Ruimen graven op begraafplaats Koningsvaren

Op 8 mei aanstaande starten de werkzaamheden om enkele algemene graven op de gemeentelijke begraafplaats Koningsvaren aan de Varenlaan te ruimen. Hiertoe is al in 2012 door de gemeenteraad besloten. De werkzaamheden duren drie weken. De wettelijke grafrusttermijn van 20 jaar is voor deze graven voorbij.

“Het ruimen is zorgvuldig voorbereid. De nabestaanden, voor zover bij ons bekend, zijn schriftelijk zijn hoogte gebracht van de ruiming. Daarnaast plaatsten wij 1 jaar lang een bordje bij het graf. Daarop hebben wij bezoekers van het graf gevraagd zich te melden", aldus Wethouder Van Veen.

De ruiming van graven wordt uit het zicht gehouden. Om het te ruimen gedeelte wordt een afscherming geplaatst van 200 cm hoog. Daarop is duidelijk aangegeven dat toegang is verboden. Tijdens begrafenissen worden de werkzaamheden stilgelegd. De stoffelijke resten van de overledenen worden individueel en gemerkt herbegraven in het algemeen verzamelgraf. De gegevens van de overledene blijven beschikbaar. Een verzamelgraf is geen anoniem graf.