Het college legt plan voor inrichting Markt voor aan gemeenteraad

De Markt wordt een aantrekkelijk gebied. Met ruimte voor winkeluitbreiding en groen. Ook moeten er 360 parkeerplaatsen komen, waarvan 250 in de blauwe zone.

Al in 2015 werd besloten mee te werken aan de uitbreiding van de Plus, de vernieuwing van de Aldi en de komst van de Action. Met de ondernemers werd ook afgesproken 360 parkeerplaatsen te maken. Uit onderzoek blijkt dat dit alleen kan door het bouwen van een parkeergarage. Na vorig jaar zomer bleken andere ideeën zoals dubbelparkeren op de Hooge Riet niet mogelijk. Het college legt daarom nu een plan waarin een langwerpige garage ten Noorden van de Chevallierlaan staat voor aan de gemeenteraad.

Er is genoeg ruimte voor groen

De parkeergarage moet in de plaats komen van de huidige parkeerplaatsen op de Chevallierlaan. Er blijft zo voldoende ruimte om van de Markt een aantrekkelijk gebied te maken. Zo is er plek voor bomen en ‘groene maatregelen’ om hittestress tegen te gaan. Ook kunnen straks de toekomstige bewoners van de nog te bouwen woningen aan het Raadhuisplein hier parkeren.

“Met dit plan maken we dus meerdere slagen ineen”, aldus wethouder Laurens Klappe. “We voorzien in voldoende parkeerplekken voor bezoekers van de Markt en voor (toekomstige) bewoners. Tegelijkertijd wordt het een aantrekkelijk groen centrumgebied dat een impuls geeft aan de gehele economie van de gemeente Ermelo.”

De gemeenteraad wordt ook gevraagd in de te stemmen met een tijdelijke beperking van de maximale parkeerduur in de blauwe zone van 2 naar 1,5 uur tijden de bouwperiode.

Terug naar het overzicht met alle nieuwsartikelen