Mooie nieuwe plek voor de Amaliaboom

We hebben een mooie nieuwe plek gevonden voor de Amaliaboom. De Koningslinde, geplant ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, staat nu nog op de Markt. We verplaatsen de boom naar het Arie van der Meijdenplantsoen. Dit plantsoen ligt tussen de Horsterweg en de Torenlaan.

Binnenkort starten we met voorbereidend werk voor het vernieuwen van de Markt. We verplaatsen de boom omdat we niet willen dat de boom beschadigt tijdens de werkzaamheden. We vinden het belangrijk dat de boom behouden blijft. Op de nieuwe plek weten we zeker dat de boom tot zijn recht komt.

Versterking groen Horsterweg

De Amaliaboom is goed verplantbaar. De boom krijgt een mooie plek in het Arie van der Meijdenplantsoen. Daar kan het tot volle wasdom uitgroeien. De Horsterweg, in de Groenvisie opgenomen als hoofdgroenstructuur, krijgt met de Amaliaboom een prachtig stuk groen. Maar er kunnen nog meer bomen bij. Daarom plaatsen we nog vier lindebomen langs de Horsterweg ter hoogte van het Arie van der Meijdenplantsoen. Het is de start van het planten van bomen ter compensatie van gekapte bomen op de Markt. Ook versterken we zo de groenstructuur langs de Horsterweg.

Werkzaamheden op de Markt

We verplaatsen de Amaliaboom begin april. We halen dan ook de fijnbladige es weg die aan de achterkant van winkel Expert staat. Bij de nieuwe inrichting van de markt houden we rekening met het klimaat. Op verschillende plekken komen er nieuwe bomen en ander groen.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen