Zilveren Pauw uitgereikt aan de heer Engelsman

Tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie op 10 januari reikte burgemeester Hans van Daalen de Zilveren Pauw uit aan de heer Engelsman. Hij kreeg deze bijzondere onderscheiding toegekend vanwege zijn jarenlange, vrijwillig inzet voor de gemeente Ermelo op het gebied van kunst en cultuur.

De heer Engelsman is de drijvende kracht achter vele activiteiten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur in Ermelo. Zijn jarenlange bestuurlijke en onbezoldigde inzet is van groot belang voor het sociaal culturele leven in Ermelo. Hij is o.a. voorzitter geweest van Stichting Fête de la Musique Ermelo, initiator en voorzitter van het Cultuurplatform Ermelo en voorzitter van de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief. Ook zet hij zich actief in om het Dwaallicht Festival in Ermelo elk jaar tot een succes te maken en is hij een bevlogen lid en een bindende factor binnen Probus Club Ermelo. Dit zijn maar een paar voorbeelden van zijn maatschappelijke inzet die ertoe heeft geleid dat hij de Zilveren Pauw toegekend kreeg.

Ermelo kent sinds de jaren ‘70 De Zilveren Pauw. De Zilveren Pauw kan worden toegekend als blijk van waardering aan ingezetenen en niet- ingezetenen, instellingen, verenigingen en stichtingen vanwege bijzondere verdiensten voor de Ermelose samenleving.