Oproep aan boeren: praat mee over de toekomst van GEUS

Hoe blijft het gebied in en rond Garderen, Elspeet, Uddel en Speuld (GEUS) toekomstbestendig, leefbaar en vitaal? Deze vraag staat centraal in de Gebiedsaanpak GEUS waar de gemeenten Barneveld, Nunspeet, Apeldoorn en Ermelo, Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Gelderland samen met inwoners en (agrarische) ondernemers aan werken.

Inbreng van alle boeren in het gebied is noodzakelijk en daarom worden zij uitgenodigd voor een keukentafelgesprek. Sommigen zijn al betrokken in dit proces of hebben al contact met hun gemeente, maar nog niet iedereen. Alle agrariërs in GEUS hebben een brief gekregen met de uitnodiging voor een keukentafelgesprekken.

We willen graag weten wat uw bedrijf nodig heeft voor een goed toekomstperspectief. Wat zijn uw plannen? Wilt u doorgaan, verplaatsen, verbreden of juist stoppen? Wat heeft u nodig voor het realiseren van deze plannen? De gesprekken worden gehouden door Stichting Stimuland, een onafhankelijke partij, met kennis van de agrarische sector.

Heeft u geen brief ontvangen, maar bent u wel agrariër in het gebied en wilt u meepraten? Op de website van Stimuland vindt u meer informatie over het proces en de wijze van aanmelden. Kijk ook voor meer informatie www.gebiedsaanpakgeus.nl.