Zet uw afvalcontainer met dicht deksel aan de weg

Het gebeurt de meeste mensen weleens: de container voor restafval is vol en er kan eigenlijk niets meer bij. Met een beetje duwen past er toch nog een zak in, al kan de deksel dan niet meer dicht. U zet de vuilcontainer aan de weg om te laten legen. Door uw afval op deze manier aan te bieden, kan er per ongeluk afval op straat vallen. Uw container met open deksel neerzetten, mag daarom niet.

Dicht deksel voorkomt afval op straat

Als uw container met (half)open deksel aan de weg staat, kan er vuilnis uit waaien. Of het vuilnis verspreidt zich als de bak bij de lediging opgetild wordt. Daarom mag u de container alleen met een dicht deksel aan de weg zetten. Is de deksel toch open, dan wordt de container misschien niet geleegd. Heeft u meer afval dan in uw container past? Vraag dan aan buren of het afval voor een keer in hun container mag. Of bewaar het afval voor de volgende lediging van uw container. Kijk voor de regels voor het aanbieden van afval op de website van Aconov.

Hoe scheidt u afval?

Wist u dat etensresten, koffiefilters, theezakjes en oud brood ook in de GFT-container mogen? Heeft u vragen over het inzamelen of scheiden van afval? Bel dan met de servicelijn afval via 0341 56 57 77 of kijk op de online Afvalwijzer.