Wildkijkscherm geopend in bosgebied Het Ruige Veld

Op maandag 29 maart opende wethouder Leo van der Velden het wildkijkscherm in bosgebied Het Ruige Veld. Deze plek waar inwoners en toeristen wild zien, past in de groenvisie van de gemeente Ermelo. Ook voorziet het in de vraag van een aantal recreatieondernemers, naar een wildkijkplek voor hun gasten. Dit voorkomt daarmee ook verstoring van wild in kwetsbare gebieden.

Wild kijken zonder verstoring

Met het scherm, gemaakt van stammetjes, kan iedereen onopgemerkt wild bekijken. Om de herten, reeën en wilde zwijnen te lokken, wordt er achter het scherm ook een wildakker aangelegd. Deze wildakker wordt ingezaaid, daarmee trekken we wild aan dat af komt op het sappige gras.  Het scherm is toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang, uitsluitend te voet. Honden zijn niet toegestaan. Op deze manier wordt het een voorziening die gemakkelijk voor iedereen te gebruiken is. De gemeentelijke boswachter en jachtopziener houden in de gaten of bezoekers zich hier aan houden.

Bescherming natuur

Het scherm is geplaatst in het bosgebied ‘Het Ruige Veld’, dicht bij de bebouwde kom van Ermelo, bij de Oude Arnhemsekarweg. Vanuit de groenvisie verdelen we natuurgebieden in stukken die geschikt zijn voor veel en weinig recreatie. Recreatie wordt vooral mogelijk gemaakt aan de randen van natuurgebieden. Daarmee voorkomen we teveel verkeer en verstoring in de kernen van deze natuurgebieden. ¨Dit is nodig om gevoelige natuur, zoals pasgeboren dieren, te beschermen.¨, vertelt wethouder van der Velden.  ¨Er is genoeg wild aanwezig en de afstand tot recreatiegebieden is voldoende.¨

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen