strafbare activiteiten. Het kan gaan om misbruik van je eigendommen, afpersing of criminaliteit via je personeel. Maar ook merk je soms iets van criminaliteit in je omgeving: onduidelijke winkels zonder klanten, een buurman die wiet verbouwt of hangjongeren die overlast geven. Ondernemers doen hier maar zelden melding of aangifte van. Tijdens de Ondernemers Alert krijg je informatie over deze vorm van criminaliteit, en tips over hoe je daarmee om kunt gaan.

Heb je belangstelling voor de bijeenkomsten?

Als je mee wilt doen aan één of beide bijeenkomsten, dan kun je dit vóór 28 september hier doorgeven. Wanneer er genoeg interesse is, organiseren we de bijeenkomsten nog dit jaar. Kijk voor meer informatie over de beide bijeenkomsten op www.pvo-oostnederland.nl