HOME  |  Ondernemers  |  Bedrijfsbezoeken  |  Werkbezoek bij Fietsgewoon

Werkbezoek bij Fietsgewoon (24-04-2019)

Woensdag 17 april ging wethouder Leo van der Velden op werkbezoek bij Fietsgewoon aan de Paul Krugerweg. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht vanuit de organisatie Helpgewoon.

Helpgewoon. Iedere coöperatie bij Helpgewoon werkt vanuit een gezamenlijk gedeelde visie: “kleinschalig werken met aandacht voor vakmanschap, recht vanuit het hart en met eerlijke tarieven”. Dit uitte zich in Ermelo door het opstarten van een werkleerbedrijf waar mensen met een visuele, fysieke of mentale beperking kunnen werken en leren. Het bedrijf bestaat sinds begin april alweer twee jaar. Een uitstekende reden om langs te gaan.

We werken met gekwalificeerde medewerkers.

Bij Fietsgewoon werken gekwalificeerde fietstechnici dagelijks om fietsen te repareren en te verkopen. Eén van de medewerkers is Maik Ormel, die op 16-jarige leeftijd al aan het handelen was in fietsen. Maik vertelt: “Met mijn beperking is het moeilijk om aan een bijbaan te komen. In mijn familie zit een aantal ondernemers, ze raadden mij aan om op die manier wat te verdienen”. De technische kant van de fietshandel heeft hij later geleerd. Ondertussen knapt hij dagelijks fietsen op
in Ermelo en is hij één van de bestuurders van Fietsgewoon. Zijn collega Pim van Ham heeft ook een visuele beperking, die zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Pim geeft aan dat het werken bij Fietsgewoon zorgt dat hij zich beter voelt: “Ik kwam laatst thuis na een werkdag en bedacht me dat ik mij de hele dag niet beperkt gevoeld had”.

We zijn op zoek naar samenwerking met andere bedrijven.

De ondernemers, ondertussen een werknemerscoöperatie met vier leden, durven te dromen over de toekomst van Fietsgewoon. Ze zijn momenteel bezig met het schrijven van een bedrijfsplan. Hierbij willen ze ook nadenken over mogelijke samenwerkingen met andere bedrijven uit Ermelo. Hiervoor willen ze graag een oproep doen: ondernemers uit Ermelo zijn van harte uitgenodigd om af te spreken voor een kop koffie en een goed gesprek.

Meer informatie vind je op de website van Fietsgewoon.