HOME  |  Ondernemers  |  Bedrijfsbezoeken  |  Bedrijfsbezoek Navobi

Bedrijfsbezoek Navobi (21-03-2019)

Dit item is verlopen op 31-01-2020.

Donderdag 14 maart bracht wethouder Leo van der Velden een werkbezoek aan Navobi, gelegen aan de Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg in Ermelo.

Plantmanager Johan Roseboom verzorgde een rondleiding door het bedrijf. Een plant manager zorgt voor een optimale voortgang van het productieproces en bewaakt onder andere de normen omtrent kwaliteit en milieu.  Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen waren dan ook belangrijke onderwerpen van het gesprek.

Navobi is opgericht in 1923 onder de naam ‘Gardenbroek’s veevoederfabriek’. Toen de productie van kalvermelk begon besloot het bedrijf dit te fabriceren onder de naam ‘Navobi’, wat voor ‘na volle biest’ staat. Sinds 1994 is Navobi onderdeel van de VanDrie Group en is uitgegroeid tot de grootste kalvermelkpoederproducent ter wereld. Navobi heeft tevens een eigen laboratorium, dat Labora heet. Labora is gecertificeerd als onafhankelijk laboratorium en kan door het uitvoeren van tests en het gebruiken van een volgsysteem de kwaliteit van de producten waarborgen.

Tijdens de rondleiding valt het op dat de zorgvuldigheid en expertise overal in het werkproces te vinden is. De wethouder kijkt terug op een zinvol werkbezoek.