HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws voor ondernemers  |  Wijkagent Joost Harperink

Wijkagent Joost Harperink (19-02-2020)

Dit item is verlopen op 31-03-2020.

Joost Harperink is wijkagent voor de wijk Ermelo-Centrum/Zuid. Hij houdt sinds 1 september 2019 toezicht op dit gebied en werkt eraan om deze wijk veilig en leefbaar te houden.

Joost is eerder 9 jaar wijkagent geweest in de gemeente Nijkerk. Joost vertelt: "Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.” Ik ben graag buiten, dus u zult mij waarschijnlijk regelmatig op de fiets vinden. In mijn wijk is veel horeca aanwezig, waardoor ik ook regelmatig in de horecanachten mijn werk uitvoer. Hierdoor ben ik soms in de dag situatie minder goed bereikbaar.
“Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het teambureau Harderwijk en hopelijk vanaf de zomer in 2020 vanaf het steunpunt in Ermelo. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op sociale media @wijkagentermelocentrum Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112. “

Taken wijkagent

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het  verbeteren en vergroten van de veiligheid in je wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in je buurt of wijk, neem dan gerust contact op met je wijkagent.

Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vind je alle informatie over je wijk en de wijkagenten die in je wijk actief zijn.