MKB-Nederland en Ongehinderd maken Ermelo toegankelijk

In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen mensen een beperking. Door de vergrijzing neemt dit aantal alleen maar toe. De toegankelijkheid van winkels en horecagelegenheden is voor deze groep erg belangrijk. MKB-Nederland en Ongehinderd helpen ondernemers in Ermelo om toegankelijk te zijn voor iedereen. Hiervoor ontwikkelen ze de ‘MKB Toegankelijke Route’, in samenwerking met Gemeente Ermelo.

Quickscan en keurmerk

Ondernemers beginnen de route met een gratis quickscan. De scan laat zien wat het niveau van toegankelijkheid is: brons, zilver of goud van het Keurmerk Toegankelijkheid. Ondernemers kunnen na de quickscan meedoen. De onderneming wordt dan uitgebreid in kaart gebracht voor mensen met verschillende soorten beperkingen. Ook krijgt de ondernemer een advies met praktische tips en punten om te verbeteren. De onderneming krijgt een keurmerk als de toegankelijkheid een bepaald niveau heeft. Deelnemende locaties komen ook op de landelijke app en website van Ongehinderd te staan.

De kosten voor deelname zijn laag

Meer dan 200.000 mensen, 15.000 locaties en 100 gemeenten gebruiken de app al. Dankzij subsidies van MKB-Nederland en de gemeente kunnen ondernemers voor een laag tarief aansluiten

Meld u aan voor een quickscan

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een gratis quickscan, via aanmelden@ongehinderd.nl. Zijn er vragen? Neem dan contact op met Linda van de Leest via (06) 58 91 66 07 of  (040) 78 03 333.