HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws voor ondernemers  |  Inspiratiebezoek Recycleboulevard Omrin

Inspiratiebezoek Recycleboulevard Omrin (29-11-2018)

Dit item is verlopen op 29-05-2019.

Op donderdag 22 november bezochten Henk van Bruggen van kringloopwinkel De Zaak van Ermelo en wethouder Leo van der Velden de Recycleboulevard van Omrin, in Leeuwarden. Zij deden er veel inspiratie op over hergebruik en recycling.

De Recycle Boulevard is een kringloopwinkel met een werkplaats en verschillende duurzame pop-up winkeltjes. Daarnaast werkt Omrin samen met andere maatschappelijke organisaties. Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is die met Fier Friesland, een organisatie voor opvang van vrouwen bij huiselijk geweld en eerwraak. Deelnemers aan een activeringstraject van Fier Friesland verwerken restpartijen van een gordijnfabrikant. De stoffen worden daarna als coupons verkocht in de kringloopwinkel. Omrin laat ook een mooi staaltje hergebruik zien in de werkplaats. Ingebrachte tweedehands goederen die zijn afgekeurd, worden daar opgeknapt en gerestyled. De opgeknapte items gaan daarna alsnog voor verkoop naar de kringloopwinkel. Hierdoor krijgen de spullen toch een tweede leven.

De Zaak van Ermelo is nu nog gevestigd op het terrein van Veldwijk. Op 1 februari opent de winkel haar deuren aan de Herderlaan. Er is daar meer ruimte om dergelijke duurzame ideeën plek te geven.