HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws voor ondernemers  |  Opening De Zaak van Ermelo op Kerkdennen

Opening De Zaak van Ermelo op Kerkdennen (01-02-2019)

Dit item is verlopen op 01-07-2019.

Op vrijdag 1 februari opende kringloopwinkel De Zaak van Ermelo haar deuren in een pand aan de Herderlaan 12. De officiƫle opening werd gedaan door wethouder Duurzaamheid, Leo van der Velden. Directeur Henk van Bruggen is erg blij met het nieuwe onderkomen op Kerkdennen. Het is een mooi industrieel pand met enorm veel ruimte en mogelijkheden.

Kringloopwinkel en leerwerkbedrijf

De Zaak van Ermelo ging zes jaar geleden van start. Behalve een populaire kringloopwinkel is De Zaak van Ermelo ook een leerwerkbedrijf. Zij bieden leerwerkplekken en kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Henk van Bruggen geeft aan dat de organisatie 80 mensen naar betaald werk begeleid. Daarnaast hielpen ze 350 mensen aan een zinvolle dagbesteding of interessant vrijwilligerswerk. Met al deze mensen is er hard gewerkt aan het ontvangen, sorteren, opknappen, presenteren en verkopen van tweedehands spullen. In zes jaar tijd kwam er 3,5 miljoen kilo aan tweedehands goederen binnen. Daarvan is 90% hergebruikt.

Locatie Kerkdennen past in plannen gemeente

Leo van der Velden is verheugd over de vestiging van De Zaak van Ermelo op bedrijventerrein Kerkdennen. Het sluit aan bij de wens van de gemeente voor lichtere bedrijvigheid op Kerkdennen. Ook past de insteek van het leerwerkbedrijf bij Ermelo als inclusieve gemeente. De gemeente verleende dan ook graag medewerking aan het initiatief van De Zaak van Ermelo.