Vaccineren in Gelderland start vanaf 3 grote locaties

Op vrijdag 15 januari starten de GGD’en in Gelderland met het vaccineren tegen het coronavirus vanuit 3 locaties. Voor Noord- Oost-Gelderland, waar Ermelo onder valt is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn.  In totaal wordt er vanaf 15 januari vanaf 25 locaties in Nederland gevaccineerd. De GGD’en zijn momenteel druk bezig met alle voorbereidingen.

De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Vanaf 4 januari worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. Later dit jaar kan dat ook digitaal.

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen