Vervoer 60+ ouderen naar GGD-vaccinatielocatie

Mobiele thuiswonende ouderen vanaf 60 jaar zijn binnenkort aan de beurt voor een vaccinatie. U ontvangt hierover informatie van het RIVM. Om bij de GGD-vaccinatielocatie te komen, kunt u  gebruik maken van verschillende vervoersopties.

Vervoer

Heeft u geen vervoer om naar de vaccinatielocatie af te reizen? Dan kunt u hulp vragen aan familie of kennissen.  Daarnaast kunt u gebruik maken van gemeentelijk vervoer of Valys-vervoer. Boek uw rit zo snel mogelijk na het maken van de afspraak.  Als u een afspraak maakt, wordt  gevraagd hoe u naar de GGD vaccinatielocatie reist. Als u met ViavĂ© of Valys-vervoer reist, wordt daar rekening mee gehouden bij het inplannen van de afspraak. 

Geen eigen bijdrage

  • Als u gebruik maakt van gemeentelijke vervoer, betaalt u normaal een eigen bijdrage. Voor het reizen naar de vaccinatielocatie, betaalt u geen eigen bijdrage.
  • De gemaakte kilometers tellen niet mee in uw persoonlijke Wmo kilometeraantal.

Vervoer zonder Wmo-indicatie

Wilt u vervoerd worden naar een GGD-vaccinatielocatie? Dan is het mogelijk om met ViaVĂ© te reizen zonder een Wmo-indicatie. U betaalt hiervoor het reguliere tarief (OV-vangnet tarief).

Voor het boeken van een rit, neem contact op met de regiecentrale via het nummer 088-655 77 10 of kijk voor meer informatie op www.viave.nl.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen