HOME  |  Ondernemers  |  Nieuws voor ondernemers  |  Camerabeveiliging op Veldzicht en Kerkdennen

Camerabeveiliging op Veldzicht en Kerkdennen (17-02-2020)

Dit item is verlopen op 31-03-2020.

Op 17 februari tekenden burgemeester Baars, namens de gemeente Ermelo en als voorzitter van de Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Ermelo (SCBE), politieteamchef de heer Eveleens van het politieteam Veluwe West en de heer Van Tongeren van Securitas Beveiliging BV het convenant ‘Cameratoezicht’. ​​​​​​​ Dit vormt de aftrap van de gezamenlijke aanleg van camerabeveiliging op Veldzicht en Kerkdennen.

De SCBE en de politie zijn samen verantwoordelijk voor een veilig bedrijventerrein. Deze terreinen hebben er voordeel bij dat er goede controle is op tijden dat er weinig activiteiten zijn. Zo voorkomen we misdrijven. Het zwaartepunt ligt op diefstal en inbraak bij bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers graag samen camerabeveiliging willen in het openbaar gebied.

De controle bestaat uit beveiliging op afstand. Ook wordt kentekenregistratie met ANPR-camera’s ingezet. Hiermee wordt nagegaan welke voertuigen zich op het bedrijventerrein bevinden. Tijdens en na een alarmmelding. Het wordt ook gebruikt worden bij trendanalyse om incidenten te voorkomen. Daarvoor wordt ook gebruik gemaakt van een koppeling met de database van gestolen voertuigen.

De inzet van camera’s maken deel uit van een volledige aanpak met meerdere maatregelen en instrumenten, zoals hekken en alarminstallaties. Uitvoering van de camera-inzet hangt nog wel af van de verlening van de nodige vergunningen.